Aston Martin V8 Vantage S in Genève

Auteur: , 14 Reacties

Net als zijn pasgeboren broertje, de Virage, is ook dit nieuwe speeltje van Aston Martin aanwezig op het Zwitserse autofeestje. Een V8 Vantage, maar met iets meer power en minder kilo's.

Deze Brit heeft 436 pk (+ 16), een koppel van 490 Nm (+ 20) en tuft naar de honderd in 4,5 tellen. Qua uiterlijke veranderingen ten opzichte van een gewone V8 Vantage heeft deze andere velgen, bumpers, splitter en grotere remmen. Drukken op het sportknopje betekent kortere schakeltijden en een feller gaspedaal.14 reacties

Hm ja toch liever deze dan de Virage. De Virage is een stuk mooier maar dit is gewoon een V8 versie van de V12 Vantage. En ik denk dat deze een stuk lichtvoetiger is dan de Virage.
Mooie auto, apart kleurtje.
Vergeet de ducktail niet..
– Voorkant mooi
– Achterkant spuuglelijk (Rapide achterkant is mooier)
– techniek: zuigt.

tegenwoordig word er uit zo’n v8 makkelijk 100pk meer uitgeperst (zie Duitse concurrenten, desnoods de Italianen).

Zouden de chinezen dit ding kunnen namaken met beter kwaliteit dan de Britten
@bigcar: Pk’s zijn lang niet alles. Ik kan je verzekeren dat 420pk meer dan genoeg is zo een auto. En heb je nu liever deze of een Corvette met 600 pk en een interieur dat lijkt op een barbie-poppenhuis?
Ben wel benieuwd hoe deze zich verhoudt ten opzichte van de 911 GTS…
Ben ik de enige die maar zeer weinig verschil ziet tussen DBS en Virage? Als je de beursfoto’s naast elkaar zet zijn er weinig verschillen.. ja koplampen, ducktail bij DBS, maar verder? de verschillen die er zijn zijn in mijn ogen meer een facelift dan een nieuw model, anders is t wel een erg saai nieuw model :P (niet lelijk, maar saai)
Het is een hele mooie auto! Net als alle andere Aston Martin’s!
Tjah wat moet je zeggen… Het is een Aston Martin, dus hij is sowieso mooi…
En dit ding is inderdaad erg mooi… En volgens mij even snel (misschien sneller) dan de Aston Martin Virage…
@Dimglor: Een Vantage is in ieder geval meer fun om te rijden, vergeleken met een DB9 of Virage.
@AlwinH: En die schreeuw dan, dat fantastisch gekrijs van de V8… Die zul jij wel kennen :D
Mooie, felle kleur blauw. Een Vantage blijft super, maar a.) Waarom geen handbak? Of dan tenminste als optie. En b.) Begint Aston Martin een beetje inspiratieloos te raken?
@ Ricardo –> Beetje kort door de bocht geschreven naar mijn mening. Het feit dat je de fout maakt British HP met onze eenheid te mixen is wellicht mierenneukerij (de gewone V8 Vantage heeft namelijk 426 PS, wat de stijging in vermogen op 10 PK brengt), maar je had toch tenminste wat over de nieuwe Sport-Shift transmissie met 7 versnellingen kunnen vermelden. ;)

OT: Uiterlijk-technish wordt deze auto er door alle cosmetische ingrepen imo niet mooier op…
Altijd al een fantastische machine geweest,

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).