RR Evoque Road Bike – ga toch fietsen

Auteur: , 7 Reacties

Er zijn twee manieren om je carbon footprint te verkleinen: een milieuvriendelijke auto kopen of gewoon minder rijden. En aangezien die RangeE er toch nog lang niet is komt Range Rover met een Evoque-fietscombo, de Concept Road Bike.

De theorie is simpel: gooi je fiets op het dak van je Evoque, rij naar een mooi plekje en werk je vervolgens in het zweet op de pedalen. Na de sportieve activiteit hijs je je natte lijf in je Evoque om weer relaxed huiswaarts te keren. Of je duikt de kroeg in, zuipt je een stuk in je kraag, en fietst vervolgens naar huis. Speciaal hiervoor is een conceptfiets (u leest het goed) ontworpen, die grotendeels uit carbon is opgetrokken. Geld zal geen rol hebben gespeeld, want het ding is aardig volgehangen met dure spullen (als Range Rover-rijder wil je je natuurlijk niet behelpen met een pauperaal Shimano Tiagra-systeem).

Zoals bekend zijn we hier dol op fietsen, en fietsenrekken in het bijzonder, dus hier moesten we even aandacht aan besteden. De Evoque met fiets is gedurende de volledige autosalon van Genève te bewonderen. Voor zover ons bekend is dit de eerste fiets van RR, maar fabrikanten als Ferrari, BMW, Mercedes, en vele anderen gingen ze al voor.7 reacties

fiets van RR, ik dacht eerst aan Rolls Royce. :D
Als ik kan kiezen, geef mij maar de Evoque. Zou de fiets ook wel willen hoor, daar niet van, maar toch maar de Evoque. Wat een wagen is dat ook….Heerlijk (ja, met grote H.)
blijft een hele mooie auto helemaal in two tone
WUT?! een racefiets op een Evoque?! Nu snap ik het helemaal niet meer, zal binnenkort wel alleen nog met voorwielaandrijving geleverd worden ofzo.

Laat Land Rover maar gewoon Defenders met Mountainbikes blijven doen ofzo, ik zet zelf de MTB er wel op.

Wat een suf lifestyledingetje, beiden eigenlijk…
dat zijn toch 2 dikke boezemvriendjes…

de 4×4 en de fiets…

;)
Kan aan de hand van foto’s niet met 100% zekerheid zeggen, maar waarschijnlijk is de fiets wel Shimano afgemonteerd, geen Tiagra uiteraard, maar toch.
Op de fiets staat een oude Ultegra groep, Dura-ace is het betere werk. (+ zoveelste kadertje uit Taiwan …)
of gooi je evoque op het dak van je fiets…
dat zou wat geven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).