Elektrische Chinese taxi’s maken Rotterdam onveilig?

Auteur: , 23 Reacties

Ja, dat zie je inderdaad goed... Dit is een elektrische BYD e6 op Nederlands kenteken met een taxibordje op het dak. Gaan Rotterdamse taxichauffeurs massaal hun Mercedes E-Klasse diesel inruilen voor een communistisch elektrowaggie?

Deze e6 werd door BYD vol trots getoond op hun *kuch* prachtige stand tijdens de autoshow van Genève. De exacte details over het hoe en waarom ontbreken nog, maar feit is wel dat de RDW blijkbaar van mening is dat deze auto een Nederlands kenteken waardig is. Ik heb echter nog nooit een crashtest gezien van deze afhaal Chinees.

De BYD e6 werd in 2009 onthuld met geweldige specs (range van 400+ km en 0-100 in < 8 sec), maar die zijn inmiddels enorm afgezwakt (range van 300 km en 0-100 < 14 sec). Wel werkt het Chinese BYD samen met Daimler (beroemd vanwege zijn taxi’s) en de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett.

RTC Taxi bellen

PS Gelukkig ziet de voetenruimte achterin er lekker plemium uit. (foto via autofans.be)

Lekkel luxe23 reacties

Hij weegt 2.324 kg :| erg veel voor een ‘kleine’ auto!!
the-budel-guy
die vloermatjes dat kan toch niet meer anno 2011
@the-budel-guy: inderdaad, wat is me dat…
@the-budel-guy: Tja, ze liggen achteraan, dus ze zullen niet onder de pedalen raken…
Ik wil niet veel zeggen maar de chinezen zijn qua elektrische auto’s veel verder ontwikkelt, laats een docu gezien dat Nissan kwam kijken hoe die chinezen dat deden,want deze hadden langere accieradius etc.
@The360box: Alleen kunnen Chinezen nog steeds geen fatsoenlijke auto in elkaar zetten.
@Northwestern: Chinezen maken ook VW, Audi, MB, BMW, Peugeot, Citroën, Jeep, Buick, Nissan, Honda, Toyota, …
@Esprit_de_Flandre: Ja onder toezicht van de Europeanen, Japanners en Amerikanen zelf.
@Northwestern: Europeanen, Japanners en Amerikanen zijn ook te koop…
die vloermatten das wachten op een Lexus-achtige claim of worden er tie-rippies bijgelevert
Vreemd, die matten, want je kunt in China voor elke auto perfect passende plastic covers voor de binnenbekleding kopen! Dan is je auto net zo’n amerikaanse bank, lekker joh, als je ver moet rijden!
wow, wat een geweldige vloermatjes. ze zitten ook zo stevig in de voetenruimte -_-
@ruyjo: Vloermat en deken in 1 denk ik, hoop ik zowaar. Zo lelijk en onverzorgd.
-edit: check!-
OT: Als ze veilig zijn zullen ze het straatbeeld wel komen “vervuilen” (the irony, I know, right?). Mits voldoende premies en beloningen door de overheid komen ze er zeker, en wel sneller dan je zou willen.
Massa rijklaar: 2399 kg
Toegestane maximum massa voertuig: 2670 kg
Bestuurder en passagiers mogen dan dus maximaal 271 kg wegen. 4 volwassenen wegen snel 300 kg, dus als taxi ongeschikt.
@RobTWo: Massa rijklaar is inclusief bestuurder van 75 kg!
Resterende massa van 271 kg is dus goed voor nog 3 passagiers (ook 75 kg) plus 46 kg bagage in de laadruimte ….

N.B. Taxi-kenteken zou blauw zijn …..
Electrische taxi’s die rondjes rijden rond een (1) (snel)laadpaal, dat kan bedrijfseconomisch best wel eens haalbaar zijn, zonder dat er weer veel subsidiegeweld aan te pas moet komen. Dat Rotterdam er dan mee komt is ook niet meer dan logisch…
Ik zie toch liever E-klasses voorbij rijden in mijn prachtige thuisstad ;) dan zo’n plastic afhaalchinees geval.
De meerderheid is nu nog afkering van auto’s. Maar de stijgende brandstofprijzen en de absurde (en onhoudbare) kortingen van de overheid voor elektrowaggies zullen herdefinieren wat we leuk en mooi vinden. Omdat de conventionele oplossingen zo duur worden, dwingen we onszelf om te besparen. Als gevolg wijken we uit naar elektrische voertuigen nadat we onszelf er tot vervelens toe van overtuigd hebben dat elektrowaggies toch wel wat zijn (onder druk van de financien toch!). Dus het huidige belastingssysteem, de verhyping van die elektrowaggies en de bijhorende sociale druk om erbij te horen ontnemen ons eigenlijk het vrije denken… Daarom pleit ik ervoor dat die elektrische hype zo snel mogelijk wordt stopgezet. Op lange termijn is dat toch een ontploffende zeepbel, dus laten we er op korte termijn komaf mee maken!
@F1Tim: Je eerste zin klopt niet helemaal denk ik.
En ik laat mijn smaak niet herdefiniëren door welke hype, of politiek statement. Electrische wagens zullen best de overhand krijgen, maar mijn smaak is het niet, nog niet. Ze moeten nog heel wat verbeteringen doorvoeren, zowel qua techniek, als design, wil ik ooit overstappen. Financieel maakt het mij niet uit.

OT: Een verschikkelijk voertuig en als de gegevens van het voertuig kloppen, dan is het helemaal om te huilen.
Zeker als taxi niet geschikt, misschien wel ruim genoeg, maar geen meerwaarde als personenvervoersmiddel, zeker met de kleine actieradius.
@F1Tim: Ik heb geen hype nodig om van elektrowaggies te houden. Meer nog, ik wil een elektrowaggie. Het enige dat me tegenhoud is de prijs…
2399kg? wtf? ik wil dat ding wel eens zien remmen van 100 naar 0.
Like I said before: Ik geloof er niks van. Dit, een taxi? Ze willen gewoon even interessant doen.

Het kenteken vind ik wel vrij apart, voor zover ik weet worden ze hier niet geleverd. Ze proberen zich misschien nog een beetje aan hun belofte te houden, voor eind 2010 in Europa. Nou… Bíjna… :roll:

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).