Auto-import uit Duitsland op nieuw record

Auteur: , 40 Reacties

Dankzij de Nederlandse BPM-regels blijft het importeren van jonge occasions hier mateloos populair. En dan vooral modellen van de Duitse Drie die zijn volgehangen met opties (of niet, Sacha). De RDW heeft vandaag cijfers bekend gemaakt van de hoeveelheid auto's die in 2010 vanuit Duitsland naar NLD zijn versleept.

In totaal mochten we vorig jaar ruim 60.000 auto’s uit Duitsland verwelkomen op Hollandse bodem. Daarmee blijven onze oosterburen veruit het populairste land om je tweedehands wagen op te pikken. Daarna volgen België, Amerika en Zwitserland. Het totaal aan geïmporteerde vierwielers kwam in 2010 uit op meer dan 100.000. In 2009 was dit met 78.000 auto’s een stuk minder. Niet zo vreemd, nu blijkt dat dealers het ook steeds vaker doen.

Dit is wellicht goed nieuws voor koopjesjagers (en fraudeurs), de RAI (spreekbuis van de importeurs) is er wat minder over te spreken. Het zou namelijk handel weghalen uit de nieuwverkoop. Tja, daar zullen ze nog wel even last van houden zolang de Nederlandse automarkt gebukt gaat onder het huidige BPM-regime. Dit jaar staat de teller van import-auto’s al op zo’n 9.300 stuks. En zeg eens eerlijk, zou jij ook een import-auto overwegen als je in de markt was voor een jong tweedehandsje?

Met dank aan Gerrit Jan voor de tip!40 reacties

Hoe groot is het verschil dan tussen een import auto of hier een auto kopen??
@kurdmanx: Dat ligt eraan welke auto je importeert. Als je bijvoorbeeld ene bmw 123d uit duitsland haalt kan dat ongeveer 3-4 duizend euro schelen als je een beetje goed zoekt denk ik.
@kurdmanx: Ik zou zeggen: Reken het uit!
Ten tweede heb je in Duitsland een veel ruimere keuze kwa auto’s, zowel nieuw als tweedehands. (Exotischere kleuren, opties, varianten, etc.)
jonkerswheelstore
@kurdmanx:

Om een voorbeeld te geven, ik heb in 2008 een audi S4 avant van 2005, vanuit hamburg naar hier gehaald. Alles klopte aan de auto, papieren etc, geen schades gehad.
Moet toegeven dat ik hem erg scherp gekocht had, maar ik had hem hier op kenteken incl alle belastingen voor 27000 euro. Een ongeveer vergelijkbaar model stond bij de handelaren en dealers toen voor een goede 40.000 euro te koop. Tel uit je winst…
@kurdmanx Hoe ouder de auto, hoe minder BPM bij de grens en ook de aankoopprijs in Duitsland is aanzienlijk lager. Natuurlijk verschild het voordeel per model. Maar vaak gaat het eerder om duizenden euro’s voordeel, dan honderden euro’s
polen is ook erg goedkoop nog een stuk goedkoper dan DE maar je moet er ook verder voor
@bpc: Die Belgen hadden daar inderdaad een keer een onderzoek naar gedaan, scheelde inderdaad een kluit met geld!
@bpc: yep, je gejatte auto terugkopen… ;-)
Een Duitse wagen importeren naar België kost stukken minder dan naar Nederland importeren. Ik wil het ook graag doen. Het prijsverschil is snel 5000 euro. Het aanbod is ook veel groter in Duitsland (wat ook de prijs bepaald).
@FredT: Ga weg! Wij betalen iets dat BPM heet…
@bpc Hoe staat het daar met de kwaliteit van de auto’s dan? Ik geloof dat auto’s daar toch redelijk afgetrapt worden, vooral als ze lekker op die slechte wegen reden.
@Jarno: Als je een jong gebruikte auto koopt bij een dealer met garantie kan er weinig fout gaan, meestal is de garantie ook geldig op Nederlandse bodem!
@Jarno: ach je weet dat nooit met een 2dehandsje he als je in duitsland koopt kan je ook pech hebben , als je wat testen doet (zoals olie druk meten) kun je gemakkelijk zien oif je motortje al erg versleten is een beetje kennis of iemand meenemen dat er echt iets van kent kan je een hoop geld besparen
@Jarno: Dan laat je toch vooraf een rapport opmaken door die Pruefer? Kun je via internet regelen http://www.diepruefer.de, je kiest jouw gewenste rapportagevorm, maakt een afspraak met de verkopende partij en regelt dat een Tüv controleur van die Pruefer jouw droomauto gaat bekijken. Kan je een kat in de zak schelen.
stel nu dat je een gwne auto uit usa haalt nieuw en naar hier brengt komt het je dan g goedkoper uit want een wrx bvb kost daar +- 33k dollars das 25k€! in belgie kost die 43k€ zo duur kan de transport toch niet zijn !
@bpc: 8K voor transport…en je betaalt nog 10% importheffing. Heb het al n’s uitgezocht.
@FredT en vaak zitten de auto’s ook goed vol opties, kijk bijv. eens naar het aanbod van Audi A6-en(mag je dat zo zeggen, -en ?)in Nederland en Duitsland. In Duitsland zijn het vaak grotere motorinhouden en veel meer opties.
@bpc in NL zou er dan nog BPM bij komen en als de auto nieuw is mag alsnog bijna het verschil tussen de aankoop en de ‘showroomprijs’ aftikken + de tijd om het te regelen. Dan zou je bijna voor een nieuwe bij een Nl dealer kunnen gaan.
Het failliet van het autootje pesten beleid komt steeds dichterbij :-)
Hier staat hoe je eenvoudig de BPM kunt berekenen en waar je op moet letten bij import http://www.autoverkopentips.nl/nieuws/272/Auto_kopen_in_buitenland_populair_hoe_verkoop_je_de_inruil_auto
Het nadeel van een auto importeren uit Duitsland is dat je vrijwel zeker een zwarte auto krijgt. Op het gebied van saaie kleuren kiezen zijn ze het in Duitsland nog doorgeschoten verder dan in Nederland.
@mashell: Waar baseer je dat op? Mijn ervaring is dat er in Duitsland vaak méér kleur is dan hier ten lande (wellicht door het grotere aanbod).
Ik verwacht een stijging van de amerikaanse auto’s dit jaar. De nieuwe modellen zagen er leuk uit en ik verwacht dat er aldus wel enkele mustangs zullen overkomen.
Ik zou in elk geval niet importeren vanuit NL, zoveel is zeker. Die prijzen, sorry jongens, ik heb medelijden. :D
Hoe dikker de bak, hoe meer keuze in Duitsland. En vaak vol-optie en een stuk goedkoper. De mooiste exemplaren zijn BMW AG auto’s. Daar heeft dan een BMW pipo een tijdje in gereden. Vol-optie, heel goedkoop, BMW onderhouden, volledige garantie en geleverd door NL BMW dealers. Kwestie van de dealer een beetje onder druk zetten dat hij niets verkoopt als hij alleen nieuw of NL wil leveren…
Volgens mij heeft de toename ook te maken mett auto’s die ouder dan 25 jaar zijn dit jaar niet meer belastingvrij zijn. Hier in mijn stad heb ik al tientallen nieuwe kentekens mogen zien op mercedessen van tig jaar oud..
Kan iemand mij uitleggen welke kosten er naast BPM erbij komen met een importauto uit Duitsland.. Heb dit nooit eerder gedaan, maar zou het in de toekomst misschien willen doen..
@emre27: Naast de BPM ook de kosten voor het op kenteken zetten (zo rond de 100 eur) en een APK keuring… en koop je een auto waarover geen BTW in Duitsland is betaald, ook nog 19% BTW. (maar dat zul je als particulier zelden tegenkomen).
Ik sta zeker open voor importeren. Sommige Fransen hebben de cultuurhistorische waarde van enkele youngtimers nog niet ontdekt en zodoende zijn die soms voor leuke prijsjes op te halen. Hier in Nederland is sowieso alles wat belastingvrij is schreeuwend duur geworden, en ik wil graag een klassieker/youngtimer die dus in die categorie valt. :?
Dat er meer wordt geïmporteerd valt me wel op jah. Ik zie steeds meer V70s van het vorige model met nieuwe kentekenplaten rondrijden. Waarom niet, als het op die manier toch goedkoper is?
Nedelandse BPM-regels = Nederlandse BPM-regels
Ik wil graag een 5-deurs Focus ST (2008-2009) aanschaffen.
Hier in NL kost deze ongeveer 25k-28K.
Een dezelfde Focus (2009) uit Duitsland heb ik gezien voor 18k.
Hoeveel BPM moet ik nog erbij tellen , en wat voor kosten komen er nog meer bij ?
@Dreumeltje,

Daar ben je hier niet op de goede plaats hoor. Zoek het zelf uit of op ee nsite.
@Dreumeltje: Zoek ff op de site van de ANWB of Autow..k wat de BPM in nederland is voor jouw droom focus….
Dat importeren vanuit DE goedkoper was wist ik wel, maar dat de verschillen in prijs zo veel zou zijn wist ik niet.. .Zal daar volgende keer aan denken als ik een auto wil kopen!
Vorig jaar heb ik een golf 5 full option geimporteerd uit frankrijk. Ik ga het niet over bedragen hebben, maar kan wel melden dat ik de komende 3 jaar nog steeds geen afschrijving heb:) Veel mensen denken dat het veel gedoe is, maar het stelt niks voor. Ik ga nooit meer anders doen iig!
Je Jan gewoon dik geld verdienen en gratis rijden. Auto kopen en die Nasr 2 jaar verkopen (je hebt dan nog winst) en hup weer een nieuwe 2e handsje halen in Duitsland etc etc rij nu al na enkele jaren in een Aston Martin en ben begonnen met 20.000 euro en heb telkens dik aan verdiend. Deze auto gaat na de zomer weg voor 175.000 En ga dan kijken voor een Bentley cabriolet. Dus als je slim doet zoals ik rij je binnen 15 jaar in een hele dikke auto wat je haast niks gekist hebt
Jammer kan niet editen via iPhone zit enorme spelfouten in sorry
Je kan gewoon dik geld verdienen en gratis rijden. Auto kopen en die na 2 jaar verkopen (je hebt dan nog winst) en hup weer een nieuwe 2e handsje halen in Duitsland etc etc rij nu al na enkele jaren in een Aston Martin en ben begonnen met 20.000 euro en heb telkens dik aan verdiend. Deze auto gaat na de zomer weg voor 175.000 En ga dan kijken voor een Bentley cabriolet. Dus als je slim doet zoals ik rij je binnen 15 jaar in een hele dikke auto wat je haast niets gekost heeft

p.s mods 2 bovenstaande berichten mogen weg
@gserban: gaaf verhaal…maareh..die billen, zijn die van je vriendin, of maak ik nog een kans ? :lol:
@Megakix

Toets “Keyra Augustina” op Google en Wala ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).