Porsche 918 RSR – racer without a cause

Auteur: , 11 Reacties

Laatst zagen we deze racer van Porsche al glimmen in Detroit, maar van 1 tot 13 maart heeft de 918 RSR een vast plekje gevonden op die Europese autobeurs waar je de laatste dagen wellicht iets van gehoord hebt. Dit zijn de live foto's van het raceding uit Zuffenhausen.

De raceversie op basis van de 918 Spyder zal zeker niet op korte termijn aan een raceklasse deelnemen. Het is meer een showcase van Porsche om aan te tonen dat je ook heel hard over een circuit kan jagen terwijl de uitstoot beperkt blijft. Twee elektromotoren met een vermogen van 75 kW drijven de voorste wielen aan, midden-achter ligt een V8, die een doorontwikkeling is van de motor uit de RS Spyder. Hiermee levert de 918 RSR een nette 563 pk bij 10.300 rpm. Tellen we daar het vermogen van de elektromotoren op, dan komen we uit bij een totaal van 767 pk.

Wat dat ronde ding naast de bestuurder is? Gewoon, een doorontwikkeld koolsotfvezel vliegwiel in een vacuüm dat remenergie opslaat en weer vrijgeeft als je op het ‘Boost’ knopje op het stuur ramt. Kijk, dan worden hybrides opeens interessant.
11 reacties

gedwongenleaser
PRODUCEER DIT DING NOU AUB!!! Interesseert mij geen reet of dat nu met hybride, enkel V8 of een std boxermotor is. Hij ziet er gewoon zo rete vet uit!!
563 pk @ 10.300 rpm :| dat moet een gejank opleveren! Video iemand? dit ding moet gewoon gemaakt worden! ook al is het er maar 1!
I’m goin’ platinum! Racer! :P (Kid Rock!)
De eerste écht mooie Porsche als je het mij vraagt. Ook een prachtig functioneel interieur maar ze hadden dat vliegwiel wel wat vriendelijker kunnen stileren zeg…
@tkoote:

Het is een volbloed raceauto… wat boeit het of het er van binnen stijlvol uitziet? Als het maar werkt zoals het moet en zo licht mogelijk is, dan is het ontwerp geslaagd.
Wat een beest! Wow!
Gewoon de mooiste supercar van het moment. Ik zou deze wel eens in het echt willen bewonderen en horen.
Kan echt tellen als racer… Ziet er strak uit, vind vooral de achterkant zo aanspreken!
Bye bye GT3 R Hybrid!
Laat dit ding maar 24-uurs races rijden!
Zelfde technologie, veel bruter en mooier :)
Dit ziet er gewoon Vet uit.. With a capital V ;-)
Ik wil meer van dit soort hybrides! Zo gaaf! Een hybride, maar MET een boostknopje voor een extra stoot, en dan ook nog alle voordelen van een hybride (zoals het terugwinnen van remenergie). Geweldig! En die fan bovenop ziet er eigenlijk ook best wel cool uit. Wanneer staat hij voor mijn deur? ik kan niet wachten totdat ik zo’n boostknop uit kan proberen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).