Rood-chromen bruut: Abt R8 GT S Spyder

Auteur: , 9 Reacties

Tuner Abt pakt over het hele spectrum van de automarkt zijn modelletjes mee. Wanneer ze weer eens een suffe Leon of Golf met een paar pk's extra hebben gechipt of van een nieuw uitlaatje hebben voorzien zal dat ons aan onze aars oxideren, maar wanneer ze een snoepje als de Audi R8 Spyder aanpakken wordt het een ander verhaal.

Ook vorig jaar deed Abt al een poging, maar daar werd het uiterlijk een beetje overgeslagen. Deze versie knalt er tenminste in met zijn kleurstelling, of je ‘m nou mooi vindt of niet.

Als basis werd ook dit keer de R8 V10 genomen. De 525 standaard pk’s krijgen er 95 van hun vriendjes bij, waardoor het totaal nu op 620 pk uitkomt. Van 0 tot 100 accelereren kan deze cabrio in 3,6 seconden, en bij 320 km/u zit je aan zijn topsnelheid, en ligt je toupet al kilometers ver achter je. Met zijn goed doorgevoerde two-tone kleurstelling, koolstofvezel accenten en mooie rode velgrandjes is het zeker een eye-catcher (of eye-sore?). En dat wil je als tuner altijd graag maken.
9 reacties

Die topsnelheid is eigenlijk amper veranderd, als ik me niet vergis? Hoe kan dat dan, met 95 PK extra? De verhoudingen in de versnellingsbak?
@valluik: Het kost bij hogere snelheden steeds meer vermogen om een km/h harder te gaan. Verder zijn spoilers heel goed voor je Cl (bij auto’s negatief, voor downforce) maar niet heel goed voor de Cd (je dragcoëfficiënt). Combineer dat en de topsnelheid zal niet heel veel hoger liggen.

OT: Ik vind dit er wel lekker uit zien, alleen die california uitlaten zijn lelijk
gaaf om te zien en vast ook wel om te horen. maar waar gaan die 95pk heen??? v/max is hetzelfde en de 0-100 tijd is er ook amper op vooruit gegaan. rara. is hij soms zoveel zwaarder geworden? kan het me haast niet voorstellen dat ABT er even 300kg extra in doet.
Van de bak blijven ze af. Het gaat om de looks en sound, want dit ding op een zondagochtend en heel het dorp/stad is wakker!
Eye-sore. Geen twijfel over mogelijk. Technische aanpassingen zijn leuk maar die optische? *vomit* Die nieuwe A6 op de achtergrond hebben ze degelijk aangepakt! Dus ze kunnen het wel :)
@barney: Das een A7..
@GeoBem007:
dat is toch echt A6 ;)
Op de zijgrond zie je een A7.
ZOOOO die is gaaf!
Alleen beetje grote spoiler en jammer van de uitlaten onder elkaar..
Mja… Ik zou niet weten waarom men geld zou betalen om een standaard prachtige Audi R8 Spyder tot ding om te vormen, maar da’s dan weer mijn bescheiden mening….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).