Hamann Hawk Mercedes SLS AMG

Auteur: , 28 Reacties

Onze Zuid-Duitse tuningfreunden van Hamann hebben ooit al eens een SLS AMG bepoteld, maar toen hielden ze zich nog enigszins in. Nu trekken ze echter alle registers open en gaan ze compleet los. Het resultaat daarvan is de Hamann Hawk, een SLS AMG met meer power, hardere brul en nutteloos veel plastic.

De Hamann Hawk is niet bepaald voor muurbloempjes en laat dat graag zien met zijn weinig bescheiden bodykit en aanverwante zaken. We sommen de uiterlijke poespas even voor je op: een voorbumper met meer openingen en een paar LED-strookjes, bijpassende sideskirts, een achterbumpertje met ingebouwde diffuser, spatbordverbreders (voor: 60 mm, achter: 70mm), een lichtgewicht motorkap, airscoop op het dak en als kers op de taart: een carbonfiber taartschep. Rollen doet deze knaap op 21 inch wielen met de naam Unique Forged Anodized.

Het hart van de Benz wordt gelukkig niet overgeslagen, niet dat je met de standaard 571 pk veel te klagen hebt, maar in de tuningwereld geldt nou eenmaal dat meer beter is. Dus werd er een high-performance titanium uitlaat opgeschroefd, compleet met sport-katalysatoren en een spruitstuk met betere flow, die samen met andere luchtfilters en aangepaste motor-elektronica zorgen voor een nette 636 pk en 680 Nm aan koppel. Sprinten naar de honderd? Dat doet ‘ie in 3,6 tellen (standaard 3,8) en de topsnelheid wordt verlegd naar 320 km/u. Over drempels rijden wordt nu echter wel gevaarlijk, aangezien de toegepaste veren & dempers zorgen voor een rijhoogte die 30 mm lager ligt.

Het binnenste van deze SLS AMG wordt verder aangekleed door carbonfiber in geblokte-vlag-patroon (ook zichtbaar op de motorkap, kofferklep, spoiler, e.d.) en alcantara. Wie deze Hammann-creatie -in de kleur Everose Gold- in het echt wilt aanschouwen kan vanaf 1 maart op de beursvloer in Genève terecht.28 reacties

Dikke prima, hiermee krijgt hij een beetje die supercar-uitstraling.

Approved.
@El-Loco: Dat heeft deze auto niet nodig.Dit is gewoon wanstaltig.OPknopen die lui.
@mbman: Inderdaad, ziet eruit als lelijl Halfords plastic … en wauw, 0.2s sneller naar de honderd, dat heb je echt nodig :)
Andere kleur en dan neem ik hem wel.
De normale sls heeft een te bescheiden achterkant, maar deze ziet er echt zwaar dik uit.
Dat carbon is werkelijk afgrijselijk en haalt het gehele interieur naar beneden. Ook die taartschep en al die andere rotzooi mag er vanaf!
Vooral die luchthapper op het dak is nuttig… Ohja, de motor ligt voorin… oeps…
Iedereen die negatief wil commenten zou ik zeggen. Stel je deze wagen eens voor in bijvoorbeeld compleet zwart of wit.
@OJSpots: Ik stel hem me liever origineel voor!
het valt allemaal nog mee.
Heeerlijke wagen, prachtig!
Mooie wagen ! Alleen is het een lelijke kleur op de foto !
En nu op Brabus wachten tot ze de Black Hawk gaan voorstellen.
Knap dat door die sjonnie spoiler de top nog hoger ligt,
Het is geen f*cking Honda Civic… :x
@Jochempie:


Zeker? Zoals hij er nu uitziet zou ik hem er niet van kunnen onderscheiden :?
Toch weer net niet, maar….

de happer op het dak vind ik geslaagd en de basiskleur ook.

Die Honda CRX motorkap, spiegels en spoilert hoeven dan weer niet.
@a3aan:

De Honda CRX en de Merc SLS AMG lijken ook zoveel op elkaar, dat de Merc SLS AMG makkelijk het één en ander van de Honda CRX kan kopieëren. Dat heet kostenbesparing.
Als er 1 auto is die geen tuning nodig heeft is het de SLS wel. Wat een wanproduct van Hamann die kunnen toch wel beter.
De SLS is mooi van zichzelf. Daar hebben we geen Hamann of Brabus bij nodig. Overigens vind ik carbon motorkappen over de top.
Ziet er wel best geinig uit. Wel een ander kleurtje plz.
De SLS is van zich zelf al een prima wagen, maar dit misstaat ‘em zeker niet.
Gok dat de eerste orders uit Arabië komen, en dat we er wel eentje zullen zien in Londen or so.
Anyway, rete gaaf ding.
Al doe je op een “gewone” sls amg een spoiler en minder van die carbon frutsels die tog geen f*ck helpen is die een stuk mooier
kom hem maar neerzetten voor de deur :)
Jongens.. Blijf de volgende keer gewoon van de logo’s af. Blijf eigenlijk van heel de SLS af..
Deze is gangbaarderm dan de Mansory Huppeldepupdinges met z’n 599 lichten.
whaha ziet er wel woest uit:)
Dit is een moeilijk geval… Sommige dingen zijn echt wel mooi (zoals de kleur, velgen, voorbumper,..) en dan heb je weer andere dingen die er echt niet op passen…. (spoiler, die luchtinlaat op het dak, carbon koffer,…)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).