Foto’s van een debuterende Saab 9-5 Estate

Auteur: , 35 Reacties

In Genève staat naast de PhoeniX Concept en Saab 9-3 Independence Edition ook nog een pakezel vermomd als 9-5 Estate. Zoals beloofd, een galerijtje vol met foto's.

De 9-5 SportCombi heet in Nederland heel gewoon ‘Estate’ en kruipt vanaf september de Saab-showrooms in. Prijzen moeten we je nog even schuldig blijven, evenals een praktijktest waarin we kijken hoeveel Zweedse schöne we in de laadruimte kwijt kunnen, die met neergeklapte achterbank 1600 liter inhoud heeft. Het inladen wordt trouwens wel vergemakkelijkt door een laadklep die doorloopt tot aan de bumper.

De motoren line-up van de Estate is exact gelijk aan die van de sedan. (overzicht van de turbogeblazen blokjes op Autowiki). Filmpje van de people- en stuffmover staat HIER.
35 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Mooie auto (y)
@rfw1994:
Idd, moowje oto. Saab maakt tegenwoordig alleen maar meer moowje oto’s vind ik.
@tabee: “moowje” niet doen… :p
Ziet er beter uit dan de sedan.
Mooi interieur ook
Redelijk mooi wagen maar niet bepaald vernieuwend in zijn klasse .
Waarom dit inplaats van een Audi ?
@norge:

Omdat dit een Saab is. Audi’s zijn (persoonlijke mening) meer auto’s voor.. Patserige mensen, en een Saab is dat niet.
@tabee: Haha goed antwoord :D
@norge: een saab kan niet tippen aan een audi/bmw/mercedes
@KaCh1ng: Goh, zo’n antwoord had ik nou niet van je verwacht met zo’n avatar… Ik zal mijn naam dan ook nog ff eer aandoen: WELLES!
@Svenska_Aeroplan_AB: op welk vlak dan?
@KaCh1ng: Hoeft ook niet.
Een Duitser trekt een bepaald soort publiek aan die toch niet in de markt zijn voor een Saab.

Zag vanmiddag een Saab 9-5 hier in Ermelo.
En hij is echt MOOI!!!
@Hubert: hoeft wel lol, anders gaat saab ten onder :)
@KaCh1ng: zucht…
@Hubert: Ja de één boeit kwaliteit nou eenmaal minder dan de ander. Die dingen zuipen en zijn niet echt heel betrouwbaar. En ik ben neutraal want ik bezit een Saab en een Duitser. Stijlvol zijn Saabs gelukkig wel.
@Hubert: Klopt, mooi is hij zeker! Vooral hoe hij hierboven op de foto’s staat. Maar louter kwalitatief denk ik dat de 3 Duitsers een stapje voor hebben. Dat zie je natuurlijk ook in de prijs. ’t Hangt er gewoon vanaf waar het voor iemand om draait denk ik.
@norge: Ik geef toe dat Audi zelf (Vorsprung durch Technik) vindt dat het vernieuwend is. Maar het kost mij moeite een fabrikant te bedenken die met minder technische vernieuwing is gekomen. Maar misschien denk jij meer aan de revolutionair vernieuwende designs van Audi? :? 8)
@mout: Nee hoor was alleen een leidende vraag ;)
Zou zelf niet voor een Audi kiezen in deze klasse.
Cool, een gestroomlijnde tank met ruimte voor de golden retriever! Zweden Pöwoarrrrrr
Zeker mooie auto! En een heeeeeeeeele belangrijke voor Saab in Europa… De 9-4X is trouwens een weekje leverbaar in Zweden en zijn er 520 van verkocht! Ook niet verkeerd, dus gaat de goede kant op.

Jammer dat jullie geen foto’s van het interieur hebben. Klacht was materiaalgebruik van het dashboard (was vanwege failliette toeleverancier, maar dat heb ik al tig keer gezegd) en kijk nu eens! ‘Real Carbon’ en ‘Piano Black’ zijn mn favorite’s
@Svenska_Aeroplan_AB: Beg you pardon? En dat met die fiscaal onaantrekkelijke motorisaties? Dat had ik niet verwacht…
Mooie auto. Hopelijk gaat Saab nu wel goed verkopen. Dat heeft Saab wel verdiend.
@Nico94: Het gaat maar om 1 ding: genoeg verkopen om de tijd en het geld te hebben voor de ontwikkeling van nieuwe modellen… maar zoals ik hierboven al zei: de voortekenen zijn goed!
@Nico94: waar heeft Saab dat eigenlijk aan verdiend? Wat voor grootste dingen hebben ze ons de laatste 20 jaar gebracht? Eigenlijk alleen een paar absurde concept cars.
voorkant vind ik prachtig, maar van achteren wat ‘minder’. daarnaast hoop ik voor saab dat dit model ze helpt met de verkopen, want zoals het er naar uit ziet zullen ze het hard nodig hebben.
Een volledig eigen gezicht, dat zie niet vaak meer. Ziet er goed uit!
Mooie wagen, zoals vele saabs zijn. Ik hoop als volgende wagen van het werk een 9-3 te mogen bestellen
the-budel-guy via Android app
ziet er mooi uit. maar hoewel ik van de avant ben heb ik bij deze auto toch liever de sedan.
Erg mooie auto. Meestal ziet het er erg armzalig uit, als de C-stijl niet is aangepast aan de stationvorm. Maar de 9-5 geeft het klasse.
Deze is toch echt wel mooier dan de sedan…
Ja joh. Zet er anders even een dakkapel op.. Sedan is zóveel mooier.
@Ferdinand1: tja, van een mooie sedan een net zo mooie station bouwen is gewoon heel moeilijk. Saab heeft echter best een goede poging gedaan.
Als je echt wilt autorijden neem dan een Saab. Als je wilt meelullen met de rest van je managersvriendjes neem dan een Audi. Zelfs een BMW 5-serie begint met als die Audi’s te lijken op een buitenissige keuze. Rijd ik met mijn ouwe Saab op de A9, wordt ik ingesloten door 4 zwarte Audi’s en nummer 5 en 6 even verderop. Onderscheidende keuze zo’n ding. Zegt natuurlijk wel iets over de kwaliteit en het imago. Zijn toch echt de referentie als het gaat om afwerking. Daar kan de Saab nog net niet aan tippen en dat geeft ook niet. Audi heeft er ook 25 jaar over gedaan en Saab heeft een achterstand. Saab kijkt gewoon naar de referentie in deze klasse en is aan de slag gegaan. Duurt nog heel even en dan is Saab ‘on-par’
@quint: Ze zijn in elk geval op de goede weg qua looks, daar waar Audi het, voor mij, de laatste tijd wat laat afweten. (Op de nieuwe concept A3 sedan na.) Zoals je zegt hebben ze kwalitatief een kleine achterstand, maar misschien halen ze dit wel op en kunnen ze mee met de andere 3 en worden het er zo 4.
Erg jammer maar Saab mist de X factor. En maar premium en de doctoren kopen maar niet.

Victor moet echt het oude Saab heel snel reïncarneren voor dat het te laat is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).