Burgemeester van Londen wil boetes vervijfvoudigen

Auteur: , 75 Reacties

Je motor laten draaien terwijl je ergens geparkeerd staat te wachten? Laat de burgemeester van Londen Boris Johnson het maar niet zien. Hij wil de boetes vervijfvoudigen voor het onnodig stationair laten lopen van je motor.

Dit levert je sinds 2002 al een bekeuring op van 20 pond (ruim 23 euro). Veel te laag als je het aan Johnson vraagt. Volgens zijn voorstellen moet deze boete in het centrum van London verhoogd worden naar 120 pond (een kleine 140 euro) en buiten het centrum naar 70 pond (ruim 81 euro).

Een erg leuk voorstel voor onder andere de bezorgdiensten, taxibedrijven en moeders die hun kinderen van school halen. Je kunt de burgemeester in ieder geval niet verwijten dat hij weinig ambitieus is als het gaat om de uitstootproblematiek. De Londenaren hebben met hem zowaar een eigen versie van Koos Spee. Nu maar eens bezien of zijn voorstel het gaat halen. (via: the telegraph)75 reacties

Normaal gesproken is het het een enorme grapjurk, maar dit is best wel een zinvol serieus voorstel. Uitstoot van een niet rijdende auto is overbodige uitstoot.
@mashell: Moet je wel een goed start/stop systeem hebben. Er is mij een keer verteld (rijopleiding?) dat er meer troep vrij komt bij stoppen/starten dan de auto 10 seconden laten draaien. Dat komt door de extra inspuiting, onvolledige verbranding, electronica die de motor af moet regelen, katatalysator die actief moet worden enz. Ook zwaar verkeer moet de motor vaak laten draaien ivm de luchtdruk in de tanks, o.a. nodig voor de remmen. Het voorstel lijkt dus op onderbuikpolitiek.
@midasracer:

Dat is alleen bij een koude start
@towi1989: Nee hoor, om de motor te starten spuit de computer extra benzine in. Dit rijke mengsel geeft de nodige extra uitstoot. Bij zowel een koude als warme motor gebeurt dit. Bij die van mij in ieder geval wel. Je merkt het omdat hij boven het stationair toerental komt bij starten (ook als ik onmiddelijk het gaspedaal loslaat) en dan langzaam terugzakt.
@mashell: ga nou niet lopen trollen kerel…
Wat een mongol…
@lourensdegroot: Wat is een mongol?
@dennis: inderdaad, nooit van gehoord.
@dennis:
-edit: oprotten-
laat iemand even die gozer opsluiten
Echt wat een onzin. Sowieso is 20 pond al onzin, maar 120 pond slaat nergens op. Misschien een actie om aandacht te trekken??
Mijn eerste gedacht was ook: onzin, maar nu ik wat over nadenk, hoeveel autos die zich gewoon parkeren op straat op de rijlaan en de 4 knipperlichten aanlaten en dan “vlug” iets gaan doen, dat is enorm irritant!
@thibault1234: Maar laten die de motor draaien? Daarvoor moet de sleutel in het contact zitten en ik denk niet dat ze hun auto zo achterlaten, ook al is het maar voor ‘even’.
prachtig zoals zulke mensen denken dat ze op deze manier de wereld gaan redden, geweldig! ga toch weg man..
Laat hem zijn salaris delen door 5.
Terecht, ik kan me zo irriteren aan zo’n rij taxi’s die de motor laat draaien om muziek te kunnen luisteren en de airco/verwarming aan te hebben. En elke keer als ik een auto onbemand zie staan met lopende motor, krijg ik de neiging om er een stukje mee te gaan rijden :D
@Brum: Voor een taxichauffeur is de auto zijn werkplek. Mag een taxichauffeur het in de winter niet warm hebben en in de zomer niet koel hebben? Mensen met een kantoorbaan doen toch hetzelfde met hun werkplek? Dat kost ook energie (dus uitstoot).
@dennis:
Goed punt. Neemt niet weg dat het vreemd oogt; zo’n rij auto’s die lang stil staan met draaiende motor. Maar ja, ik heb het überhaupt niet zo op taxi’s; veel te duur en in een auto rij ik liever zelf.
Op taxi’s kan ik het begrijpen. Die hebben vaak van die grote Mercedessen. Maar bezorgers en moeders die snel hun kind willen ophalen lijkt me wat te ver gaan. Soms wil je gewoon snel weg omdat er andere moeders achter je staan te wachten. Als er een plotselinge gebeurtenis zich voordoet en je motor staat uit, nou veel plezier op een parkeerplaats bij een school.

Verder geen dom of slecht idee, want je bespaart daarmee wel benzine. En ja, eigenlijk moeten we daar wel meer op letten, zeker nu die brandstofprijs zo enorm hoog is.

Maar volgens mij draait het wel weer om geld.
Zie die gasten + burgemeester al rond de tafel zitten met een papiertje waarop staat:
”More Money, were to get some more”
@JamesBond007: Dat van die moeders en die ‘plotselinge gebeurtenis’ snap ik niet helemaal… Bang dat hij niet meer wil starten oid?
@Citrofiel:
Precies, als ik alleen al kijk naar de auto’s die veel moeders hebben / rijden om hun kind op te halen op de school van me neefje, 60, 70 procent is daar ouder dan 10 a 15 jaar.

Zulke gevallen komen niet vaak voor maar het is altijd wel heel erg druk.
@JamesBond007: Of gewoon je kind op de fiets ophalen. Die vloedgolf aan auto’s bij basisscholen rond opening/sluiting is echt belachelijk. :roll:
@Citrofiel:
Ja mee eens, milieuvriendelijk ook.
Maar vertel het maar tegen al die dikke luie mama’s van meestal buitenlandse afkomst.
Zo van ”zou je niet eens met de fiets je kind ophalen”?
”Whaar bemoei jai je mee swa, ga fietsen”..

:P
Haha, is leuk met een EV of een Full Hybrid. Dan moet je wel heul goed kijken/luisteren
Die man zou eens in de Agrarische wereld moeten kijken, daar draaien de machines de complete pauzes rustig stationair door.. Hij zou gek worden van het misgelopen belastinggeld..
@ts46: Gelukkig gaat het om de densiteit van het gebied.
@Jochempie: en mij gaat het erom dat zo iemand niet moet doen en denken alsof hij degene is die de wereld gaat redden met z’n regeltjes en z’n kasspek maatregelen.
@ts46: De kas spek je niet met boetes, de kas spek je met belastingen. Je weet immers nooit van tevoren hoeveel boetes je gaat binnenslepen (je kan het gedrag van de bevolking niet voorspellen) dus is het risico te groot om het in je begroting op te nemen.

Overigens weet je ook niet of dat z’n bedoeling is. Volgens mij wil hij de luchtkwaliteit in de Britse hoofdstad gewoon verbeteren. Als je je motor afzet kost het je namelijk helemaal niets.
Ik kwam enkele jaren geleden dagelijks langs een man die zijn Audi A8 minutenlang warm liet draaien. Dat is bewezen nutteloos en alleen maar schadelijker voor zowel milieu als de auto. Maar om dat nu te gaan beboeten? En die taxichauffeurs inderdaad, arme lui. Vreemd voorstel.
@Citrofiel: Warm draaien is inderdaad schadelijk voor je auto: door de onvolledige verbranding (stationair toerental) zorg je voor vuiligheid in je motor, je olie en je uitlaatgassen. Natuurlijk moet je een compromis vinden tussen het geleidelijk opwarmen van de motor en het schoonbranden ervan.

Het beste is volgens mij na 10 seconden draaien wegrijden, dan heeft de olie de kans gehad zich door de motor te verspreiden. Dan doe ik het zo: 20 minuten lang maximaal 30% gas en maximaal 3000 toeren. Schakelen tussen 2200 en 3000 toeren. Als dat bij gevoelige turbomotoren werkt zal het voor mijn simpele blokkie ook wel goed zijn.

Als het om de opwarming van het interieur gaat… daar is de standkachel voor uitgevonden. Vast wel te krijgen op een A8.
@Jochempie:
20 minuten??? Heb je een klassieke Engelse sportwagen ofzo??
@Brum: Nee, een quasi-erotische Koreaanse vierdeurs youngtimer. Maar hoe fijngevoeliger ik met de techniek omga, hoe langer hij meegaat. So far, so good!
@Jochempie: Quasi-erotisch? :lol:
@Citrofiel: Jou auto heeft toch ook een uitlaat?
@Jochempie: Oh, ben jij zo’n type? ;)
@Citrofiel: Ik ben de trend gestart in 1889. Ik zal je wellicht even een PM sturen over onze ondergrondse Echappe-gemeenschaps-gemeenschap.
@Jochempie: Dat is een heftig ritueel elke ochtend, 30% gas, hoe meet ik dat?
Heb jij er een stopwatch bij voor die 20 minuten, ingewikkeld allemaal zeg!!
Ik rijd mij auto ook warm, maar doe dat meer op gevoel, heb ik nog effe tijd om op het verkeer te letten.
@amateur: Op het verkeer letten… Kan dat überhaupt als ik net genoeg geld heb voor benzine maar een bekeuring op de loer ligt als ik niet constant naar de snelheidsmeter kijk? En op de cruise control rijden is in het spitsverkeer helemaal goochelen :) 106 op de GPS is op de A10 écht de grens, hoor!

En ondertussen razen de A6en rustig door omdat de bestuurders de bekeuringen kunnen betalen alsof ze een brood kopen. Ja, een financieel boetestelsel werkt uitstekend en maakt elke bestuurder even braaf. Top, Nederland. Top.
@Jochempie: Wat een frustraties allemaal, je woont blijkbaar direct aan de snelweg.
Ik moet nog circa 5 km door de stad tot de snelweg, en snelheid is voor mij niet het belangerijkste, ik probeer zo goed mogelijk alle obstakels te ontwijken.
Maar graag reactie op de technische vragen, niet op het “leuke” verkeersbeleid in nederland.
Toen ik vijf was en over het buitenland begon te leren, hoorde ik dat Londen een bijzondere stad was: het had smog. Een rare combinatie van rook en mist. Precies wat wij de afgelopen paar jaar tijdens oud en nieuw hadden.

Een agressief verslechterend klimaat moet agressief worden aangepakt. Het is niet om de burgers in de portemonnee te raken, het is bedoeld om men actiever bezig te laten zijn met een schoner verkeersgedrag. Zeker in een dichtbevolkte stad als Londen heb je als bewoner gewoon een andere mate van verantwoordelijkheid over je eigen efficiëntie.
@Jochempie:
Je laatste alinea is precies de grootheidswaanzin van de moderne mens waar ik me de laatste tijd zo aan erger. Denkt men nu werkelijk dat wij als mensjes maar iets aan het klimaat kunnen veranderen? We hebben het in geschiedenisboeken over Holoceen, Pleistoceen met daarin wel 5 ijstijden. En we kunnen het gedrag van het klimaat in het verleden niet verklaren. Waar halen we dan de illusie vandaan dat we de opwarming van de aarde wel even zullen keren?
@Original_Arnoud: Wat betekent klimaat in jou taal? In mijn taal omvat het veel meer dan het globale ecosysteem. In dit geval ging het mij puur om de betere plaatselijke luchtkwaliteit. Sorry als mijn verwarrend taalgebruik je boos heeft gemaakt. Om je vast voor te bereiden op meer van deze tenenkrommende schrijfstijl, ik schrijf het woord grootheidswaan niet als grootheidswaanzin.

Enneh, ieder verhaal heeft twee kanten. Niet direct meelopen met degene die zegt dat onze invloed niet significant is. George Carlin was ook maar een komiek.
@Jochempie: jou taal???? of is het jouw taal ;-P
@Jochempie:
Ik was ook helemaal niet kwaad op jou. Ik vind het alleen wel tenenkrommend hoe gemakkelijk we ons zelf laten inpakken door een of andere theorie over opwarming van de aarde. We zijn pas een goeie 100 jaar fatsoenlijk aan het meten wat betreft de temperatuur. Voor de gein zoeken we een andere variabele die in dezelfde tijd ook oploopt, CO2 uitstoot door mensen, koppelen deze twee aan elkaar extrapoleren we de trends die we zien en voila, een doembeeld is geboren..
Laten we eerst eens nuchter kijken of we nog andere oorzaken kunnen vinden voor de oplopende trend van de temperatuur van de aarde. Er wordt ondertussen gespeculeerd dat we juist aan het einde van een langdurige koude periode zitten. (Zoals een ijstijd) Want wat we nu doen is hetzelfde als iemand met een narokend geweer aanwijzen als de moordenaar van een lijk dat er al 3 weken ligt.
@Original_Arnoud:
Oef, ik geloof dat ik een mede cynicus heb gevonden die ook nix moet hebben van onze tomeloze arrogantie. :D

@Jochempie : Carlin was naar mijn mening veel meer dan
‘maar een komiek’ eerder een filosoof die zijn maatschappelijke kritiek op ironisch cynisch humoristische wijze uitte.
@desjonnies: Zeker! Carlin kaart heel diepliggende misvattingen aan in ons leven. Maar daarom geef ik ‘m nog niet 100% gelijk. Ik hoop dat niemand dat automatisch doet.
@Jochempie: *waar blijft de edit-functie*

kaartte. Rust zacht, George.
@Jochempie:
Conclusie : jij bent een “Carlinist”, hij heeft immers zelf gezegd :
“Never believe what they say “
@Original_Arnoud:

Als iedereen zo zou denken, dan zou het wel heel gemakkelijk zijn.. In mijn ogen kies je zo voor de makkelijkste uitweg, alles op een ander schuiven..
@Jochempie:
20 minuten??? Heb je een klassieke Engelse sportwagen ofzo???
En wil je die de rest van je leven blijven rijden? Na een ruime 5 km is je olie echt wel warm genoeg om plank gas te kunnen geven.
@Brum: Het gaat mij om de niet-uniforme uitzetting van het metaal door grote hitteverschillen. Geen idee waarom auto’s tegenwoordig geen metertje voor de olietemperatuur meer hebben??
@Jochempie: Degene waarmee serieus gereden wordt meestal nog wel hoor. Mijn 206 GTi (toch echt geen sportwagen) had gewoon een aparte meter voor olietemperatuur. In een Picanto heeft het niet zoveel nut natuurlijk, iemand die daar in rijdt doet toch niets met die info.
Als ik in mijn werkauto mijn pakje boterhammen eet zet ik de motor aan omdat ik niet in de kou wil zitten.
Als je thuis bent zet je toch ook de verwarming aan?
Wel vind ik dat de auto niet met een sleutel in het contact zonder toezicht mag zijn.
@norge: Elektrisch kacheltje en een accu geen idee?
@Jochempie: Misschien wel maar die wagen ligt al zo vol met dingen die ik nooit gebruik :D
Kijk dat je boetes uitschrijft voor te hard rijden kan ik begrijpen. Maar dat we nu al onnodig stationair draaien van de motor gaan beboeten? Wanneer is iets onnodig? Als ik de motor aanlaat voor het stoplicht terwijl het twee minuten wachten is? Moet ik dan ook niet een boete krijgen voor onnodig hard accelereren? Is ook niet nodig maar zorgt ook voor de nodige vervuiling.

Gaan we deze regels dan ook doortrekken in het energieverbruik thuis? Als ik er niet ben maar wel de verwarming aan laat is dat dan ook onnodig? Als ik de lamp aan laat terwijl ik de lamp helemaal niet nodig heb is dat dan ook onnodig? Soms slaan politici helemaal door in hun achterlijke regeltjes. Simpel denkend kun je de regels nog wel een plekje geven maar ieder normaal denkend mens wat verder redeneert zal vast begrijpen dat dit ook enorme onzin is.
Beetje onlogisch denk ik. De gedachte erachter is goed maar niet erg doordacht. Ik geloof dat motor die stationair draait voor pakweg een tweetal minuten minder uitstoot heeft dan het telkens weer aanzetten van je motor bij elke stilstand.
@xilver: Volgens mij mag je in Londen in je handjes knijpen als je korter dan 2 minuten op dezelfde plek stilstaat.
@ts46. Help me eens. Ik zoeken op google waar de Agrarische wereld ligt?!! Blijkt het helemaal geen echte wereld te zijn….stom van me, moet natuurlijk agrarische wereld zijn……
@wolf: Sorry, typfoutje, kan gebeuren toch? Niet te moeilijk over doen en doorgaan met je leven ;)
Dit is niet mijn idee, vriend!
Zijn opa en oma,vader en moeder en zijn vrouw en hij waren broer en zus?
Ophangen…
ik word zolangzamerhand ziek van al dat millieu gezeik om autos de laatste tijd..
the-budel-guy via Android app
haha wat een onzin verveelde deze man zich soms.
de motor laten lopen is soms fijn als je bijvoorbeeld iets bij een tankstation gaat kopen en jij of de bijrijder zitten nog in de auto dan blijft de auto wel koel of warm
@the-budel-guy: ja ja, echt nodig, want je bent ook zo lang uit de auto als je even wat gaat kopen bij het tankstation…

Ik denk dat de man een punt heeft maar dat het wel een beetje erg ver doorgevoerd is. Het is echt niet nodig om die vrachtwagen tijdens wachten, laden en lossen continue te laten dieselen. Stationair warm laten draaien van motoren is ook niet nodig meer. En een motor laten draaien om die flits-boa’s van warmte te voorzien is al helemaal niet nodig natuurlijk :-D.
Tja, Boris Johnson maakt er echt een sport van de autorijders in Londen zoveel mogelijk weg te pesten. Scoort gewoon goed bij zn achterban, want net als Amsterdam is Londen zo links als Karl Marx himself…

Niks anders dan politiek dit jongens!
@Svenska_Aeroplan_AB:
Ahem, Boris is een Conservative……..dus je zou verwachten dat hij eerder Aston Martin dan Prius is.
@Svenska_Aeroplan_AB: New Yorkers kunnen alles te voet af. Tenzij ze naar het vliegveld moeten.
Jammer dat de man aan Alzheimer lijdt :
Een uitspraak om verkozen te worden tot burgemeester van Londen was :
Als u op de conservatve party stemt, zal uw vrouw grotere borsten krijgen en uw kans een BMW M3 te rijden toenemen
-Boris Johnson-
Zo’n boete moet je gewoon aanvechten. In de handleiding van je auto staat dat na een zware betasting het beter is voor de motor om de motor even stationair te laten lopen voordat je de motor uit zet.
Eens kijken wie er wint ;)
wat een bullshit , een boete voor je motor aan te laten! stomme milieuhippies
Schijnt bij een hoofdstad te moeten horen: hetze tegen auto’s (vgl 020) :(
Kijk die kerel mogen ze voor mij part ophangen. Shop!
Ik vind die vent geweldig, maar dit idee is ABSURD! Dat bepaal je toch verdomme zelf wel! Je betaald al genoeg an belasting en benzine, dus je mag gewoon zelf bepalen wat je er mee doet. Zal voor lekker veel slijtage en extra uitstoot zorgen, je motor steeds aan en uit zetten. Walgelijk idee!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).