Video: Aan boord bij een Gumpert Apollo

Auteur: , 22 Reacties

Oké, nu even genoeg over die Tornante by Touring. Dat is immers nog maar een conceptkarretje, bovendien is deze nieuwste Gumpert veel meer op comfort gericht. Hoe anders is dat bij de good ol' Apollo. Een strak circuitbeest met 650 pk. Maar vandaag nemen we een kijkje aan boord van een licht gekietelde versie, met een nette 800 paardjes aan boord.

Laten we niet vergeten dat deze Apollo het eerste wapenfeit was van voormalig Audi-werknemer Roland Gumpert. En anno 2011 nog steeds goed om grote hoeveelheden asfalt en banden op te vreten. De Italiaanse supercarfilmert Marchettino had onlangs dit blauwe exemplaar in het vizier, en besloot ook even een stukje circuit mee te pakken in de Audi 4.2 liter V8 biturbo-powered sportwagen. Het vermogen is met 150 pk toegenomen, waarmee het nu gelijk ligt met de Apollo Sport. Filmpje!22 reacties

weet niet of ik hem nou juist mooi of lelijk moet vinden??
ziet er niet snel uit van binnen eerlijk gezegt.
maar toch heb het wel wat:P
@mightymike: Hij is gewoon mooi van lelijkheid vind ik.
Beetje saai filmpje en doordat die jongen geen breedhoeklens heeft/gebruikt gaat heel veel van de snelheid verloren.

Maar toch indrukwekkende bak :-) Ideaal voor een parcours als Monza!
strakke auto
pk beest op een mistig italiaans ciruit (Monza)
Meer heb je niet nodig om gelukkig te zijn ;)
Het blijft een lelijke auto en ik vind dat hij niet byzonder snel gaat. is dit 800pk? :s
nu moet ik jullie telleurstellen ab hij is helemaal niet gekitteld … dit is gewoon hun sterkste versie die met 650 is gewoon de instap en dan heb je ng een tussenmodel met 700?750pk ik twijfel
@bpc: quote Marchettino: “I went for an incredible ride in a friend’s Gumpert Apollo, the ONLY ONE in Italy! The car has been modified and now produces 800hp, the same as the not street-legal Apollo race version!” Waarom twijfel je daaraan?
@slappehap: Omdat bpc gelijk heeft, er is een versie met 650 pk, één met 700 pk en één met 800 pk, allemaal standaard te bestellen bij Gumpert.
@Silverarrow: Beter lezen, deze is getuned ten opzichte van de 650/700 pk versie…
@slappehap: vrij genant maar ik had er ook overgelezen :p
Nietszeggend filmpje als je het mij vraagt. Iedere vorm van snelheidsbeleving is weg en het geluid is ook niet echt hormonenkietelend als je het mij vraagt. Jammer want het is een auto waar VEEEEL spectaculairdere filmpjes mee gemaakt kunnen worden.
wel een vette auto, zou ik ook wel in mijn collectie willen.
@lenyboy: Ik niet. Ik vind hem helemaal niet mooi. Maar ja, ieder zing ding hé.
@FredT: hij zegt ook niks over dat hij hem mooi vind.
Hij zegt dat hij vet is.
De auto is echt vet… Kleur, prestaties, alles erop en eraan. Het geluid stelt hier wel teleur en de beelden al zeker. Nuja, neemt niet weg dat ik deze wagen best wel wil. :D
Goh vleugel deuren, waar ken ik die nog meer van.
De Gumpert is echt super dik en snel, maar hij had wel wat lekkerder kunnen klinken. Bij top gear hadden ze ook een vette review van de Gumpert.
ik vindt de gumpert apollo persoonlijk niet heel erg mooi (en dat heb ik het vooral over de achterkant), maar verder wel stoere bak;)
M’n zoontje heeft nog steeds deze blauwe Gumpert als poster aan z’n wand hangen…en dan went het design vanzelf, als je het 10x per dag ziet :lol:

Maar het is wel de snelste auto op Top Gear Track…dus niet rot.
Zit er nou gewoon een dashboard van een oude TT in deze auto?
Dik apparaat dit…. En op zich valt ie best wel mee….
Is nu ook weer niet dat het een prachtige auto is, maar om nu te zeggen datie echt lelijk is….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).