Transporter 2.0: VW Bulli Concept

Auteur: , 18 Reacties

Een elektrische hippiebus, lekker origineel zeg van Volkswagen. Om te vieren dat VW 10 jaar geleden een conceptcar naar buiten bracht (Microbus) die nooit in productie is gegaan hebben hebben ze dit jaar het nog maar keer geprobeerd. Zal er over 10 jaar wederom een conceptcar komen om te vieren dat ook de Bulli niet in productie is gegaan?

Het ziet er natuurlijk wel aardig uit deze gerestylede Transporter met plaats voor 6 personen, maar echt heel spannend is het niet. Denk alle conceptdetails weg en er blijft eigenlijk weinig bijzonders over. VW hint er in het persbericht overigens wel op dat deze Bulli (in Duitsland een koosnaam voor de T1) ooit wellicht in productie genomen zou kunnen worden.

Buiten het feit dat deze bus wordt aangedreven voor een elektromotor is het nog aardig om te vermelden dat het geluidssysteem afkomstig is van de legendarische gitaar- en versterkerfabrikant Fender.18 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Dit mogen ze meteen uitbrengen. Dan hebben ze nog iets interessant in hun gamma.
Precies, maar wel een klap kleiner dan de originele T1, meer een verkorte Touran als je het mij vraagt!
Leuk, zal t zeker goed doen op de (ver)huurmarkt!
Direct een 1.0 of 1.4 liter blokje erin hangen en de verkoop in doen. Wel inclusief iPad, natuurlijk
Ik ben fan, behalve van de concept interieur maar dat zou VW toch nooit durven uitbrengen.
De Mircrobus was mooier in mijn optiek.
http://www.birgitschrijft.nl/wp-content/uploads/2011/02/2001-VW-Microbus-Concept-Side.jpg
Dichter bij het orgineel.
@Pallas:Mee eens de nieuwe concept is een aanfluiting :)
De microbus concept heeft ook meer stoelen, ook niet onbelangrijk. Ik vindt ze op zich beiden best heel leuk maar bouw dat ding dan ook! Volgens mij is er vraag genoeg…
@gschoots: Correctie, evenveel stoelen maar in drie rijen lijkt me dat handiger.
Coole Bus!
Vind m mooier dan het verouderde conceptmodel de Microbus
De MINI-tjes worden groot en de Transporters klein. Ik durf te wedden moest Hummer nog bestaan, ze op dit salon een Crossover MPV gepresenteerd zouden hebben.
Maar, mij hoor je niet klagen, verandering is op deze markt meestal positief.
De eerste concept was vele malen mooier. Deze is gelijk al wat saaier en te hoog UP MPV gehalte
De eerste microbus concept was wel mooier maar steunde misschien op motor achteraan zoals het origineel. Design is één ding maar wanner design rekening moet houden met motor vooraan, crashtests , veiligheid voetgangers, aerodynamika enz moet er helaas ingeboet worden. Neemt niet weg dat het toch een eerste leuke oefening is. Zelf heb ik een Touran, enorm praktisch en ruim en toch zijn de buitenafmetingen zoals lengte korter als vb een jetta. Dit busje mag zeker niet groter worden zoals meeste SUV’s die je nergens kan parkeren en amper meer plaats en bagageruimte biedt.
Blijft toch wel een eye-catcher op de weg :D
als je de details van de Bulli bekeek (bijv. de deuren) dan was te zien dat de productie niet lang op zich wachten laat…
Erg gaaf ding om te zien, ik hoop echt dat ze hem zo in productie brengen;)
De titel is compleet fout. Dit is geen gerestylde transporter. Deze is op basis van de Touran en zelfs nog kleiner. Een Touran is 4.40m en dit gebakje is slechts 3.99m.

Terwijl het eerste ontwerp van de Microbus van 10 jaar geleden, die WEL op basis van de Transporter was, zo mooi was! Echt jammer dit. Nou ja, misschien wordt hij nog langer en wat ronder.
Ik ga er voor!!!! Deze wil ik hebben!!!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).