Skoda VisionD concept: veel meer foto’s

Auteur: , 10 Reacties

Vlak voor Genève onthuld, en uiteraard ook present op de beursvloer: de VisionD. Met dit concept geeft Skoda ons een inkijkje in wat voor designrichting voor de toekomst wordt nagestreefd. En als dit een voorbode is voor wat komen gaat voorspel ik een hoekige toekomst voor de Tsjechen.

De VisionD oogt met zijn lange wielbasis en korte overhangen ruim, en kenmerkt zich door een flink aantal knikken in het design. Bijna nergens zie je ronde vormen, en dat siert de auto eigenlijk wel. Nou ben ik zelf een liefhebber van hoekig design (ook Mercedes heeft deze designtaal veel goed gedaan), maar het kan natuurlijk zijn dat je een totaal andere mening bent toegedaan en dit een vierkant hok vindt (onderbouwing in de comments graag).

We hoeven hier geen productiemodel uit te verwachten, alles aan deze showcar ademt ‘concept’ , van het futuristische interieur (dat we alleen op schetsen hebben mogen aanschouwen) tot de oversized wielen er onder. Hem aan een nadere blik onderwerpen kan op de ruime hoeveelheid live-foto’s die onze fotograaf van deze maagdelijk witte verschijning schoot.
10 reacties

Ja ik vind het wel een leuk design eigenlijk, het blijft natuurlijk een weinig spannend ontwerp maar ik vind het niet lelijk. De toekomst gaat ons volgens mij weer wat simpelere auto’s bieden, lekker clean.
Op De Telegraaf stond dat deze zo in productie gaat, enkel worden de lichtunits en het dashboard iets ge-tweaked!
Hier meer fotos, gister ook in Genève geweest en 16Gb volgeschoten..
http://www.facebook.com/album.php?aid=337346&id=741030347&l=b8f6b1bb3e
Die eerste foto deed me denken aan de VW Corrado.

Leuke concept, zou leuk zijn voor Skoda om dit in productie te brengen.
Kinderachtig getekend met een liniaal lijkt wel.
Doet me ook denken aan de voor-vorige Focus.
Als je dit vertaalt naar een productiemodel kom je volgens mij weer gewoon terecht bij de huidige designlijn. Zo bijzonder is het niet…
@Citrofiel: Bij het vervolg van de huidige designlijn, idd. Zal waarschijnlijk zo in productie gaan, maar dan wat meer afgewerkt. Niet bijzonder, maar niet mis. Octavia 5-deurs…
Echt heel goed gelijnd.
Voorkant is net een wat scherpgetroklen a3 vd vorige generatie …
Is gewoon een raar gevormde merc clc

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).