AC Schnitzer 5 serie met veel pk’s en weinig CO2

Auteur: , 14 Reacties

De live-pics van de groenste AC Schnitzer concept kwamen al eerder voorbij. Nu is het de beurt aan de verbouwde 5 serie die wel een paar onsjes CO2 mag ophoesten, maar niet te veel.

De BMW 550i is omgedoopt tot AC Schnitzer ACS5 Sport S, en heeft 133 pk meer dan het origineel. De tunert is erg trots op het feit dat de CO2 uitstoot gelijk aan het origineel is gebleven. De vraag die dan rijst is natuurlijk of dat een prestatie te noemen is, want zover ik weet wordt tijdens de meting van de uitstoot slechts het noodzakelijke vermogen aangesproken. Aangezien de auto er niet zwaarder of minder aerodynamisch op geworden is, vind ik het niet echt een noviteit. Voor de beeldvorming van de consument is een groener imago natuurlijk wel goed.

Enfin. Tuners moeten niet over CO2 zeuren, maar gewoon over pk’s ouwehoeren. Daarom de prestaties op een rijtje voordat je de foto’s in de gallery gaat beoordelen. De 5 heeft dus 540 pk gekregen en het koppel is toegenomen tot 750 Nm. Dit geeft de auto een top van 320 km/u en de sprint van 0-100 gaat in 4,5 seconden. Vanafprijs wanneer deze concept in een lekker kleurtje daadwerkelijk op de markt komt: 149.000,- euro.
14 reacties

Beetje jammer van het interieur en exterieur, dat hadden ze beter vrij standaard kunnen laten of in ieder geval niet zo smakeloos.
Prestaties klinken wel goed.
hij is moooi in terieur en exteurieur
zwart zou mmoi staan met zwart gespoten velgen
@killla: wat?
@erce: wtf wat je praat als je wat te zeggen hebt praat niet .
En wederom heeft AC Schnitzer gefaald. Op het eerste gezicht ziet het er wel bruut uit. Maar als je dan gaat kijken naar de details (zoals die airvents op de motorkap…) dan.. nee sorry.. :'( 750 Nm koppel is ook echt belachelijk veel.. maar wel cool :D
Who needs a M5! Deze is erg vet. Als je even wat minder ruig doet met de bling bling bij Schnitzer, kan dit m zeker af maken!
Dus kap met die two-tone en gebruik wat normale kleuren in het interieur en dan wil ik m wel!
i kvind m ook leuk, stuk spannender als de gewone.

@carbert:

waartf is de Saab Concept in de Poll? want daar wil ik op stemmen!
@Flamingo: oh volgens mij staat hij er nu wel bij
@Flamingo: Yes! Zorgen wij in ieder geval voor 2 stemmen. Meest spraakmakende conceptcar van de beurs wat mij betreft :D
@barney: Oh, en OT: Alleen de wielen en de technische aanpassingen. Heb het niet zo op die overcompensatie bumpers. Voor pooier wielen heb ik dan weer wel een zwak.
gedwongenleaser
Ok… Doe mij de performance upgrade, velgen (wel die aan de linker kant) en de striping (of hoe je het ook wilt noemen) van de motorkap en trek die door naar achteren), rest mogen ze zelf houden. Ohja… Zet dan maar voor de deur :)
gedwongenleaser
@gedwongenleaser: However… Mocht ik ooit de keuze moeten maken… Dan toch de Alpina!!
Jaaaaa, lekker autootje…maar ik kies toch liever voor een Alpina B5 ! (wat ik je brrrrom).
Mja ben geen echte fan van het uiterlijke vertoon dat ze hier op dit model gesmakt hebben… Geef mij maar een standaard exemplaar met mooie velgjes…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).