Volkswagen Giugiaro Go!

Auteur: , 10 Reacties

Niet alleen heeft designhuis Giugiaro (sinds kort in handen van VW) zich mogen uitleven op de Tex Twin Drive, ook schotelen ze ons op de VW-stand in Genève deze compacte MPV-achtige voor, met de hipsjieke naam 'Go!'.

Dit is een van de vele concepts die Volkswagen heeft meegesleept naar Zwitserland en hij deelt zijn platform met de Bulli. En geheel volgens de laatste trend ligt er ook in dit rijdende proefballonetje een weinig spannend elektromotor die 45 kW, en bij vlagen 85 kW levert. De naam slaat natuurlijk op de topsnelheid van dit vehikel; constant ‘Go!’ roepen als de 130 km/u is bereikt en de auto niet harder wil. De accu’s zijn verstopt onder de voorstoelen en achterbank, wat de auto een gewichtsverdeling van 58/42 oplevert.

Op een volle batterijlading kom je 240 km ver, aldus Volkswagen, en de buitenmaten zijn redelijk compact gebleven (3.99, 1.74, 1.55 LxBxH) terwijl de wielbasis een forse 270 cm telt. Om te voorkomen dat je in slaap valt tijdens het bekijken van deze VW, staan er een tweetal beursmeisjes naast. Toch aardig van ze.10 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Waarom loopt er een balk door de ruiten??? Gewoon omdat het kan?
Volgens de VW concept car naamgeving-filosofie zou dit een designstudie voor de Golf (althans over een aantal jaren) moeten zijn.. Immers, de UP staat voor Lupo, de IROC werd later de Scirocco,etc.
@ukbob: Nu je het zegt… Goed, als het een Golf moet worden dan kan je ook niet veel spannends verwachten van het uiterlijk. ;)
@Citrofiel: prima dat je reageert, maar doe wel even volwassen aub. Dat JIJ een Golf niet spannend vindt is jouw zaak, maar een ander vindt dit juist het summum onder de auto’s want de rijkwaliteit en degelijkheid zijn echt een klasse appart bij de Golf. En het rustige design van de Golf vind ik zoveel fijner als het extravagante en daardoor niet ergonomische van een Citroën. Zelf ben ik absoluut een tegenstander van alles wat Citroën heet, maar ga ook niet bij elk Citroën artikel mijn gal spuwen.
@vwgolf6: Met het verkeerde been uit bed gestapt vanochtend? Vond je die ene reactie de moeite waard om speciaal daarvoor een profiel te maken? Alsof ik overal ongefundeerd VW loop te bashen… Volgens mij probeer ik altijd om dingen enigszins te onderbouwen en ook vanuit andere perspectieven te bekijken. Dat is, als is er serieus op in ga. Bovenstaande opmerking was meer grappig en vooroordeelbevestigend bedoeld dan serieus.
Daarbij, ik heb niet eens iets verkeerds gezegd. Jij bevestigt in jouw reactie alleen maar mijn punt. :roll:
@Citrofiel: ik bedoel het niet persoonlijk, maar ik word alleen een beetje moe van die standaard aanname ‘Volkswagen = saai”. En de designstudie’s van Giugiaro vind ik ook niet geweldig, maar de toekomstige Golf generatie zal hier ook niet op gebaseerd zijn. En als je reactie meer als geintje bedoeld was, als dat deze een serieuze ondertoon had, mijn excuses voor mijn reactie.
@vwgolf6: Je hebt het zelf over rijkwaliteit en degelijkheid (niet echt spannend) en noemt het design ‘rustig’. Als zelfs een fan als jij er al zo over denkt, dan valt er voor sceptici wel heel makkelijk ‘saai’ van te maken.
Go?…..Meer “Gone” voor mij,oftewel ,ouderwets concept.
’t is niet te hopen dat de golf er ooit zo uit gaat zien…
Nope, bevalt me ook niet. De hele VW-Giugiaro conceptreeks die nu getoond wordt lijkt me wat achterhaald…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).