Ferrari komt met zuinige 458 Italia? (HELE system)

Auteur: , 16 Reacties

Ook zo ontevreden over de CO2-productie van dat potente superautootje uit Maranello? wees niet betreurd, lieve klimaatvrienden, want de oplossing is nabij. Ferrari komt in Genève waarschijnlijk met een 458 Italia HELE (High Emotion Low Emissions) aankakken, dus de wereld is zojuist behoed van haar ondergang.

Dit zogenaamde HELE-systeem werd in september vorig jaar voor het eerst getoond op de Ferrari California. Het is een soort ‘optiepakket’ dat je kunt kiezen bij aanschaf en zorgt ervoor dat de CO2-uitpuf en het brandstofverbruik omlaag worden gebracht. Geen hybridegedoe, maar een aantal elektronische tweaks en een start/stop-systeem. Een standaard 458 Italia stoot 307 gram CO2/km uit, met dit HELE-pakket worden dat niet meer dan 275 gram. Dat is winst mensen, WINST!

Als we er even vanuit gaan dat dit systeem gelijk is aan het HELE-pakket op de California, dan worden onder meer de dynamo, brandstofpomp en airco aangepast om efficiënter te kunnen functioneren. Als ook het start/stop-systeem gelijk is, dan heeft de 458 Italia met deze groengezinde opties er niet langer dan 230 milliseconden voor nodig om de auto te herstarten. Over enkele dagen zullen we in Genève van Ferrari vernemen wat hiervan de bedoeling precies is. Wordt vervolgd…16 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Het zijn altijd wel leuke afkortingen die toevallig iets betekenen in het Nederlands.
Je zou bijna zeggen dat dit een Ferrari 458 HELE KERS is.
@JamesBond007: Straks word die nog wat zuiniger, is het een halve kers. Flauw, ik weet het

Ik denk niet dat je als 458 eigenaar je drukt maakt om CO2. Plus efficiëntie is uiteindelijk wat iedereen wil, ook voor je supercar. Wel is waar een andere manier van efficiëntie (zo snel mogelijk ipv co2). Maar ik kan me niet voorstellen dat de dingen die genoemd worden normaal niet zo efficiënt mogelijk zijn.
@mrB: Hahahah
Maar we doen het niet voor de CO2, maar voor het verbruik! Wat gaat daaraan veranderen? :)
@fant: misschien ook -11%?
230 milliseconden is te lang als je geen oranje voor het groen hebt, zoals in Nederland. Daarom is een start stop ook niet zo fijn hier.
@floryn: Lolbroek, 230 milliseconden is dus niet eens 1 seconden (0.23) en dat noem je lang…
@fant

Maar we doen het niet voor het verbruik, maar voor de bijtelling! Wat gaat daaraan veranderen? :)
Wat mij betreft doen ze dat met elke 458.
Wint Ferrari het toch nog op 1 punt van McLaren.
Happy happy, Joy joy….
Doe maar zuur. We hebben het hier over een geweldig rijdende Ferrari. Die precies de helft gebruikt van een 550 Maranello, 10 jaar terug. Maar die 550 er wel links en rechts uitrijdt. Zet hier maar voor de deur hoor.
@mout: een Hele of een Halve ? ;-)
@Megakix: Een Halve, dan gebruikt ie zelfs maar een Kwart! :lol:
Ik ga hier even totaal off topic gaan en zeggen dat ik dat groen echt geweldig vind. :D
In verband met die zuinige toestanden, beetje gay. :D Als ik dit soort nieuws lees over dergelijke auto’s, kan me niet echt interesseren. Daarvoor kijk ik niet naar deze wagens. ;)
Een Ferrari die niet dat prachtige geluid heeft als hij stationair loopt bij bijvoorbeeld een stoplicht? Dat is niet High Emotion! Dat is gewoon prut!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).