Video bonanza: de nieuwe Ford Police Interceptor

Auteur: , 22 Reacties

Er staat de Amerikaanse politie iets groots te wachten. De welbekende Crown Victoria, het politievervoer bij uitstek in de VS, gaat namelijk dit jaar met pensioen. Schokkend, want hij is nog maar nét 19 jaar in gebruik. Ford heeft zijn opvolgers echter al klaar staan, en smijt alvast een zestal video's van de gemotoriseerde boevenvangers online.

De nieuwe Police Interceptors zijn gebaseerd op de laatste generatie Ford Explorer en Ford Taurus, maar dan met wat politie goodies. Als we een kijkje nemen onder de kap van zowel de sedanversie als de ‘Utility’-versie (aka SUV) dan zien we dat het downsizen ook is doorgedrongen tot de gelederen van Amerikaanse dienders. Geen lompe V8 meer, maar een 3.5-liter V6, of een 3.7-liter V6 voor de Utility/Explorer. En ongetwijfeld dat ook het rijgedrag een wereld van verschil is met de oude doch vertrouwde Crown Victoria. Optioneel kunnen de auto’s met voorwielaandrijving geleverd worden, 4WD kan natuurlijk ook.

Voorafgaand aan de officiële onthulling wordt er met dit hufterproof politievervoer vanzelfsprekend uitgebreid getest. En voor de gelegenheid werden een aantal donuthappers met politiepet uitgenodigd om alvast een potje te sturen met de auto’s. Dat werd op film vastgelegd, en ook Ford’s concurrenten, de Dodge Charger en Chevrolet Tahoe, kwamen er aan te pas. Helaas is van de Carbon Motors E7 geen spoor te bekennen.

hieronder de 6-delige aflevering van “Politie-auto’s afraggen en ophemelen voor gevorderden”.

Ford Police Interceptor – Testrit 1
Lachen naar het donutje!

Ford Police Interceptor – Testrit 2
Ford Police Interceptor

Ford Police Interceptor – Testrit 3
Ford Police Interceptor

Ford Police Interceptor – Testrit 4
Ford Police Interceptor

Ford Police Interceptor – Testrit 5
Ford Police Interceptor

Ford Police Interceptor – Testrit 6
Ford Police Interceptor22 reacties

erg sportief is het nog steeds niet wat hellen die dingen over zeg niet normaal meer
Ziet er veel dreigender uit dan zo’n Golf Plus TDI.
Als ik op testrit 3 klik krijg ik testrit 2
@ascari15: check, is inmiddels gefixt!
Vind die Mustang/Camaro/Charger modellen veel vetter! :D
De lol van de filmpjes bekijken ontgaat me enigzins door die HP reclame. Ik snap best dat deze site draait op reclameinkomsten maar dit is wel wat veel van het goede.
@buzz:
Evenals bij elk nieuw onderwerp dat je de Ford advertentie hebt, dat is ook iets te veel van het goede.
@rvssax: Ah ge weet het. Ik heb al een mail gestuurd met mijn beklag in. Zo irritant.
@buzz: Gebruikt Firefox en download de “Adblock Plus” add-on. Werkt geniaal. Ik zie nergens advertenties meer. Op die comment van Ford na dan :lol:
@barney: Heerlijk hè? :D Nadeel is wel dat als ik nu achter een andere computer zit ik na een paar minuten helemaal gestoord ben van het reclame-bombardement. Ik ben niets meer gewend. ;)
@barney:
@Citrofiel:

Ik heb op jullie aangeven de AdBlocker geïnstalleerd. Ben al jaren een Firfox adept en inderdaad wat gaaf zeg. Alle banners op deze pagina zijn pleite! En inderdaad hoe vaak ik mij erger aan die adds voor de filmpjes. Kon ze nu alle 4 kijken zonder reclame vooraf. THX voor de tip! :)

@Autoblog: Is er al wat meer zicht op dat “reload” probleem in Firefox? Ik lees uit vele commenten dat ik niet de enige ben en ik heb het alleen met DEZE site. Op geen één andere. De site staat razendsnel continu te reloaden. Moet dan op “stop” en “refresh” klikken en dan gaat die wel. Hoe zit het er mee?
@Freewarefreak: Ja, wie dat bedacht heeft verdient een lintje :lol: Maar dat extreem veel reloaden heb ik ook. Duurt even een seconde of 10 en dan krijg je de site pas. Best irritant inderdaad.
Wel leuk om te weten: in de challenge op Discovery won een ouwe Crown het van een Volvo turbo, qua alles, behalve remmen, omdat die Crown geen abs had.
Sinds die challenge heb ik veel meer respect gekregen voor die “logge” bakken!
@dotternetta:
Ik had sowieso respect voor die bakken.
Ik hou wel van die bakken hoor, lekker amerikaans, groot en luidruchtig.

Maarja, als ze die Crown Victoria tegenover een Subaru Impreza WRX STI of de Mitsubishi Lancer EVO hadden gezet had ie het wel verloren, de engelse politie is zo goed uitgerust, ben jaloers op hen.
-edit: check, thanks!-
OT: Zalig die blauw rode lampjes op de bumper!
6 filmpjes en 6 keer irritante reclame van HP!
Wat is er met die lekkere BMW 3.0d blokjes gebeurt ?
Persoonlijk vind ik het toch maar kromme vergelijkingen, natuurlijk presteert 4WD beter dan RWD op nat en in het zand.
Die dingen zijn dus met turbo, dikkere remmen en stijvere ophanging, 368pk… geloof 0-100 iets van 5.6sec zag ik een tijdje geleden op een test video online.

waar de oude dienst klopper een v8 met 250 pk was..

Dus serieus snel.
Mja… Even reclame maken voor je product en bashen op de concurrentie…
Wel een beetje droog om je eigen 4WD producten te vergelijken met de RWD versies van de concurrenten…
Komaan die Tahoe.. Net alsof ze daar geen 4WD versie konden van nemen…
Dat ging volgens mij een betere vergelijking geweest zijn…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).