Google gaat hard met zelfsturende auto

Auteur: , 18 Reacties

Afgelopen jaar werd bekend dat Google werkt aan een zelfsturende auto die onder meer gebruik maakt van Google Maps om zich een weg door het verkeer te banen. Nu is er een filmpje waarop we zien dat zelfsturende auto's niet per definitie saai hoeven te zijn.

De zelfsturende auto is voorzien van camera’s, radarsensoren en lasers en gaat in dit filmpje behoorlijk los. Op een uitgezet circuit maakte de auto rappe rondjes met piepende banden, zonder ook maar één pion te raken. Volgens de filmer raakte de persoon die achter het stuur zat het stuur niet aan, behalve op het moment dat de passagiers afgezet moesten worden.

Google zelf haast zich om te zeggen dat het nog altijd om een “Science Project” gaat, maar de ontwikkelingen op zich zijn zeer interessant te noemen en er zullen ongetwijfeld onderdelen van deze techniek bruikbaar worden op de openbare weg. De vraag is alleen nog: wanneer? Google heeft een aantal Toyota Priussen en een Audi TT in het testwagenpark zitten. De grootste uitdagingen zitten hem vooralsnog in veranderende weersomstandigheden en het detecteren van bijvoorbeeld stoplichten en (aangepaste) snelheidslimieten. Hieronder zie je een filmpje waarbij iemand plaats neemt in de Google auto terwijl er ook een rondje van buitenaf wordt gefilmd, deze zelfsturende Prius reed zijn rondjes bij een TED conferentie. In ieder geval toont Google aan dat een Prius niet echt zuinig rijdt, zelfs niet als deze wordt bestuurd door een computer.
18 reacties

Lijkt wel op een parking van GTA IV ofzo! De computer gaat er wel hard mee!
Ik vraag mij wel af of het hier rijmanoeuvres kopieert van een echte chaffeur of zelf alle beslissingen maakt om zo hard te kunnen rijden.
mojje wat helt dat ding over ja
@Poll: nog maar even wat lesjes gronings volgen..de correcte grammatica is natuurlijk: wat helt dat ding ja over ja

ot: als het in druk verkeer ook zo hard kan, laat maar komen!
Ze doen het beter dan de teams op Discovery!
Ik voorzie een nieuwe ontwikkeling. Google getaway cars.
Dat circuit is waarschijnlijk aangeleerd en pionnen bewegen niet, wat het makkelijker maakt, maar ’t is zeker een indrukwekkende prestatie! T gaat ook helemaal niet echt houterig of zo, wat bij de discovery-channel-dinges wel het geval is. Ding rijdt best vloeiende lijnen.
Ieder jaar is er een competitie genaamd de Darpa Challenge.

Bron: http://tweakers.net/nieuws/70133/google-experimenteert-met-zelfrijdende-auto.html

Google heeft de laatste jaren de winnende teams opgekocht, waardoor ze nu veel kennis hebben. Echter dit is al heel oud.

http://www.youtube.com/watch?v=DRF_KaWzxq4&feature=related

Ik heb niet kunnen achterhalen van wanneer deze aflevering is maar hier zie je dat precies het zelfde gebeurt, minimaal 3 jaar geleden. Ik ben geen hater maar hiervoor gaan de Kudo’s echt niet naar Google.
Dit heeft Volkswagen al paar jaar geleden gedemonstreerd. Dus niks bijzonders.

Verder vond ik het stukje van het Duitse instituut dat Passat’s zelf liet rijden in een stuk stad veel indrukwekkender.

http://www.youtube.com/watch?v=xb7G07ivPZ8
Heel interessant als je een robot fan bent, wat ik dus niet ben..
Is dit niet prachtig? binnenkort is BOB verleden tijd. Kun je na een leuke avond, na wat gedronken te hebben, gewoon in je auto kruipen :) “GPS breng me naar huis”
Het is prii in plaats van priussen!! schavuit!
Misschien een idee voor de Nürburgring: zelfsturende ringtaxi. Zie het al helemaal voor me, een BMW M5 met vier passagiers zitplaatsen, je creditcard door de gleuf halen en dan op Sabine Schmitz-tempo de Ring overvliegen. Als je het gehad heb – of je creditcard leeg is – druk je op STOP en word je er in de pit weer uitgezet :-)
@oli4k: Firma beginnen? :P
@oli4k: sabine zal hiermee niet blij zijn, vervangen door een robot lol
Gaat best hard. Hoewel een kleine kortsluiting de dingen lekker in de war zou kunnen sturen. ;)
Hopen dat ze geen last hebben van het gaspedaal dat blijft hangen! :P
Kan het ook zo? Zelf traject rijden, goed inoefenen, opnemen van data, testen, snelheid softwarematig versnellen en dan computer laten rijden?
Back to the future - Omer Kaya Omer Kaya
[…] veiligheidsoverwegingen, vind ik maar een slap argument. We leven in 2011 mensen! Er bestaan auto’s die helemaal zelf kunnen rijden, dan kunnen we dit toch ook […]

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).