Toekomstige Mazda CX-5: Minagi Concept

Auteur: , 12 Reacties

Aangezien Crossover, MPV, SUV dingen helemaal hip & happening zijn tegenwoordig kan Mazda uiteraard niet achterblijven. En daarom kunnen we in Geneve kennis maken met de Minagi Concept aka toekomstige CX-5. Geen onaardige verschijning al zeg ik het zelf.

De naam is wellicht een beetje ongelukkig gekozen (Mister Miagi anyone?), maar qua design is het zeker niet verkeerd. De Minagi is ontworpen volgens een designtaal die ze bij Mazda ‘Koda’ noemen en de Shinari die we vorig jaar zagen was daar het eerste voorbeeld van.

We durven inmiddels de weddenschap wel aan dat er over niet al te lange tijd een productieversie van de Minagi op de markt gaat komen. Onlangs werd immers als een prototype gespot door een oplettende bezoeker.12 reacties

Toch mooi dat hij een lift kreeg naar Geneve van VAG :D
@norge: dat was de CX-5, niet de concept ;)
@Atenza: Oh voutje :D
1 reactie op bijna een uur tijd dat die post online is. Mazda is nogthans een uitstekend merk.
@Apache: mazda is nou eenmaal niet zo populair hier op autoblog… wel jammer
Mooie auto. Jammer dat het chroom bij de ruiten loopt zoals bij Ford. Ze moeten bij Mazda leren 1 lijn te trekken. Verder mooie Kudo styling, niet heel gewaagd maar tenminste eens geslaagd itt de Mazda3 en Mazda5. Hopelijk lijkt de Mazda3 III hier veel op. Die derde zijruit is iets waar Mazda toch al veel eerder mee kwam en de grille is weer normaal maar nog altijd wel des Mazda’s (en later weer gejat door Opel)
@Atenza: wat dacht je ik zeg het alvast voordat mensen alvast beginne te bashen :p
maar ik ben idd ook blij dat die grille weer normaal is, op de mx-5 en de 2 was het leuk maar op grotere auto al niet meer.
ik hoop trouwens wel dat ze niet van die goedkopen ledjes gaan doen in de bumper of koplampen…
@RaKiM: dagrijlichting is verplicht op alle nieuwe auto’s en LEDjes zijn duurzamer en verbruiken minder dus wen er maar aan :P
@Atenza: is dat verplicht jah?? sins 2011 dan want de gefacelifte 6 en 2 hebben dat niet
Mooier dan de aanbiedingen van de concurrentie in deze klasse… niet teveel meer aan verbouwen.
Hierover het design bekritiseren vind ik heel uitdagend, goed gedaan Mazda. :D
Andere praktische spiegels monteren en zo spoedig mogelijk de showroom inrijden. Hopelijk wordt het een succes, want ik gun Mazda het van harte.
mooie auto maar ik zou nooit een mazda kopen.. geen idee waarom maar ik zou het nooit doen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).