Video: Volgas in de Bugatti Veyron SuperSport

Auteur: , 32 Reacties

We weten allemaal wel dat de Veyron SS heeeel erg snel is, maar hoe ziet die snelheid er eigenlijk uit op video? Die vraag wordt beantwoord door de heren van Autocar die een Veyron SuperSport even flink op zijn staart trappen op een lege landingsbaan. En dat is indrukwekkend!

Het motorgeluid van de Veyron is niet direct heel indrukwekkend (vind ik), maar het gemak waarmee deze supercar wegsprint is echt bizar te noemen. Natuurlijk zijn er auto’s gebouwd door tuners die meer vermogen hebben, maar mij maak je niet wijs dat die net zo uitgebalanceerd zijn en zich zo makkelijk laten rijden als deze Veyron.

Overigens zou ik zelf niet voor deze World Record Edition, maar bijvoorbeeld voor een exemplaar met blauw carbonfiber. Het enige probleem is wel dat er niks meer te kiezen valt, want de Veyron SuperSport is al helemaal uitverkocht. Dan maar op zoek naar een tweedehandsje.32 reacties

Scheuren!
Een show off launch. :D
Kan je nog sneller door die banden heengaan.

Het is wel leuk dat ze luisteren naar de feedback van hun clienteel.
En als je kijkt naar die blauwe concept van 1999 is het gewoon een veredelde race-kever, net zoals Porsche dus, alleen hoe zit het met de banden, kunnen die opeens nu wel de 434 aan?
@The360box:

Haters gonna hate. Er zitten heer andere speciale banden op die max 415 aankunnen.
@The360box: de Michelin banden zijn dezelfde als onder de normale Veyron. Door Michelin vrijgegeven tot kortstondig maximaal 450km/h! Dus ook de SuperSport versie heeft nog ruimte over. Het is gewoon leuke marketingpraat van Bugatti over dat ze niet weten of de banden het wel aan zouden kunnen.
@ferrari: Ze kunnen het best beloven, want hoe vaak rij jij 400+?
Bruut :)
Wat zou ik graag een keer de Autobahn onveilig maken met zo’n wagen.
is het een hybride? je hoort niks..
@spykerboy:

Bugatti heeft het nooit gedraaid om geluid. Met een W16 kan je volgens mij ook niet veel verwachten qua geluid.

Wel jammer, maar doet niks af aan de snelheid van deze monster.
@Relief: dat weet ik maar persoonlijk vind ik dat een must in een sportauto.. meer dan leer of navi
@Relief: hoezo kan dat met een V16 (met in elke cylinderbank een “dubbele kop in een hoek van 15graden, en derhalve een soort van W16 blok) motor niet? De basis is immers de VW W8 blok geweest (in een heel vroeg ontwikkelingstijdstip) door de uitlaat te tunen en de ontstekingsvolgorde kan je uit elk blok wel een mooi geluid halen. maar idd, bij dit model ging het niet om het geluid. en geluid is ook maar een kwestie van smaak. ik vind de bugatti gewoon intimiderend bulderen en dat maakt ook indruk.
@ferrari: Als je zo veel lucht verplaatst dan heb je maar een paar klepjes nodig voor een onwijs bruut geluid;)
Holyy shit:P dat noem ik nog eens vermogen/acceleratie :) Gewoon niet normaal hoe snel hij is. Zou er gaan een keer bij willen zitten(of om het helemaal mooi te maken zelf te rijden:D)
Die show off launch is echt te gek voor woorden!
Alle 4 de wielen laten slippen om dan weg te schieten als een raket.
Me like the SS!
hahahah dit is een dikke middelvinger naar alle andere automerken die sneller dan een bugatti willen zijn.
Gisteren is er nog een SS verkocht geweest op het autosalon van Génève. Echt de vetste bak die er rondrijdt!
Wat valt hier nu op te zeggen? Dit is beyond alles.
Ik ben nooit echt fan van de veyron geweest, maar dat zijn echt zieke tijden!
Als dit geen vette bak is.. dan weet ik het ook niet meer…
Belachelijk snel. :D Om gek van te worden gewoon. Stel u voor dat je daar staat of zelfs inzit?! Heaven, yes.
Jaaa, Volkswagen is niet slecht.
Wat een auto. En Bugatti komt met een opvolger!!!!! :D :D :D
De ultieme droom op wielen.. qua snelheid, luxe, alles. Heb even mijn horloge mee laten lopen met het filmpje. 0 tot 300.. 12 seconden.. WTF? Dan moet je toch je hele perceptie van acceleratie her-ijken.. ik denk dat als ik eens mee mag rijden dat ik een depend slip aan doe.. :)
@Freewarefreak: Not even close… 0-300 in ongeveer 18 seconden en 200mph in 22,2sec, 1/4mile in 10,1 en 100mph in ong 5sec. Stukken langzamer dan Bugatti opgeeft maar dat kan samenhangen met het asfalt en de temperatuur.. Verder beschrijft men de auto als klinisch en een over-engineering triumph… niet direct een geweldige supercar als je van rijden houdt dus. Meer een computer dan opwindende sportwagen.
@w0o0dy: En daarnaast kan het interieur in de verste verte niet tippen aan een interieur van bijvoorbeeld de Pagani Huayra. Om over het uiterlijk maar niet te beginnen…
Ik ben niet echt een Veyron-fan, maar dat stuk dat hij wegrijdt is toch wel uniek. Trouwens opmerkelijk weinig lawaai en drama.
“And … it’s gone”
waarom heeft een oranje driepuntsgordel erin? wel mooie.
@besaram: omdat dit de World Record editie is met oranje aan de buitenkant.
@ferrari:

Opde plaatjes zie ik die niet alleen de normale zwarte!
Dat geluid blijft me tegenvallen…
Okey, die show off launch is super, maar wat is dit slecht gefilmd! Ik wil ook wel een mooi shotje van de zijkant zien zodat je een idee hebt hoe hard hij wegsprint. Wordt hier niet echt duidelijk. Het ziet er van binnen wel heel soepel uit he? Niet net als bijvoorbeeld een Lamborghini dat je gewoon klappen krijgt;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).