Bizar apparaat: Fornasari Racing Buggy “ASTROBIONIX”

Auteur: , 17 Reacties

Als we het over rare/aparte auto's hebben dan kan de Racing Buggy van het Italiaanse Fornasari uiteraard niet ontbreken. Dit karretje heeft een 6 liter V8 (van GM) met 610 pk & 748 Nm onder de motorkap en sprint in 3,8 seconden naar de 100. En de topsnelheid ligt op een gelimiteerde 280 km/u. Niet slecht toch? En dit oranje exemplaar is zelf nog specialer.

Het exemplaar dat we hier zien is ontwikkeld samen met het Noors-Oostenrijkse Astrobionix. Dat bedrijf is (naar eigen zeggen) een expert op het gebied van reddingsvoertuigen en ander bijzonder transport. Zelf noemen ze dit dan ook een Ultimate Deployment Vehicle, wat dat verder ook mag betekenen. Het ziet er in ieder geval vet uit. De basis van de Racing Buggy wordt overigen gevormd door de Fornasari RR600.

Ultimate Deployment Vehicle
Project THOR refers to the development of high-performance, high-mobility all-wheel-drive vehicles which are suitable for deployment and utilization in extremely tough conditions, such as emergency & rescue activities during rally raid competitions, and for testing of equipment and solutions in very diverse operating conditions, from the heat of the Daytona race track to the bitter cold of the Arctic. Developed in co-operation with Fornasari Cars Inc. of Vicenza, Italy, THOR-class vehicles have an APX4 aeronautical-grade stainless steel tubular chassis, a 4-layer Kevlar coachwork, a top speed of approximately 280 km/hr, a ground clearance of 35 cm, and a water fording capability of 90 cm, and they can be deployed from a C130 aircraft using LAPES (Low Altitude Parachute Extraction System).17 reacties

Ik weet niet of ik daarin 280 km/h wil gaan..
Echt wat moet je met zo’n auto.
Een beetje crossen en dan?
Iemand heeft het dashboard gejat!
@kaaskabouter: Ik dacht net hetzelfde. Ik vind er niks aan.
Gisteren gezien in Génève… heel raar ding wel.
Dit is wel iets voor Parijs-Dakar! Carlos Sainz in zijn VW GOLF gemaken.
dat parachute extraction system doet ’t ‘m voor mij…
Beetje Bowler Nemesis gevoel….maar dan met een ‘debieler’ voorkomen ?!
Perfecte kar als je niet verder komt met je landcruiser.
Niet iets voor Nederland maar gelukkig zijn er nog plaatsen in de wereld waar je met dit soort voertuigen wel kunt spelen(werken).
@norge: Precies. Gekke Arabieren bijvoorbeeld, ik noem maar een dwarsstraat.
Mja snel is ie in ieder geval wel… maar wil je hier echt in gezien worden?
@Dimglor:
neej daar wil je niet in gezien worden, daarom gaat ie snel…^^
Neh, ik laat ‘m staan…
Zie ik dat nou goed, een iPod/Phone-connector in een potentiele Dakarbuggy?!
@Edge: yep want de oprichter van deze club rijdt de auto ook gewoon als woon/werk vervoer…
Gelukkig is die van binnen wel netjes afgewerkt. Heel smaakvol gedaan. *kuch*

http://www.autoblog.nl/gallery/0_Beurzen/Geneve_2011/Furnasari_Astrobionix/Furnasari_Astrobionix-4338.jpg
@Freewarefreak: Gisteren met Giuseppe Fornasari staan praten in Geneve en deze auto is vooral voor snel off-road werk. Verkennen en gegevens doorgeven aan leger/hulpdiensten dat soort werk.

Overigens gaat Fornasari een fabriek opstarten in Oman om grotere aantallen te kunnen leveren. 500 per jaar is het doel. Daarnaast maken ze een 4deurs Hummer achtige legeruitvoering klaar voor testen/levering aan legeronderdelen in het midden oosten. De man heeft vrienden met hele diepe zakken, zoals de Al Thani familie en de sultn van Oman. Super aardige vent trouwens en helemaal vol van zijn auto’s en de plannen. We kwamen bijna niet meer weg, lol.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).