Bentley Continental Supersports ijsracer in Geneve

Auteur: , 7 Reacties

Een auto hoeft er niet extreem en hoekig uit te zien om toch heel cool te zijn. Neem nu de Bentley ijsracer. Drie weken geleden nog volgas over het ijs aan het jakkeren, nu aan het chillen in Geneve. Zouden ze er na de show nog even een gletsjer mee op crossen?

Over vaste grond 330km/u rijden is al niet kinderachtig, op ijs moet het doodeng zijn. Niet alleen moeten je winterbanden (en spikes?) het uithouden, simpelweg genoeg grip vinden voor de gewenste acceleratie lijkt onmogelijk. Laat staan wat er gebeurt als je moet remmen. Normaal gesproken vertraagt een auto sneller dan deze accelereert, op het ijs mag je blij zijn met de kleinste vertraging. Denk je dat op te lossen met een parachute, blijkt deze de auto veel te makkelijk scheef te trekken.

Juha Kankkunnen en deze dichtgeplakte Bentley Continental GTC Supersports doen het gewoon. Feest! De afterparty is bij Bentley, ze vieren het met de ‘Ice Speed Record‘-edition. Duidelijk zichtbaar op het showmodel: de nieuwe velgen, ‘Arctica White’ carrosserie en een apart gestreept interieur. Helaas geen rolkooi en sportstoelen. Met 640pk heeft de ISR 10pk meer dan de gewone Supersports. Topsnelheid voor consumenten: 325km/u.7 reacties

aan de auto van het speed record zelf, wat is dat op die, euhm, trekhaak?

de chute?

maar trok die het boeltje niet scheef? ik volg niet meer ze :p!
oh en leuke velgen trouwens op de isr editie!!! dat rood carbonachtig stipingspul mag weg blijven, maar verder wel een schoonheid(met ietwat overgewicht! maar aan een echte schoonheid is er een beetje pak aan hé ;)! )
@technopatat het is de schuut ja op dat trekhaak achtig dingen.
Nog niet de gefacelifte versie?
@The360box: het nieuwe model bedoel je? die is er nog niet als cabrio nee ;)
Bam wat een bak! Tenminste niet zo’n saaie grijze Bentley die je op elke hoek van de straat ziet staan.
Mja… Ik had graag eens gezien wat een standaard Supersports op het ijs kon rijden :-) Deze is wel minimaal verandert.. maar toch ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).