Dit is de Autojunk Foto Van De Maand – Februari ’11

Auteur: , 43 Reacties

Keer op keer weten jullie ons te verrassen met foto's van allerlei automotive moois op onze zustersite Autojunk.nl. Tijd om daar eens wat meer aandacht aan te besteden, vanaf nu kiest een jury elke maand de beste foto en beloont deze met eeuwige roem, een klaterend applaus en talloze felicitaties in de Autoblog reactievelden.

De opdracht is eigenlijk simpel: maak zoveel mogelijk en zo mooi mogelijke foto’s en upload deze op Autojunk. Dat is het enige wat je hoeft te doen om mee te doen aan de Foto Van De Maand verkiezing. Hoe de winnaar wordt bepaald? Simpel! We bekijken al jullie spots en maken uiteindelijk een shortlist van 15 foto’s waarvan uiteindelijk 3 foto’s gekozen worden die geplaatst worden in een item op Autoblog. Elke 7e van de maand komt dit topic om 12:00 uur op de site te staan. Een jury kiest de mooiste foto en twee “runner ups” uit. Over die uitslag wordt niet gecorrespondeerd, onze jury doet immers niet aan democratie. We zullen wel proberen om zo goed mogelijk uit te leggen waarom een bepaalde foto wint en we zullen daarnaast verbeterpunten aanreiken die door de spotters en aspirant-autofotografen gebruikt kunnen worden om hun werk naar een hoger niveau te tillen.

De juryleden kennen jullie overigens langer dan vandaag. Wouter Karssen, onze vaste presentator kan meer dan alleen mooi zijn vóór onze camera’s, hij kruipt er namelijk ook geregeld áchter als gelegenheidsfotograaf bij de rijtesten. Het tweede jurylid is Casper Heij, niet alleen blogger maar ook werkzaam als fotograaf. Hij fotografeert regelmatig in opdracht voor onder andere Autoblog, bijvoorbeeld op de verschillende beurzen en bij sommige rijtesten. Daarnaast hebben we elke maand een derde, wisselend jurylid. Deze maand is dat jullie eigenste oppergod van de autobloggelarij: Autoblogger. Als er iemand veel foto’s van auto’s voorbij heeft zien komen de afgelopen jaren is hij het wel, dus hij mag meebepalen wie deze eerste editie wint.

Ter zake dus: we beginnen met de beste foto van februari. De winnaar is geworden KD Producties met de foto die je bovenaan dit topic ziet. Hun shot van een Ferrari Testarossa kwam als beste uit de bus. De jury was het erover eens dat deze foto van “Miami Vice in de Polder” de beste upload van de maand februari was. De Testarossa springt dankzij de kleur al mooi uit zijn grauwe omgeving, iets wat versterkt wordt door het fraaie gebruik van een beperkte scherptediepte. Een kleine tip van de jury: zorg ervoor dat de horizon recht staat bij dit soort foto’s, lukt dat niet bij de opname dan is het achteraf in Photoshop een quick fix. Goed gedaan mannen!

Ferrari_F430_Spider
Runner up: Ferrari F430 Spider
Deze foto van lukas272 heeft een lekkere sfeer. De mist, de wandelaars, de zwart-wit bewerking: alles lijkt te kloppen. Toch mist er iets waardoor de foto er niet echt lekker uit springt. Twee tips: selective coloring (het rood laten van de lichten terwijl de rest zwart wit is) is een grappige bewerking, maar eigenlijk een beetje “not done”. Daarnaast is het gedeelte rond de diffuser wel erg donker geworden op deze foto. Neemt niet weg dat het een mooie, sfeervolle foto geworden is!

Porsche 997 GT2 RS
Runner up: Porsche 997 GT2 RS
Lekkere plaat, fijne hoek, fraaie bewerking. Een mooie foto van een zeer exclusieve auto, het enige wat er volgens de jury eigenlijk beter kon was de locatie. Uiteraard heb je dat als fotograaf niet altijd voor het kiezen, maar het had deze foto net dat laatste zetje kunnen geven om deze maand te winnen. Keep up the good work luuknugteren!43 reacties

De testarossa foto is idd echt wel een goeie.
Aan de porsche 997 gt2 rs vind ik dan weer niet veel aan. De foto natuurlijk de auto is best wel geweldig.
Ferrari Testarossa heerlijk lekker Miami Vice (wit was nog cooler geweest)
Ah, dit is een leuk initiatief jongens, hiervan krijg ik weer zin om te beginnen posten op AJ :D
@Yeelen: waar wacht je nog op? Het zonnetje schijnt, het is heerlijk buiten, rennen naar die toffe waggies en win komende maand ;)
@CasperH: Ben ik ook van plan, morgen dagje Knokke, heb nog wat fotospul liggen van Ferrari Monza van eergisteren, … :D
De foto met de Ferrari is heel erg mooi…..

1 ding vraag ik me wel af, gaat het daadwerkelijk om de foto’s of moet er ook een exoot op staan om in aanmerking te komen voor de prijs….

Als ik naar foto 1, 2 en 3 kijk betreft het allemaal exoten ;)
@205GTI16: Ik denk niet dat jij met een foto van een almachtige prius zult winnen. :p Het moet iets specials zijn ;)
@205GTI16: tussen de eerste voorselectie van ongeveer 15 auto’s zaten onder meer een Golf R32 en wat ander “goedkoper” spul. Merk en model zijn niet belangrijk, maar met een spyshot vanaf een mobiele telefoon ga je het waarschijnlijk niet redden. Probeer zo mooi mogelijk een auto vast te leggen, als jij denkt dat je kan winnen met een foto van een Prius: ga je gang!
@CasperH:

Je zult mij geen foto zien maken :), het ging mij erom dat mensen die een foto maken met niet exotisch spul evengoed kans maken het gaat dus daadwerkelijk om de foto…..

Aangaande Prius, prive rijd ik een XJR en dat vind ik veel mooier materiaal. Dat zuinig rijden van tegenwoordig, maak het jezelf dan eenvoudig ga op de fiets :)
Ferrari, want momenteel ben ik nog in een beetje treurige stemming, en vind ik het nog geen lente!

Het grijze mistige spreekt me meer aan!
Ik heb ook nog een vraagje, moet de hele auto erop staan, of is een deel ook goed? Verder 3 mooie foto’s, persoonlijk vind ik 2 erg mooi.
@porsche911turbo2: een gedeelte is ook prima, er zaten meerdere detailshots bij de voorselectie.
De Testarossa is foto is prachtig, maar waarom 355 velgen erop??? Kan ik me echt aan storen soms.
@birdboy:
Zijn velgen van een 512 TR (facelift van de Testarossa), dus aangezien ze ook nog op een later soortgelijk model hebben gestoken kan ik er wel mee leven. Enja de 355 had gelijkaardige velgen.
met die testarossa ben ik laatst thuis gebracht! zet et filmpje straks wel in de comment
Gaaf, leuk initiatief!
Beste Mods kan iemand die Ford bot bannen aub.

Dank bij voorbaat
@laurensl: Da’s gewoon een advertentie, zonder ads kan AB niet verdergaan hé
@Yeelen: Ah nu zie ik dat er [ advertentie ] achter zijn naam staat.
Sorry, ik dacht dat het een bot was.
prachtige foto dat wel
en ab heeft weer iets nieuws verzonnen zie ik :p de foto van de maand;-)
Heerlijk initiatief Autoblog. Een vraag hierbij is of jullie de maandelijkse foto dan ook kunnen voorzien in een aantal resoluties, zodat wij als fanatieke autobloggers elke maand voorzien zijn van een heerlijke wallpaper (met een iets kleiner autojunk trademark).
Dit is echt leuk!, Bedankt AB!.
wij moeten zeggen dat die Porsche 997 GT2 RS ook een lekkere foto is!.
Hevig gephotoshopt. Niet (meer) zo’n liefhebber van. Ik pleur even een onbewerkte foto op Autojunk die wat mij betreft mag meedingen naar de hoofdprijs ;)
(het betreft de foto van de Lotus Elise Type 49 in ’t zand)
het zou ook leuk zijn als deie autojunk.nl er vanonder afkan das vrij irritant als je hab als wallpaper wil :p)
leuk idee! gaan toch meer mensen hun best doen voor echt vette foto’s,
die foto van die ferrari F430 is echt dik!
gave foto ja!!
De Testarossa is de mooiste.
Leuk idee dit! Heb ook ineens weer meer zin om dingen te gaan posten. Morgen weer waarschijnlijk! :)
Nr. 1 & 3 vind ik erg mooi!
hee dat is deze(0:25) verschrikkelijk lekker geluid!
http://www.autojunk.nl/2010/09/supercars-geluid-droomrit-2010-nsfw
Oké bedankt voor de tips. Zal de foto even gaan bewerken op jullie manier. ;)
maar ik vind het een heel leuk idee dit! maark win toch nooit want ik upload niet zo vaak
@Flamingo: het gaat om kwaliteit, niet om kwantiteit!
@CasperH: Wat een wijze opmerking, dat mag je tegen meer mensen zeggen! :P
@Jokkebrok: Ja dat ben ik idd met je eens ja ! want fotografie Is ook erg leuk om je in te verbieden !
@KD-Producties: Verdiepen Bedoel ik !
Die van de porsche is erg mooi. Vooral de hoek waarin hij is geschoten is erg mooi. De ferrari Testarossa is ook erg mooi geschoten met die achtergrond.
Testarossa Bruinsma auto enough sad
Beste Birdboy,

Het zijn geen 355 velgen maar 512 TR (=TestaRossa) velgen.
Helemaal in lijn met de auto dus alleen iets groter qua inch dan de originele.

Grz,
Martin

p.s. ook leuk ook te melden: het regende de hele dag enorm en met windkracht 8 erbij was het steenkoud, maar de mannen wisten niet van ophouden en bleven maar foto’s maken, echte bikkels ;-)

birdboy [ reply ]
07-03-2011 om 12:46
De Testarossa is foto is prachtig, maar waarom 355 velgen erop??? Kan ik me echt aan storen soms.
Die foto van die Porsche vind ik eigenlijk de mooiste… maar da’s gewoon omdat ik die Testarossa geen mooie wagen vind…
Goed onderwerp dit, en prachtige foto’s! Ik vind de Runner-up’s alleen wel mooier…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).