Euro 95: Eindelijk weer een nieuwe recordhoogte!

Auteur: , 64 Reacties

We hebben bijna drie jaar moeten wachten op een nieuwe recordprijs van een litertje Euro 95, maar vandaag is het eindelijk zover. De literprijs aan de pomp zal morgen gemiddeld € 1,697 zijn, dat is 0,7 eurocent meer dan in juni 2008. De hoge prijs wordt met name veroorzaakt door de onrusten in diverse Arabische landen. Volgens Paul van Selms van UnitedConsumers kan de prijs oplopen tot € 1,80 tot € 1,90 per liter. Moet je eens aan een klagende Amerikaan vertellen. De lachende derde in dit verhaal is overigens de overheid.

Momenteel gaat er per getankte liter bijna een hele euro (€ 0,995 om precies te zijn) naar de staatskas. Per jaar wordt er in Nederland zo’n 4,5 miljard liter benzine getankt, en dat is dus een inkomstenbron van € 4,5 miljard voor de Nederlandse overheid. Wanneer de prijs met een dubbeltje omhoog gaat levert dat de overheid een meevaller van 85 miljoen euro op. Zal onze Minister van Financïen ook geklaagd klagen over de prijzen, of moet zijn chauffeur nu wegrijden zonder te betalen?64 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
@carbert: Zal onze Minister van Financïen ook geklaagd klagen over de prijzen, of moet zijn chauffeur nu wegrijden zonder te betalen?
Ik snap de zin niet helemaal, kan aan mij liggen ook natuurlijk. ;)
OT: Belachelijk duur de benzine. Ik weet dat het in andere landen nog duurder is maar dat neemt niet weg dat ik dit echt te ver gaan vind. Ze moesten maar eens hun taksen verminderen.
@As_long_as_it_is_fast: Idd, economisten zitten steen en been te klagen omdat de benzineprijs de economie sterk aantast. De overheid kan dat heel eenvoudig oplossen door de taksen te (voorlopig) te verlagen opdat het een draagbaar niveau zou blijven. Maar nee, vadertje staat verbrast het veel liever aan een half miljoen ministers van stoeprandverf en straatverlichting…
@xilver: Man, bij ons in straat ook zoiets banaal soms (je ziet het ook op de snelweg). In het midden van de dag (!) brandt de straatverlichting. Say what?!
Ze zouden beter hun taksen enkel aanpassen voor inflatie en niet een vaste taks heffen op de benzineprijs. Zo zou onze prijs ook niet zo de lucht in gaan.
@As_long_as_it_is_fast: Het is erg gesteld met onze staat… Laat ze nog maar een jaartje knoeien…tegen dan ben ik afgestudeerd met me master in finance and risk en dan kan ik me eens gaan moeien met die zooi.
@xilver: Succes daarmee. Denk dat je zoveel tegenwind krijgt dat het op den duur echt te frustrerend wordt om met die incompetente zakken te werken.
Oei oei, waar kwam dat ineens vandaan? :D
@xilver: ik stem NU AL op jou ! :lol:
@Megakix: Ok als loyale stemmer krijg je een Agera R op kosten van de staat xD
@xilver: Laat duidelijk zijn dat ik in dat geval OOK op u stem. :D
@As_long_as_it_is_fast: …uhm…duidelijke zin van Carbert ?!
@Megakix: Daarmee dat ik het erbij zette, ik snap hem niet volledig, “geklaagd klagen”?
@As_long_as_it_is_fast: ah…had ik niet gelezen, die dubbele frase ;-)…dacht dat je de inhoud van de zin niet snapte :)
Dan heeft die Amerikaan met het glazen bolletje (bovenste relevante artikel op autoblog) een prima glazen bolletje!
Zaterdag naar Luxemburg :D

Belachelijk trouwens, die prijs, want de vat-prijs is echt nog niet op het niveau waar deze in 2008 zat… Koersen liggen iets anders maar er wordt nu gewoon veel meer afgeroomd door de olieboeren.
Oh, ik ga even zuinig doen met mijn halve tankje en hopen dat het wat bedaard is als hij eenmaal leeg is… Vrees echter dat het dan alleen nog maar duurder zal zijn :P
@fant: Dan ga je toch denken, waarom hebben mijn ouders geen 10.000liter gekocht 10jaar geleden?! Niemand verwacht dat dit blijft stijgen denk ik. Of ze hadden er het geld niet voor, dat kan ook. :D
@As_long_as_it_is_fast: Ja leuk met je 10 kuubs benzine tank, je vergeet alleen wel het feit dat benzine niet eeuwig houdbaar is, ik geloof dat het na ongeveer een jaar niet meer bruikbaar is..
@ts46: Wel wel, dat wist ik niet… Wat gebeurt er dan met de benzine waardoor het niet meer bruikbaar wordt?
@As_long_as_it_is_fast: De lichte componenten in de benzine verdampen, de zwaardere blijven over. Op alleen zwaardere moleculen start een motor moeilijk. O.i.d. ;)
“Er treedt gumvorming op die het complete brandstofsysteem vervuilt. Er kan, naast slecht starten en stationair draaien, nog een scala aan problemen optreden. Daaronder vallen: verbrande benzinepompen, vervuilde verstuivers of carburateurs, te arm mengsel met ais gevolg: verbrande kleppen. Ook is het mogelijk dat kleppen blijven hangen en door de zuiger worden geraakt. Hoewel de meeste autogasrijders veel kilometers maken en veel auto’s op benzine starten, blijft het van belang om regelmatig op benzine te rijden. Vul de tank ook van tijd tot tijd met verse benzine!”
@Citrofiel: Nice, wist ik niet. Durf ik best zeggen. Verklaart ineens waarom niemand in massa heeft aangekocht zoveel jaar geleden.
@As_long_as_it_is_fast: Je bent niet de enige die dat niet wist hoor ;) ik heb m’n ouders ook al voor idioten uitgemaakt een paar jaar geleden, en toen heeft m’n vader me de fijne kneepjes van de benzine-weetjes even vlug bijgebracht :D
@ts46: En dan sta je daar he… :D
@fant: met wat lichte fluctuatie zal de prijs de komende 2-3 weken wel weer een beetje dalen… (ivm libie/egypte/etc..) Goedkoop wordt het niet meer ;)
Net nog getankt voor € 1,599.. Dat is dan uiteraard wel met korting. Dus nu lang volhouden met deze tank en dan hopen dat ie straks weer lager is, wat uiteraard niet zo zal zijn!
Hamsteren!!! Wordt met alle ellende in ’t nieuws natuurlijk alleen maa erger de komende weken.. :(
Op naar de drie euro per liter!
Dat ruimt tenminste een beetje op, meer ruimte voor ons :)
@zdev: Das ook weer waar :mrgreen:
Ach joh, geld zat :(
@Jokkebrok: haha :) (lacht stiekem met je daciao logo :D )
the-budel-guy
@KaCh1ng: daardoor heeft hij denk ik geld zat :P
@KaCh1ng: Ik heb dat profiel plaatje genomen omdat het niet alleen de goedkoopste maar ook de lelijkste auto’s zijn die er hier rond mogen rijden. En, als je ergens maar lang genoeg naar kijkt begin je het vanzelf te waarderen… Ik heb dit logo al een redelijk lange tijd en ik kan je zeggen dat wat ik zei over waardering dat dat niet altijd waar is… :(
@Jokkebrok: hahaha ! Touché..
Gaat nergens meer over.
@As long as it’s fast
Dat hebben mijn ouders wel gedaan, helaas is dat rooie diesel, maarja hun rijden nou wel lekker voor 50cent per liter rond
@Sjonny: Voila. Smart move. Ze kunnen die nu overigens verpatsen aan € 1 per liter en hij zal in een mum van tijd op zijn! En je houdt er een aardig centje aan over.
@Sjonny: Prive heel slim heb ik wel eens begrepen /Sarcasm
Net getankt voor €1.609

Is nog wel te doen.
@Northwestern: Ik hoop voor je dat die ”.” een ”,” moet zijn…
@Jokkebrok: Neenee, hij gaat met een vliegtuig…
@As_long_as_it_is_fast: Ah, nee, ja, ooooh…
@Jokkebrok: Long range tank. Gaat 1000 liter in.
Nou, die dikke minister maakt het echt geen zak uit, heel de overheid geeft geen zak om de burgers, alleen maar omzich zelf. Daarom stem PVV!.
@The360box: Ook lekker kort door te bocht. Alsof die iets gedaan krijgen buiten hard roepen om in de krant te komen ;)
@The360box:

Stem jij PVV joh..?
Bij elke overheidsmaatregel rondom auto’s bekruipt mij het angstige gevoel, dat we spoedig nooit meer een lekkere dikke auto in het eggie kunnen bewonderen…files lang alleen maar Aygo’s, Polo’s, Fabiaatjes, Corsaatjes…gaaaaaaaap…

Kijk, voor de ontwikkeling van steden, heb je een zogeheten schoonheidscommissie; zoiets moet dan toch ook voor het wegennet worden geformeerd !?
@Megakix: Een file van 1000smartjes is wel een stuk korter als 1000x een BMW 7 :D
the-budel-guy
@Donstil: mar een file met alleen maar 7 serie’s is toch mooierom te zien wel als het vol staat met 7 serie’s uit 2002.
@Donstil: korter wel maar je staat net zo lang stil!
@911GT2: nope, je staat korter stil, als het weer gaat rijden, is de gemiddelde 7 serie sneller dan de gemiddelde smart
Toch maar in Venezuela tanken dan?
@C220AMG:

Is zo ver om als ik naar mijn werk moet. Maar bedankt voor de tip!
the-budel-guy
@C220AMG: zal er aan denken als we er langs rijden.
@the-budel-guy: Scheelt toch weer een hoop! :D
the-budel-guy
wij tanken vrolijk verder bij onze aardige lieve Belgen.
En daarbij wij rijden alleen maar diesel.
Alleen zal die ook wel lekker hoog terecht komen.

Maar ja als je een auto niet kan betalen moet je het niet rijden.
@the-budel-guy: ach kom ! In België is het al niet veel beter…doe mij de prijzen maar n’s dan ! Wil je redelijk goedkoop benzine tanken, tuf dan naar Spanje, ca. 1,30 euro/l
Wees blij dat ze bij jullie in nederland nog het geld spenderen aan straatverlichting en treffelijk onderhoud van jullie wegen, hier in belgië kibbelen ze enkel hoe ze een regering willen vormen (want al handenvol geld heeft gekost maar nog steeds zonder resultaat) maar tot nu toe hebben we enkel een record op ons naam.
@rd200: Nou, volgens mij verdiend de overheid al meer dan genoeg aan al die belastingen zoals bpm, pretbelasting,… Trouwens ik weet nog wel een stuk snelweg in Nederland waar geen straatverlichting is, maar dat terzijde. :P
Ben toch blij dat ik een vierpittertje rij qua verbruik.Afgelopen zondag even getankt.Ging 96 euro in.Gaat nergens meer over.
word toch maar weer eens tijd om me oude golf dissel en me frituurpan op te gaan zoeken in de schuur voor komenden maand denk ik zo maar ga geen 2euu betalen
@as long as it’s fast
Zelf oprijden heb je het meeste winst, als je alles verkoopt moet je zelf ook weer nieuwe kopen
gelukkig tank ik geen 95, maar 98 :D
o wait… :(
Er staat overal duidelijk dat 1 euro naar de staat gaat, en dan zijn er nog mensen die geloven dat als de staat zegt ‘ligt aan de situatie in het midden oosten’ dat nog geloven ook.
@jeanclaude: …beetje het verhaal van de ‘naakte keizer’…zolang je maar hard blijft roepen als overheidje, zijn er altijd Kralingers die het slikken…
Ah joh, gewoon altijd voor 25 euro in de tank mikken, dan merk je niks van de prijsstijgingen :-D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).