Bentley Supersports Ice Speed Record-editie

Auteur: , 13 Reacties

Blijkbaar is één keer heel hard (330 km/u) over bevroren water jakkeren voor Bentley al reden genoeg om een special edition op de markt te brengen. Nou, hier is 'ie dan.

Nog niet zo lang geleden zette de Finse rallyrijder Juha Kankkunen een nieuw snelheidsrecord op ijs neer. Gewoon even met 330,7 kilometer over het ijs jakkeren in een Continental Supersports Convertible (op biofuel) en pats: het oude record was verbroken. Op het autofeestje in Genève zetten ze daarom niet alleen de recordauto neer, ook wordt daar de Continental ‘Ice Speed Record’ GTC Supersports getoond. Een auto waarvan de oplage gelimiteerd is tot 100 stuks.

Wat maakt deze dakloze Supersports anders dan andere dakloze Supersports? Nou, om te beginnen wordt deze Bentley slechts in één van de drie kleuren genaamd Beluga, Quartzite of, heel toepasselijk, Arctica White geleverd. Het dak heeft een unieke grijze tint gekregen en de 20″ jetsers zijn eveneens nieuw. Het interieur is voorzien van koolstofvezel met een rode gloed er doorheen en zowel de deurbekleding als de stoelen hebben een rode bies.

Verder beschikt de W12 in het vooronder over 640 pk, 800 Nm en kan je allerlei soorten vloeistoffen in de tank gooien, zolang het maar benzine of E85 bio-ethanol is. Laatstgenoemde is onderdeel van Bentley’s FlexFuel technologie en zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot met 70 procenten omlaag gaat, want dat vinden Bentley-klanten nou eenmaal heel erg belangrijk.

De topsnelheid van deze ijzige Bentley ligt op 325 km/u, dus zelf het record verbreken zal niet gauw lukken. HIER een video van de recordpoging.13 reacties

Zou dat interieur niet eens zo willen. Doe mij maar een gewone!
Tja, je koopt nog steeds het vorige model… Gewoon een actiepakketje.
Hoeveel editie’s bestaan er van deze opgefokte volkswagen ?
Is die 330,7 de top op ijs van alle auto’s o van alleen Bentley?
Toe maar, 6 VAG berichtjes op een rijtje.
Sorry, viel me op…
@Hubert: Dat krijg je met een VAG-persconferentie waar al het grote nieuws tegelijk bekend wordt gemaakt.
@Hubert: Zeven onderhand…
zit vast een ijskoud prijsje aan gebonden!
Dit is echt een zalige auto. Het moet niet de ice speed record versie zijn, maar elke supersports will do. Echt heerlijk zoiets. Ik wil overigens wel voor het record gaan, ik rijd wel met de wind mee! ;)
Het enige leuke aan dit bericht is de kennis dat Kankkunen nog eens achter het stuur ziet.

Die hoerensloep van een Bentley kan me verder gestolen worden. Ook op ijs. Ongeacht hoe hard het ding gaat.
Uitmelker!!! Een schandaal voor een exclusieve supersportwagen!
Ach, exclusieve merken doen dit al decennia. Zelfs op basis van de Camargue en Silver Shadow zijn actiemodeletjes verschenen, en later nog talloze Turbo R achtigen. Beetje ordi blijft het wel.
Dat rooie carbon in het interieur heeft wel iets…. maar past eigenlijk niet zo goed met dat zwarte leer..
Op zich eigenlijk niet echt zo’n speciaal model…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).