Infiniti Etherea is als een patatje oorlog

Auteur: , 12 Reacties

Enkele weken geleden bestookte Infiniti ons na veel speculatie met de eerste plaatjes van de Etherea, de voorloper van hun nieuwste wapen in het premium 3-deurs-hatchback-segment. Of zoiets. Op zich is het altijd verfrissend als een nieuwe concurrent de gevestigde orde komt belagen, maar qua design weet ik het nog niet zo.

Begrijp me niet verkeerd, ik juich creativiteit alleen maar toe, en hou er van wanneer er ‘out of the box’ wordt gedacht, maar de eerste woorden die me te binnen schieten bij dit ding zijn ‘lomp’ en ‘opgeblazen’. Wellicht dat de foto’s de ware vormen geen recht aan doen, maar ik weet wel dat het grote publiek iets als dit links zou laten liggen en rechtstreeks naar de Audi/BMW-dealer zou wandelen.

In navolging van Rolls, Mazda en Opel hebben de Japanners ook hier zelfmoorddeuren gemonteerd. Onder de motorkap ligt een 2,5-liter viercilinder met supercharger en een vermogen van 245 pk, die samen met een elektromotor de klus moet klaren. Via een CVT gaat het vermogen naar de voorwielen, een primeur voor Infiniti.

Volgens Infiniti zelf is het ‘een coupé, een sedan, een hatchback en een crossover’. Onaardig gezegd zou je het een automotive equivalent van een patatje oorlog/kapsalon kunnen noemen: kwak alles maar door elkaar en je houdt een grote puinhoop over. Maar het is nog een concept, dus wie weet wat er nog aan gaat gebeuren. Bekijk de foto’s van de Infiniti (het met een ‘y’ schrijven wordt hier bestraft met een donatie van 100 euro aan de autoblog-borrelpot), inclusief goedbejoopte beursdame HIERRR.
12 reacties

Deze of de FX86 II: … dan toch die andere!
“Bekijk de foto’s van de Ininiti (het met een ‘y’ schrijven wordt hier bestraft met een donatie van 100 euro aan de autoblog-borrelpot)”

En wat kost het schrijven zonder ‘f’..?
edit: LOL, I stand corrected! Is inmiddels gefixt

Verder gewoon een ronduit lelijke auto imho!
@Ferry_76:
Ik hoop een rijtest van de Mclaren MP4-12C.
@Ferry_76: haha, nice. Jammer dat ik er niet was om dit op te merken. :D
“In navolging van Rolls, Mazda en Opel hebben de Japanners ook hier zelfmoorddeuren gemonteerd. ”

Behalve dan dat dit een concept car is en dat er honderden concept cars zijn met zulke deuren..
Vind het interieur en de chick wel mooi, maar voor het exterieur is ‘kapsalon’ een vrij treffende omschrijving..
@robskilov: chique. ;)
Blijkbaar ben ik anders dan het doorgaanse publiek, maar ik vind de auto wel mooi. Het enige wat ik zou veranderen aan dit concept, is de onderste raamlijn. Ik vind het opzich wel leuk dat die naar achter naar bendeden loopt, achter mag ie van mij waar de achterdeur begint wel weer omhoog (een iets krachtigere lijn). O ja, ze mogen ook de neons uit de grill weglaten.
Waarom heten ze eigenlijk zelfmoorddeuren?
Ik vind het voor de rest geen slecht model. Ik geef hem zeker een waardige kans. Als je kijkt naar de motorisatie is dit best goed! Ik ga eens heel marginaal doen en zeggen: Gaan met die banaan! :p
@As_long_as_it_is_fast: http://www.ad.nl/ad/nl/1006/Autowereld/article/detail/482706/2010/05/11/De-zelfmoorddeur-is-terug.dhtml
@Atenza: Haha, zalig. Uit de auto vallen als de deur opengaat. ’t is inderdaad wel zo dat je ze niet moet opendoen op de snelweg. :p
Een kapsalon is verdomd lekker als je zat bent! Dus misschien is dit een mooie auto voor dronken P*len?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).