Seat IBX concept – nu helemaal officieel

Auteur: , 12 Reacties

Jep, het klopte helemaal. De IBX is de nieuwe conceptauto van Seat die men op de Autosalon van Genève zal onthullen. De toekomstige SUV van het Spaans merk - en geloof ons, die komt er - zal hierop gebaseerd worden.

Met de IBX concept laten de Spanjolen binnen VAG zien hoe zij over de toekomstige designrichting van het merk denken. Deze nieuwe richting is een doorontwikkeling van de IBe Concept en gaat door onder de noemer Arrow Design. De lijnen van de IBX zijn getekend door de Vlaming Luc Donckerwolke.

Dat Arrow-gebeuren komt onder meer terug in de koplampen (LED), spiegels en openingen in de voorbumper. Het feit dat het hier om een driedeursje gaat, is volgens Seat te wijten aan het feit dat het een mix is van een SUV en een sportcoupé. De auto heeft om en nabij de afmetingen van de Tiguan, en wanneer de productie van Audi’s Q3 in de Spaanse Seat-fabriek van start gaat, hoeft het niet heel moeilijk meer te zijn om er een productierijp SEAT-SUVje uit te persen.

Onder de kap van de 4,26 meter lange IBX Concept komen louter hybridemotoren te liggen. Een elektromotor gekoppeld aan een TSI- of TDI-blok. Op eigen elektrokracht komt deze conceptwagen 45 km ver. In de basis zal ‘ie voorwielaangedreven zijn, maar een 4WD-systeem wordt niet uitgesloten. Ter aanvulling: hieronder de gallery met drie nieuwe foto’s.12 reacties

Zozo, spannend ..
Goeie zet vormgeving.
ford kuga?
@mustang84664: Nee…
@Esprit_de_Flandre: ik vond hem dr wel op lijken kijk maar een beetje naar die lijnen en ramen en niet naar de lichten.
@mustang84664: Akkoord, maar dat zie je bij bijna alle auto’s tegenwoordig. En als iets op bijna alle auto’s zit, vind ik dat je dat moet loskoppelen van een model, en het als ‘algemeen’ beschouwen, maw. je kan dat specifiek niet meer gebruiken om twee modellen te vergelijken…
@Esprit_de_Flandre: tja dat klopt ookwel maar deze vind ik gewoon extra erop lijken, meer dan andere autos
Seat kuga :)
“Onder de kap van de 4,26 meter lange IBX Concept komen louter hybridemotoren te liggen.”

Komen te liggen? Alsof ze meerdere Concepts gaan bouwen… Iets klopt hier niet…
heel VAG weeral.. niets spannend aan, en dan is het nog de concept. Geeuw
VAG is met de huidige concepten-reeks blijkbaar sterk gefocusd op clean semi-glanzend wit. Die nieuwe Skoda-concept is ook al zo. Beetje afgekeken van Apple?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).