Eindelijk achterwielaandrijving: Alfa Romeo 4C Concept

Auteur: , 80 Reacties

Alfisti, jullie gebeden zijn verhoord! Eindelijk gaat Alfa weer een lekkere kleine achterwielaandrijver maken. In Geneve debuteert vandaag de 4C Concept een achterwielaangedreven coupé met middenmotor.

We hadden een tijdje geleden natuurlijk al de 8C, maar die was nou niet echt voor het grote publiek bedoeld. De 4C krijgt een viercilinder (met turbo) achterin en zal dus een stuk betaalbaarder zijn. Het blok is de bekende 1750 turbobenzinemotor met directe injectie en ruim 200 pk. De motor is gekoppeld aan de versnellingsbak met dubbele droge koppeling.

De 4C Concept weegt minder dan 850 kg en sprint in minder dan 5 seconden naar de 100. De auto is 4 meter lang en heeft een wielbasis van 2,4 meter. En het beste nieuws is nog wel dat deze auto volgend jaar daadwerkelijk in productie zal gaan!80 reacties

VW kiss my ass!
gedwongenleaser
@dabazz: Bedenkelijk niveau
@gedwongenleaser: Ja. Op heuphoogte ;-)
gedwongenleaser
@mout: lol :)
Geen fan van de achterkant… Ennuh, minder dan 850 kilo? Mocht er een productieversie van komen wil ik wel eens zien of ze dat nog steeds lukt.
@fant:
Ben ik ook benieuwd naar! Ze zijn in ieder geval wel ambitieus
Ziet er niet verkeerd uit met die specs, we krijgen zo de echte foto’s right?
Nu nog achterwielaandrijving op de giullia en alles is voor mij OK.

Meer dan ok moet ik zeggen, want hierboven staat een lekker racertje..
Lotus? Anyone?
@pendek: Ik moest meteen aan de Elise denken inderdaad. En de 850, dat wordt moeilijk tenzij de auto natuurlijk echt op de Elise wordt gebaseerd, wat ook weer kosten bespaard.
Jah lijkt op lotus elise
andere achterlichten en ik zeg doen
gedwongenleaser
Leuke Italiaanse Elise (positief bedoeld). Ziet er niet verkeerd uit, achterkant mogen ze echter nog wel wat tijd aan besteden die vind ik minder geslaagd.
Mooi!
Doet me om de een of andere reden denken aan een Mitsubishi FTO. Maar dan met juistwielaandrijving. Echt mooi vind ik ‘m niet.
@rotarypowah: hehe “juistwielaandrijving”
Gaaf idee, maar het design spreekt me nog niet echt aan. Was de basis hiervoor soms de Lotus Evora..? http://www.uncrate.com/men/images/2008/07/lotus-evora-2.jpg
@Raul8711: Neuh man, die Evora weegt toch veel meer?
Moest je nu zeggen de Elise…
@SimonMc: hij had het over het design, en ik moet zeggen; de Lotus-lining komt wel naar voren vind ik. en dat geeft niet :)
Leuk zo’n platgeslagen Nissan Juke ;d
@p1eter: Nu je het zegt… is wel iets van aan…
Ziet er niet slecht uit voor een Alfa. Hier en daar Nissan 370Z. Laat maar snel komen zou ik zeggen!
Hehe, een Elise met een lekkere 8c/Mito-saus.
Breng m uit en je hebt gelijk de auto van het jaar! Ik vertrouw er gelijk op dat Alfa zorgt dat deze prachtig is. Kortom: een extra coole Brera.
Of: wat de Lancia New-Stratos had moeten zijn!
Wat een lelijk ding neus Porsche achtige lijn kont mito een gemengde salade dus Italianen kunnen echt geen mooie auto’s ontwerpen
Regelrechte ripp of van de Evora, precies zoals hierboven wordt getoond. Check de raam/dakstijl en de achterliggende luchtroosters, bijna 1 op 1. Erg jammer, persoonlijk hoopte ik op een kleine versie van de 8C wat een briljant mooie auto is. enige voordeel is de mooie 1750 turbo motor ipv van een Toyota krachtbron.
concept #65456489416554
In tegenstelling tot de meesten heb ik niet echt een probleem met het uiterlijk, maar wel met de gewichtsopgave, 850kg, i don’t think so…
@huge
BRILJANT!!

Vind de vormgeving van de zijkant idd erg Lotus. De achterkant supermooi en voorkant ook prima.
@xytras, drooggewicht moet prima mogelijk zijn. Helemaal niet zo moeilijk. Is gebaseerd op de KTM Xbow.
@waverider: De KTM Xbow???
@SimonMc: Ja, de KTM XBow. Zowel de 4c als de nog te verschijnen Abarth twoseater gaan met het KTM-onderstel rijden
@Alex_79: Heb je een bron?
@floryn: ik heb geen bron, maar ik denk wel dat het heel goed mogelijk zou kunne zijn. die Abarth is iig op de KTM gebaseerd, en Fiat is heel goed in logo’s verwisselen zoals we weten, dus dan zal dit ook wel een verklede X-Bow zijn. wel een hele mooie trouwens!
Achterkant: Ferrari f360
Voorkant: Lotus euvora
Zijkant: porsche-achtig

de motor, die 1750 moet wel goed zijn voor dit auto’tje. Maar alsjeblieft, wees iets origineler! Maak weer de lekkere alfa-modelletjes van vroeger!
iedereen roept het al en ik zal niet de laatste zijn…Lotus! Vroeger ontwierpen de Italianen de mooiste design stukjes… Maar het kopiëren hebben ze nu ook goed van de Chinezen geleerd…
Zou leuk zijn als dit uit zou komen.
Mooi he haters…mmmm met het 1750 blok een verkoophit.
Ik mis de elegantie van een 8C/Italian design. Bruut mag maar ik vind de styling niet alfa genoeg… Dit: http://www.autoblog.nl/archive/2011/02/02/alfa-gaat-4c-gta-vanaf-2012-produceren was bruut en elegant tegelijk!
@simohell: http://www.autoblog.nl/gallery/Pininfarina/Alfa_Romeo_2uettottanta/Alfa_Romeo_2uettottanta_04.jpg Dit is de 2uettotanta, het tweezits Pininfarina-concept voor een Spider. Een elegant, klassiek en modern ontwerp voor een open auto met de motor voorin. Compleet ander concept dan de 4C.
Kan me niet schelen wat je van me denkt, maar hij lijkt te hard hierop:

http://www.premierlotus.com/images/photos/Lotus-Elise-Red-Studio-Side.jpg
Als dit concept dus gejat is van Lotus, dan is de Lotus weer gejat van de Stratos, die op zijn beurt weer gejat is van de Ferrari 308, die ook is gejat van de Porsche 914 waarvan het concept is gejat van een Panhard prototype uit de eind veertiger jaren, moet ik nog ff een decennium of 2 doorgaan?
Uiteindelijk komen we uit bij de Benz uit 1885………wat weer wordt betwist door de Belgen, die van mening zijn dat ene Etienne Lenoir de eerste echte auto rit op zijn naam heeft staan met een vierwieler dus?
Oh ja, elektrische waggies, in 1898 of 1899 reed ook ene Belg Dhr Jenatzy met zo’n rotgang dat hij het wereldsnelheidsrecord op zijnnaam mocht schrijven met de “La Jamais Contente” die in een museum in Compiegne staat, kompleet met verlengsnoer………….
Licht, motor achterin, achterwielaandrijving, je zit al snel vast aan een bepaalde vorm. Maar ik vind ‘m er goed uitzien en als ie een beetje wil presteren, en de specs beloven veel goeds, dan wordt dit een hele leuke imagoboost voor AR. In de loop van de tijd nog een Spider-variant graag. En de productieversie graag onder de 1.000 kg houden.

*gaat spaarrekening openen*
Hee gaaf nieuwe Lotus! Wat he? Alfa? Ook leuk!
Op lotus trekken of niet, het ziet er geil uit :)
Dakje eraf zagen en door de heuvels van Trento scheuren!!
Waarom weer zo’n vliegtuig cockpit ruit. Donkere A-stijlen staan alleen bij SAAB’s en Koenigsegg’s goed. Bij een Alfa Romeo verwacht je Italiaanse elegantie. Steeds meer automerken zoeken een aviation heritage en nemen steeds meer (on)terecht designelementen over van vliegtuigen. Op zich niks mis mee, maar op een gegeven moment moet het beperkt blijven. :?
In mijn ogen meer een waardige opvolger van de 33 Stradale,
“Betaalbare lichte wegracer”
Back on the track, Alfa forever

Jurgen
Beetje een geval Mito, tikkie teveel design voor een kleine auto. Niet mijn smaak.
Prachtig. En 850kg maar. Hopelijk wordt het ook betaalbaar (MX-5 geld).

De lijnen doen me denken aan de Nissan Juke. Zelfde soort vormtaal. Don’t shoot me…
lotus elise is het eerste wat ik dacht :/
850 kg? zit je zeker op een plastieken tuinstoel ofzo?
maar het uiterlijk vind ik wel geslaagd.
Lekker ruig, licht en snel! Mensen die hem vergelijken met een Elise, tjah de prestaties zijn er ook wel naar. Ik wil er één!
In één woord: WAUW! Even dat lelijke concept-interieur vervangen door iets wat meer op dat van de 8C lijkt, en produceren maar
Ongelofelijk, wat een vergelijkings-megeaulen weer.
concurenttie voor de elise/exige?
Dit is geweldig, als alfa nu ook een redelijke prijs hanteert en het geheel goed afwerkt dan word dit een haalbare droomwagen en een verkoopshit zou ik zo denken.

Ik kan alleen maar hopen dat het echt een elise concurrent is. Of liever nog beter dan de elise, want de techniek daarachter word ondertussen toch ook al 15jaar (en dus eigenlijk 17 a 18) jaar oud.

Al kijk ik ook wat argwanend toe, alfa is niet de kapitaalkrachtigste en op dit moment zeker niet de meest vooruitstrevende. Ze maken op de koop toe nog eens gebruikt van een techniek die de eigen ontwerpers nietmeer gewoon zijn,… Er kan vanalles mis zijn met het ontwerp.
Of het zou perfect kunnen zijn en dan is er veel technologie ‘geleend’ en gekocht bij anderen en dan kan de prijs wel eens tegenslaan.
Dit ziet er geweldig uit en de concurrentie kost ook rond de 50k maar ver daarboven moeten ze niet gaan.
Zijn die prijzen die ik hier zie (45k tot 50k) al ergens bevestigd? 40k zou ik misschien nog net aankunnen, maar meer ligt jammer genoeg boven m’n budget :D.

Jammer want wat is dit een lekkere wagen, zeg.
Ik vind hem geweldig :D
Echt een mooie kleine sportcoupé, ik ben benieuwd wat de prijs gaat worden.
Invloeden hier en daar, bla en blub. Boeiend, dat vind je overal. Ik vind het een erg geslaagd bakkie. :)
Ik ben gek op Alfa’s en Italianen, maar deze vind ik iets teveel weg hebben van de Lotus Elise o.a.
…idd vind ik ook, een ital-lotus…moet kunnen zeker…
Super wagen ! Helemaal als je onderstaand fimpje bekijkt.

http://www.youtube.com/watch?v=2JTFHUkJR40&feature=player_embedded#at=39
Ziet er best oke uit… Niet zo mooi als een Alfa 8C, maar die zal niet makkelijk te evenaren zijn… Op het salon in Geneve staat ie trouwens in matrood… Zag het daarnet in het nieuws.. Is best nog mooi kleurtje…
Waarom moet ik altijd huilen van zeer zwaar verkrachtte koenigseggs?:(
Zoals ik bij eerdere berichten al opmerkte; ik acht Alfa Romeo best in staat om een auto met middenmotor van 850 kg te maken. Maar dat ik bang ben dat ze de prijs van 40K niet gaan waarmaken.

Als ik nu de berichten zo lees gaat deze in NL zo’n 70 a 80K kosten. Wordt weer sparen.
Oh ja, en iedereen die hier “Lotus” roept, snapt niet zo goed waar Lotus vandaan komt.

Alsof Lotus het idee van de kleine sportauto met middenmotor heeft uitgevonden…
Ik zeg hier en nu, keihard: DOE MIJ ER MAAR ALVAST 1 ! Kom hier met dat koopcontract, ik teken.

Geweldig. AR + RWD + 850 = The Shits!
@grimi: Ik ook!!!
In productie? Ja echt?! WOW! Hebbeding van het jaar!
Ik vind t model heel cool (tog minder dan de 8C) en volgens mij doelt Alfa hiermee op de vrouweljke doelgroep, want (vooral als je naar de kleur kijkt(die ik mwa vind)en de ‘dames’ hier heel cool). Het ontwerp is tog heel mooi en stoer maar tog niet patserig. heel mooi
@Kuif:

Toch schrijf je met ‘ch’ :)
@Svensson: heb ik sgijt aan :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).