Mazda gaat auto’s terugroepen vanwege spinnen

Auteur: , 22 Reacties

Marge-merk Mazda moet in de Verenigde Staten 52.000 auto's terugroepen om een speciale veer te monteren in de brandstoftank. Waarom vraagt u? Wel, die veer moet ervoor zorgen dat er geen spinnen naar binnen gaan...

Het gaat om de Mazda6 (bouwjaar 2009 en 2010), blijkbaar zijn die auto’s een gewild object voor spinnen. Het web van de spinnen veroorzaakt een verstopping van de ontluchtingsslang, waardoor grote drukverschillen in de tank kunnen ontstaan. Het gevolg is een lekkage in de brandstoftank, er zijn reeds 20 meldingen van dit probleem bekend. De problemen ontstaan overigens alleen bij viercilinders, niet bij de V6 versies (en terecht).22 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ah, lekkerrrrrr…..
Oh, spinnen die beesten. Ik dacht bij het lezen van deze titel dat het ging om slippen en rondjes draaien, en dat die foto droge autoblog humor was. :)

maar anyway, hoe komt een spin in een brandstoftank? de dop zit er toch meestal op en de dampen in zo’n tank lijken me niet al te gezond voor zo’n beest. Dus hoe de webben nou het systeem kunnen verstoppen? I don’t know.
@Frasker: Ik ga er vanuit dat ze andersom gaan. Via de uitlaatpijp naar binnen?
@Frasker: Waarschijnlijk een aparte ontluchting voor de tank. Meestal zit dat in de dop verwerkt, maar op mijn kitcar is dat ook een aparte slang. Een kennis van mij had er een veiligheidsklep op gezet (voor als de auto omrolt). Helaas voor hem ging die door vuil dicht zitten. Resultaat was geen lekke tank maar een kapotte benzinepomp. Bij Mazda wordt blijkbaar de tank vervormd door het vacuum zuigen en krijgt dan scheurtjes.
@midasracer:

duidelijk verhaal .. thanks dude ..
Wtf!!? Wat moeten die beesies daar?
@Kvgorp: warmte, I guess…
@Kvgorp: Lekker nom nom doen op je brandstof. Ik durf te wedden dat ze nog nooit zulk duur voedsel hebben gehad.
Gaan die beesten niet dood door al die benzinedampen??
@Roelio: Blijkbaar niet. ’t Moet zijn dat ze er in extase van geraken. :D
Hier is maar één oplossing: SPIDERPIG! :D
@As_long_as_it_is_fast: doir de uitlaat….. en dan door het motorblok de brandstof tank in zeker :p, ze gaan via het luchtdrukslangetje
@vaal430-scuderia: Ohja, ze zitten in de brandstoftank. Had ik even over het hoofd gezien. Terechte correctie!
*ontluchtslangetje
Als een merk terugroepacties organiseert om zulke kleinigheden, dan kan je er maar een iets over zeggen; Mazda is kwalitatief top.
wel marketingkundig een FLOP, want nu denken de mensen EEK SPINNEN IN MAZDA’S!… Laten we de Ford of de Toyota maar nemen! Die vieze beesten zijn me veel te vies! Terwijl daar dus helemaal niks van aan is. Toyota heeft gewoon teveel andere problemen om daaraan te denken.
Mazda is gewoon ***merk…Als grote autofabrikant moet je wel heel laag zinken om de schuld te geven aan spinnen.
Waarom hebben ander fabrikanten dit probleem niet, wijkt Mazda zoveel af? En waarom alleen de 4-potters?
Had je maar een V6 moeten bestellen! God straft meteen.
@Cantago: hahahaa, lol :)
Ik wed dat je hier geen last van hebt met een vierpitter diesel?
@euro95: hoezo? kun je ff toelicht? ben benieuwd :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).