Ford Focus Challenge! Vertegenwoordig jij Autoblog?

Branded content, 102 Reacties

Ford organiseert een unieke uitdaging, waarbij 8 teams het tegen elkaar gaan opnemen...

Deelname hieraan moet je eigenlijk winnen door op de ‘startknop’ te drukken via www.startmeerdandeauto.nl, maar wij hebben een wildcard voor deze Ford Focus Challenge. We zijn daarom op zoek naar 3 mensen die voor ons willen racen. Als we winnen ligt er een iPad klaar voor de deelnemers, en je krijgt uiteraard erkenning als officiële “Autoblog racer” plus de bijhorende roem. Het event vindt plaats in Venlo op de 25e, 26e en 27e maart. Het gaat om 7 heats die dat weekend worden gereden, waarbij ook Wouter + camerateam even langs zullen komen om jullie aan te moedigen.

Wil je meedoen? Laat voor 17 maart een gemotiveerde reactie achter (onder dit artikel) en we nemen zsm contact met je op!102 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Waar in Venlo moet er dan worden gereden? want een circuit ligt er niet. Op het oud vliegveld misschien?
Bij deze geef ik me op: Ik wil wel racen. Waarom: Gewoon omdat het kan :P Eigenlijk ben ik wel benieuwd hoe de nieuwe focus zich verhoudt tot de focus 1 qua onderstel. En daarnaast heb ik een racelicentie, dus kan voor een goede tijd zorgen (a) ….
Wat vet, daar wil ik wel aan meewerken! Als Focusrijder en verstokt Ford-fan lijkt het mij een gave uitdaging om mijn rijkunsten te vertonen in de jongste Focus, en om dat voor Autoblog te doen is natuurlijk helemaal vet! Schrijf mij maar op :-D
Cool!
Mijn eerste rij-ervaring was in een Focus! In 2003, toen ik 13 jaar oud was. En ik ben toen tot 3x toe weggereden zonder de motor af te laten slaan! Moet dus wel een goed product zijn geweest en ik ben nu ontzettend benieuwd naar hoe het zou zijn om weer een Focus te rijden. Daarnaast heb ik nog nooit een race verloren als het auto’s betrof, dus bring it on!
Ik wil racen voor Autoblog. Als ik win mag autoblog de ipad hier op de site weer verloten, want die hoef ik niet.
Ik wil alleen racen.
Zin aan racen in een Ford Focus een minimale leeftijd, of zal ik als minderjarige even iedereen er uit komen racen haha?
Awesome
Ik kan mijn rechtervoet al bijna niet meer in bedwang houden…
Nog nooit een ford gereden, dus ben zeer benieuwd wat ie gaat doen! Dus zet mij maar in de startblokken!
Graag geef ik me op! Een dagje racen lijkt me zowieso waanzinnig, daarnaast lijkt het me fantastisch om het Autoblogteam te leren kennen vanuit een andere invalshoek dan op de computer!
Bij deze wil ook ik mijn interesse uiten. Waarom? Ben ik de beste coureur? Waarschijnlijk niet, anders zit ik niet achter een bureau om mijn centjes te verdienen.

Wellicht omdat ik veel ervaring heb met snelle auto’s? Ook dat niet, aangezien ik met een 1.4 tdi bezit met maar liefst 69 pk zo’n 50k aan kilometers per jaar wegtik.

Misschien omdat, op één of andere vreemde wijze, in mijn directe omgeving medeweggebruikers regelmatig van de weg af raken? Nou volgens mij is dit ook niet de juiste reden, dit is namelijk; A: gevaarlijk en B: ze boren hun voertuigen ook regelmatig bij mij naar binnen. Dit is weer niet bevorderlijk voor goede ronde tijden.

Waarom dan wel…? Het lijkt mij gewoon gigantisch leuk om te doen en kom ik eindelijk als ‘autoblog racer’ in de boeken. Hoe veel faam kan ik hebben? (en misschien omdat de focus mijn 1.4 tdi 3 pitter/nagelaar opvolger kan zijn.)
Ik ben 2 jaar in het bezit van een rijbewijs en heb in veel verschillende auto’s mogen rijden, ook de oudere focussen. Volgens de vele recensies die er tot nog toe geschreven zijn zou deze focus een hele vooruitgang moeten zijn t.o.v. de vorige. Ik zou graag wel eens willen proberen hoe goed deze focus dan wel niet rijdt. Ervaring met racen heb ik natuurlijk wel als 20 jarige adolescent met een puntenrijbewijs. Willen jullie een roekeloos en onachtzaam persoon die die focus tot het uiterste pusht dan moeten jullie bij mij zijn. met een aantal bijna dood ervaringen heb ik al geen probleem meer met snel rijden. ik hoor nog wel van jullie hoe laat ik aanwezig moet zijn. krijgen we ook koek bij de koffie?
Heb geen Hyves en Facebook account, dus dan maar op deze manier.

Ik ben verder een uitermate geschikte kandi omdat ik eigenlijk nooit wordt ingehaald op de snelweg (hooguit in de file) en ik al Ford rijd.
-edit: ja tuurlijk moet je een rijbewijs hebben-
Rijbewijs = check! Dus… Kom maar op!! En ik zou ook wel n ipad willen! En ik ben niet gewend om te verliezen dus aan mij hebben jullie iets! Xx
Some say that he won a K1 fight with Chuck Norris AND Beau van Erven Dorens while solving a class 4 Sudoku. And that he can extinguish 32 Ferrari 458’s in 2.93 nanoseconds with only 2 packs of capri-sonne.

All we know that he’s called the stigs dutch cousin!
Aangezien een foto van mij in een focus meer zegt dan 1000 woorden:

http://img11.imageshack.us/i/stigfocus1.jpg/


PS ben uiteraard in het bezit van een rijbewijs.
Ik geef me graag op om de nieuwe focus alle hoeken van venlo te laten zien.
Het is leuk om de naam van autobloq hoog tehouden door dit te bereiken
Ho even, daar wil ik wel bij zijn, bij deze geef ik me op om die focussen eens even goed aan de tand te voelen.
Aangezien ik mijn vlaams perfect kan verdoezelen en dus van nature voorzien ben van onmiskenbare driving skills (zoals elke belg trouwens ;) ) geef ik mij ook op!
some say he is more focussed on driving then on breathing….
Autoblog vertegenwoordigen? Geen probleem! Wat is de bedoeling van de race? De snelste zijn? Binnen de lijntjes rijden? Tijdrit? Combi van meerdere elementen? Ik ben voor alles in!
Ik ben supergemotiveerd om te winnen omdat ik 1 van de deelnemers ken en ik zou hem graag verslagen :)
Ik heb nog nooit in een dikkere ford gereden dan een 1.6 benzine. Als car minded freak wil ik wel eens in een wat dikkere versie rijden! Misschien dat ik ooit nog eens positief word over Ford motoren.
Omdat ik gek ben van auto’s
omdat ik geen testrit kreeg in de focus RS
Omdat er ook een Belg in het autoblog team moet zitten
En door onderstaand melig gedichtje:

The day with the focus was no other day,
The atmosphere was loud and everyone was gay,
My dream came true in a blink of an eye,
But to reach the end, i would have to fly
Win or lose this is my last call,
Racing till the end, i’ve got nothing to fall
Ook ik kan natuurlijk niet achterblijven met aanmelden! Als Fordfanaatje en enigszins race fan zie ik dit als een uitgerekende kans!

Zeker nadat ik vorig jaar heb mogen meescheuren met de DTM audi ( thnx again AB!!! )heb ik de smaak toch wel te pakken:)

Count me in! I just love the smell of burnin’ rubber and roaring engines in the mornin’!!!!
@GeroWe: jij bent al meegeweest…..joh….bofferd ! ;-)
@Megakix: Denk er nog regelmatig aan terug:) Als ik het filmpje terugzie dan begint het weer te kriebelen!

Desondanks schrijf ik me gewoon in. Let wel; indien de redactie mij buitensluit door mijn deelname aan de DTM rit dan snap ik dat ook wel. Dan leg ik me daar bij neer.

Maar wederom, ik probeer het toch! Hahaha! Niet geschoten is altijd mis!
Natuurlijk zou ik, net zoals alle andere leden hier, graag meedoen omdat auto’s en motoren mij fascineren. Dus bij deze geef ik mijzelf op als potentieel kandidaat.

Zelf ben ik sinds 2010 trotse eigenaar van een nieuwe Ford Fiesta 1,6l. Dus ik ben vertrouwd met de rijeigenschappen van Ford wagen.

Tijdens mijn studies verdiende ik bij als courrier voor een groot farmaceutisch bedrijf. Dit heb ik 3 jaren gedaan door elk weer en elke verkeerssituatie.

De krachtigste wagen die ik ooit reed is een Mercedes Benz C63 AMG.

En zoals iedere autoliefhebber zou moeten kunnen zeggen, heb ik mijn rijbewijs gehaald op de dag dat ik 18 werd, om half 8 ’s ochtends!! Momenteel ben ik 23j, dus ik ben nog jong, maar heb toch al een mooie ervaring achter het stuur. Ik ben trouwens een Belg, en het zou toch een mooie geste zijn van het Nederlandse Autoblog.nl om toch ook een Belgisch lid erbij te betrekken.

Verder weet ik niet meer wat te zeggen. Jullie zouden mij heel blij maken met een plaatsje in jullie team, maar ik blijf een even grote Autoblog.nl fan als ik er niet bij ben. Bij deze al succes aan het Autoblog.nl Team, en haar drie gelukkigen ;-)
Bel snel deze snelle jongen, en laat de stroom aan kritiek over het ontwerp van de Focus naar de achtergrond verdwijnen, als ik er met mijn populaire gezicht en BN’er uitstraling instap….Laat mij toe tot de door Ko Spee in stilte vervloekte gebieden, waar zijn invloed tot nihilatie is gecomprimeerd, dáár waar de kitten en de blauwbloezen mij genadeloos zouden willen bebonnen ! Geef me de kans om namens Autoblog de wereld te laten zien, dat – buiten de helft van de ongetrainde mietjes op deze site ;-) – er nog een paar echte kerels rondlopen die niet vies zijn van het inhaleren van pas vrijgevochten CO2 tot CO14 uitstoot, die een hekel heeft aan blauwe lucht, als er geen smetje rookrubber in aan te treffen valt. Kortom, kies voor deze jongen, die vervolgens genadeloos hard zal toeslaan op zijn toetsenbordje om AB zo snel mogelijk aan de 2 miljoenste blogartikel te helpen….ikke dus… :lol:
@Megakix: Als jij rijdt zoals je typt, dan heb je mijn zegen:)
@Megakix: U mag van mijn part.
Natuurlijk wil ik net als alle andere 1000en autobloggers op de website graag meedoen aan deze race. Als echte autoliefhebbers, kunnen we door deel te nemen aan deze race en deze race te winnen, Autoblog nog prominenter op de kaart te zetten als een kwalitatief zeer goede website. Met echte autoliefhebbers die ook de daad bij het woord kunnen voegen. En niet alleen maar praten over auto’s en hoe goed ze kunnen rijden terwijl ze elke week 1000 kilometer rechtuit over de snelweg toefen in hun 14% bijtelling of wegenbelastingvrije auto. Maar ook daadwerkelijk een goed potje kunnen hoeken met een auto en ook strakke rondes kunnen rijden. Door deel te nemen aan deze race kunnen we voor eens en altijd bewijzen dat de beste stuurlui niet altijd aan wal staan!
Gewoon omdat de reclame mij zo ergert wil ik komen winnen zodat ik eens op Ford hun kop kan zitten ipv zij altijd op de mijne met die rotreclames.
@As_long_as_it_is_fast: Voeg daaraan toe dat ik één van de weinigen hier op AB ben die een fatsoenlijk bericht kan schrijven zonder dt fouten te maken en ’t plezier kan niet op. :D
Niet geschoten is altijd mis, hierbij geef ik mij op voor de Ford Focus Challenge. :D [slijm modus]Allereerst bedankt voor deze ludieke actie Autoblog![/slijm modus]
Gezien het feit dat het een advertorial van Ford betreft ben ik misschien bereid om de nieuwe Focus de hemel in te prijzen. Zeer zeker wanneer je hiermee de eeuwige roem vergaard met een ere titel als “Autoblog Racer”.
Waarmee denk ik mezelf te kunnen onderscheiden van de overige sollicitanten? Simpelweg omdat ik een Dr Jekyll and Mr Hyde ben qua bestuurder. Ik kan ongegeneerd hard rijden en gedisciplineerd mijn rechtervoet in bedwang houden. Mocht in de competitie van Ford naast zo snel mogelijk een afstand afleggen ook hypermilen een onderdeel zijn dan zit Autoblog.nl helemaal gebakken met mij.
Ondanks dat ik 19 ben en [pas/ruim]* 18 maanden over rijbewijs B beschik, beheers ik de volgende technieken:
-Torque Steer in bedwang houden.
-Heel-and-Toe
-E-brake turn
-Rev matchen
-Uitrollen (hypermilen)
-Anticiperen (hypermilen)
-Doorschakelen (hypermilen)
-Constante snelheid aanhouden (Zelfs zonder cruise control!) (hypermilen)

*Doorhalen wat van toepassing is.

PS: Heb ik nog verteld dat ik een donkergetinte allochtoon ben? Mocht er behoefte zijn aan een excuusallochtoon hierbij deze. ;)
@AutomotiveDesigner: Overigens heb ik vrij veel kartervaring. Ik ben minimaal drie keer per jaar te vinden op een kartbaan. :D
@AutomotiveDesigner: Dat is niet genoeg qua kartervaring. Ik zal mezelf uitroepen tot mede comité van AB.
@autoblogger: Het kan mij niet veel schelen wie je stuurt, stuur iemand die wint en kan rijden. Iemand die veel kart of zelf rally rijdt of racet. Iemand die ervoor zorgt dat ik op AB blijf om mensen Nederlands bij te brengen en niet moet gaan lopen in schaamte. Meer vraag ik niet. ;)
Ik moet winnen omdat ik een hekel heb aan Ford. Eind Februari met een Ford Focus 1.6 TDCi op vakantie geweest en ik was niet tevreden. Ben benieuwd of deze Focus nou wel een vooruitgang is, of blijf ik ontevreden? :)
@Northwestern: Pardon, ik moet meedoen*
Gezellig, in de achtertuin van dhr. G. Wilders racen! Ik ben van de partij, kan ik hem meteen bedanken voor die 130 km/per.
Kies mij! Kies mij! En kies naast mij nog twee andere capabele mensen, en die winst is voor Autoblog!
dit lijkt me heel vet om te doen. zowieso omdat ik zo levenloos ben om ruim 400x te hebben geklikt op die actie in een tijd van nog geen week en ik ook altijd er net naast zat.

daarnaast heb ik een grote mond dat ik iedereen eruit rij, en ik blijf bij mijn woord, ik weet dat ik de meeste mensen eruit rij. dit is DE kans om het te kunnen bewijzen. ik moet alleen de kans krijgen van autoblog!

naast dat ik in reacties zowel heb gelezen dat men zich irriteert aan mensen die een grote smoel hebben over dat ze zo goed kunnen rijden en spel fouten maken, maakt het weinig tot geen verschil voor mij. wie een echte autoliefhebber is hoeft niet perfect te schrijven, nederlands is eenmaal één van de moeilijkste talen ter wereld en een beetje ego is altijd goed want dat maakt het leuk. bescheidenheid is gezond maar een grote bek hebben is leuker. dat is hetzelfde als; rij volgens de regels, dat is veilig. maar het maximale opzoeken uit je auto… dat is toch leuker
@GTR: Mensen die zeggen van zichzelf dat ze de rest eruit rijden hebben een dikke nek en kunnen niet rijden… Een echte coureur blijft bescheiden… tenzij je Michael Schumacher heet, maar dan is het een feit.
@xilver:

is te saai, daarom grote bek hebben en mensen uitdagen. ik ga altijd zwaaaaar voor de winst, of ik dan ook win of niet. ik zorg ervoor dat ik alles heb gegeven en ieder geval kan zeggen: ik heb er alles voor gedaan, en heb er plezier in gehad.
@GTR: alleen jammer dat je zowieso schrijft… :D
@As_long_as_it_is_fast:

het spijt mij meester! :P
Word zegt ook altijd dat ik het fout doe haha.
@GTR: :D alleen S’en in het woord. Onthouden nu! ;)
Matt farah doet ditzelfde in the usa, ik zal jullie steunen met opdrachten jongens!
Ik zou doodgraag willen meedoen met deze challenge! Enkel alleen al omdat ik al met een hoop Fords heb rondgereden (Ford Galaxy, een paar Mondeos en een Focus). Ik heb tot nu toe een ongevallenloos autoverleden en al de nodige boetes verzameld, 2 eigenschappen die een racer toch wel best mag hebben :mrgreen: snel en zonder brokken ;-). Daarnaast ben ik al een tijdje een vast autobloglid en zou ik goede vertegenwoordiger kunnen zijn voor het AB-team omdat ik al een tijdje meedraai met de website. Misschien de belangrijkste reden om mee te gaan: Ik ben opgegroeid met Gran Turismo 1 :D.

Daarenboven wil ik graag eens iets winnen. Aan jullie de keus!
@xilver: At mezelf… volgende keer mijn tekstje nalezen op fouten en degelijke zinsbouw….
Omdat ik met ijsrijden de snelste tijd heb neergezet van de 100 man tijdens de Dunlop drivers challange 2009!

Winst voor Autoblog! :D
waarom omdat ik tot nu toe alle ford focus op 1 naam heb mogen besturen en deze ook graag aan het rijtje wil toevoegen:D en
ik wil graag mee doen omdat ik een echt focus rijder ben en graag van scheuren hou en daarom zeer geschikt ben voor deze klus en dit is de enigste focus die ik nog niet heb gereden :p

ik hoop dat het genoeg is om mee te doen.

groetjes martijn
Als petrolhead wil ik gewoon de legendarische focus wegligging eens goed uitproberen, waar beter dan op het circuit?
morgen intake rijles :) een 3e tijd halverwege de dag van de Red Bull Kartfight, 2e keer karten, best netjes toch?
@NLBUURMAN: en ik heb een bromfietsrijbewijs, damn , konden ze niet wat sneller zijn met dat rijbewijs op je 17e?
Nee…
Hier wil ik aan mee doen!!
nieuwe focus, wil hem zowizo eens testen,
en dan nog eens mee racen, zo wil ik hem testen
en winnen is altijd mijn doel geweest :P
ps: ik kom nooit te laat en heb geen schrik van snelheid :D

kies mij en nog 2 andere toppers, en we staan met zen 3 aan de top van het podium
@supasweet: ook hier, jammer van de zowizo, toch? :D
Omdat autoblog een van de weinige sites met een ongezoute mening over auto geralateerd nieuwes en niet terugdeinst voor een beetje kritiek, net zoals ik.
@mrbones: *nieuws
Ik verdien het om mee te doen! Waarom?

1. Als 1 van de eerste bloggers op autoblog.nl ben ik (ja, voor de overname) volledig geblokt om nog maar enige vorm van commentaar te geven op deze site maar toch altijd trouw lezer gebleven (ondanks dat die oude redactie mij dus gewoon blokte omdat mijn mening ze niet aanstond, gewoon totalitair beleid!)

2. Ik mij nu weer opnieuw heb aangemeld (mijn oude inlog werkt al maanden ineens niet meer, door verandering van systeem denk ik?) en ik mijn aanmeldpoging niet heb opgegeven, ondanks dat je alleen maar kleine letters in je ‘nick name’ mag gebruiken en als je deze aanpast, daarna ineens alles wat je net hebt NEE-gevinkt weer op JA staat (commerciele boodschappen en nieuwsbrief etc., niet echt ‘cool’ zeg maar.

3. Ik mij DOOD-erger aan jullie reclames die voor elk filmpje staan (prima, maar…) waarbij er geen optie is om het geluid aan te passen (dat zou wettelijk geregeld moeten zijn maar is standaard bij alle normale ‘vriendelijke’ adverteerders), waardoor de reclameboodschappen dus (extra hard) over mijn speakers knallen en ik het filmpje maar weer wegdruk (mijn volumeknop van de speakers zit op een moeilijk te bereiken plek).

4. Ik niveau 25 heb bereikt met F1 2010 en 3 seizoenen op rij gewonnen heb met alle hulpmiddelen uit ;- )

5. Omdat ik o.a. in mijn garage (bezit) heb (of had) staan: een WRX STI, 944 Turbo, C70 T5, Galaxie 500 XL Coupe (1966), Chrysler 300 c (1966), Camaro SS (1970), Chrysler Town and Country (1968), BMW 3 Coupe M, Cadillac Coupe de Ville (1970), S2000, Z4 Coupe, Z4 Cabrio, 350Z, A5, Copen en een fiets.

6. Met m’n eigen centjes Zandvoort afhuurde (1998) om daar een paar uur te kunnen gummen.

7. Ik TopGear een allemansvriend-magazine vind en liever mij verdiep in ECHTE autobladen zoals CAR en EVO.

8. Ik nodig een excuus nodig heb om even het werk neer te leggen (laatste vakantie 2008).

9. Ik als kind mijn eerste spreekbeurt heb gehouden over Henry Ford en een echte old fashioned anti-Opel en pro-Ford-man ben.

10. Jullie met mij een kans hebben te scoren!
@hoflander: Juis ja… met 88 reacties. Ik dacht al dat ik je nog nooit gezien had. :p
Ook ik wil meedoen! Ik sta op dit moment 30ste in de GTacademy en heb ook een rijbewijs. Verder ben ik regelmatig snelste van de dag, en top5 van de maand, op de lokale kartbaan hier in gorinchem.
Waarom ik mee zou willen doen?

1. Ik vind auto rijden gaaf en leuk.
2. Ford vind ik een goed merk en de auto’s rijden fantastisch.
3. Eerste stap om review over auto’s te geven.
Ik wil ook wel meedoen :D

Rij voor m’n beroep allerhande lease- en huurhokken, welke ik zo nu en dan ook even uitprobeer. Genoeg ervaring met verschillende auto’s dus. In m’n eigen auto hoor ik ook vaak genoeg dat ik zo nu en dan iets te enthousiast rij, val dus ook wel onder de categorie ‘dynamisch’ bestuurder :P Dit zou een mooie gelegenheid zijn om deze straat verworven vaardigheden op het circuit te beoefenen, waar het legaal is toegestaan :D

Daarnaast al lange tijd lezer van autoblog :D

Ben ook dat weekend jarig, dus zou een mooi verjaardagscadeau zijn.
Omdat ik sinds vorige week vrijdag mijn rijbewijs weer terug heb nadat ik een week eerder door een tweede politiewagen moest worden aangehouden, omdat de eerste mij niet kon bijhouden. En dat was een plezier ritje voor mij :P

Maar even zonder gekheid, want bovenstaande was natuurlijk enorm onverantwoordelijk van mij.
Ik heb geen circuit ervaring (alleen het Opel Performance Training weekend waar Wouter zo “dol enthousiast” over was) en maar een paar keer gekart. Maar het lijkt me fantastisch om hier aan deel te nemen en Autoblog.nl te vertegenwoordigen en een podium plaats te pakken. Enige manier voor mij om dit te bewijzen is door uitgenodigd te worden door jullie ;)
Hallo autoblog,

Ik zou super graag aan deze challnge mee willen doen.
Waarom ik dit graag wil? Mij lijkt het supergaaf om een keer in een degelijke auto te mogen rondrijden want ik rij nu zelf in een renault megane uit het stenentijdperk als student zijnde.
Laat staan om dan ook meteen met een auto te racen. Zoon kans krijg ik waarschijnlijk dan ook nooit meer als student zijnde. Vandaar dat ik me opgeef voor deze unieke kans.
En natuurlijk zal ik er voor zorgen dat autoblog de 1ste plek bemachtigd ;)
ik heb een rijbewijs en ik ben goed in Mario Kart op de Nintendo 64, daarom…
@buis: Beste argument van de dag.
@AB: laat het ook iemand zijn die frequent op de site aanwezig is, dat is misschien nog belangrijker dan winnen.
motivatie: Ik ben al sinds 4 jaar een dagelijkse autoblog.nl bezoeker omdat auto’s mijn nummer 1 interesse zijn en autoblog het meest actuele en up-to-date blog is dat ik ken. mijn race-ambitie darentegen is nog net iets groter dan de passie voor auto’s. ik kart al 6 jaar, en zit momenteel ook in de running voor enkele scoutings dit jaar voor de autosport. een zitje in de westfieldcup, van nederlandse organisatie, heb ik net gemist door een tekort aan sponsors. willen jullie een droom waarmaken en tegelijkertijd autoblog op het podium zien? nuff said denk ik zo!
Ik zou kunnen wachten totdat de Focus bij de dealers staat om een proefrit te maken. Ik kan ook nu al in een Golf VI, Astra J, Megane III, Guillietta, Leon, 308 of C30 stappen. Omdat ik nieuwsgierig ben doe ik mee met de vraag of de nieuwe Focus nog steeds de best sturende betaalbare auto is.
Mijn eerste rijles was in een Focus en heb het altijd een heerlijk rijdende auto gevonden het eerste model en zou wel heel graag willen weten of dat nu nog steeds zo is. En uiteraard ben ik ook in het bezit van een zindelijkheids diploma :D veters strikken kan ik helaas nog niet.

En ben natuurlijk elke dag hier op de site te vinden zowel mobiel op me blackberry als op de pc. Comments zijn niet zo veel maar goed daar gaat het niet om.
één ding vraag ik me echter wel af;

Is het wel zeker dat het hier om een (snelheids)race gaat? Het zou me namelijk niet verbazen als er een endurance test wordt opgezet ( ivm nieuwe ecoboost motoren miss? )

Ik hoop in ieder geval voor de winnaars dat het ook echt om een leuke race gaat waar aardig wat rubber wordt verschroeid!

Of heb ik ergens een stukje gemist waarin staat aangegeven dat het om een race gaat? Mijn begrijpend lezen is af en toe wat stotterig:P
Wat is iedereen ineens geil op Ford, dat klopt niet helemaal met wat ik dagekijs lees op deze blog.
Waar is het fanboy gehalte gebleven?
Wanneer je zo graag een focus wilt rijden maak dan een afspraak voor een proefrit.
Slijmballen.
Ik hoor het wel wanneer er eens geracet wordt met een DS3 Racing ofzo. (A) ;)
@Citrofiel: Gelukkig jij laat je niet omkopen door Ford.
Waarom zou ik mee moeten doen…

1. Als meervoudig kart kampioen binnen het grootste telecom bedrijf van Nederland… Waar ook professionele coureurs aan meegedaan hebben.

2. Als ronde voormalig record houder op de oude baan in de Uithof te Den Haag.

3. Als bestuurder (niet eigenaar) van diverse supercars.
Waaronder een Ferrari 430 Scuderia, 458 Italia, F430 Spider, Lamborghini Gallardo Superleggera, Diablo SE 30, Porsche 911 GT3 997, Maserati GranTurismo, BMW M5 E60, en diverse “Super”(lekker slijmen) Ford’s als Escort RS Cosworth, 380 whp Sierra Cosworth 4WD, Escort RS turbo/RS2000, Fiësta ST, Mondeo ST220…

Als dagelijkse auto heb ik onder andere een Escort 1.6S en een Focus TDDI gehad.
@TheVeenmeister: Is een Focus niet wat et min voor je?
Het lijkt mij hartstikke leuk om namens Autoblog aan deze challenge mee te doen. Zelf rijd ik ook met een Ford Focus (2006, oranje). Ik heb niet met zoveel ‘indrukwekkende’ auto’s gereden als de persoon boven mij. Maar toch denk ik wel aardig met de nieuwe Focus uit de voeten te kunnen. Daarnaast durf ik te beweren, dat ik in tegenstelling tot de meeste mensen die zich hiervoor aanmelden, echt iets met Ford ‘heb’.
@HTJ: likewise.
Racen voor je favo blog.. Prima!
Schijnt dat ik nog redelijk kan rijden ook ;)
En misschien ook wel leuk om een keer voor de camera te staan ipv. er achter:P
Omdat ik een leuke uitdaging heb voor de nieuwe Focus!
Komt ie: een kleine twee jaar geleden zat ik in de finale van de Panorama Rally Challenge! Hierbij moesten we onze kunsten laten zien in een Chevrolet Kalos in heuse rally uitvoering:
http://img703.imageshack.us/i/panoramarallychallenge.jpg/
Helaas verliep de finale anders dan gehoopt, het koekblikje hield de intense actie niet vol, en gaf op met technische problemen:
http://img811.imageshack.us/i/panoramarallychallenge2.jpg/
Dus hierbij de uitdaging voor de nieuwe Focus: Houdt deze het wel vol achter de handen van een race/rally-coureur?
http://img690.imageshack.us/i/fordfocuschallenge.jpg/
Dit keer met foto’s hoop ik:
Omdat ik een leuke uitdaging heb voor de nieuwe Focus!
Komt ie: een kleine twee jaar geleden zat ik in de finale van de Panorama Rally Challenge! Hierbij moesten we onze kunsten laten zien in een Chevrolet Kalos in heuse rally uitvoering:
http://img703.imageshack.us/i/panoramarallychallenge.jpg/
Helaas verliep de finale anders dan gehoopt, het koekblikje hield de intense actie niet vol, en gaf op met technische problemen:
http://img811.imageshack.us/i/panoramarallychallenge2.jpg/
Dus hierbij de uitdaging voor de nieuwe Focus: Houdt deze het wel vol achter de handen van een race/rally-coureur?
http://img690.imageshack.us/i/fordfocuschallenge.jpg/
tja.. ik heb sinds juli 2010 mijn rijbewijs, mee doen kan leuk zijn om te kijken of ik het een beetje kan na een jaar rijden :P
verder vind ik persoonlijk dat je juist mensen die nog nooit in een focus hebben gereden, mee moet laten doen wat dan wordt het met een “frissere blik” beoordeeld.
( ik heb nog nooit in een focus of ford gereden ) :)
Is er een circuit in de buurt van Venlo? Of wordt er een behendigheidsrace gehouden op de openbare weg? Wel grappig dat er in de tekst niet staat om wat voor race het gaat?
Waarom ik?
omdat ik reeds 18jaar mijn rijbewijs heb? nee is geen reden!
omdat ik in de afgelopen 18 jaar bijna 700000km heb weggetikt? nee lijkt me ook geen reden.
omdat ik in die 18 jaar 6 auto’s heb versleten? nee, niet relevant.
wel omdat ik competetief en fair ben ingesteld en graag de uitdaging aan ga. ik beheers zowel het nieuwe rijden (eco run) als ook het sportieve rijden goed, (bolletje-pijltje). is het een race om zo zuinig mogelijk te rijden ga ik de uitdaging graag aan. is het een race op tijd, schuw ik ook die uitdaging geensinds. laat maar komen.
ben wel nieuwsgierig of het onderstel en de besturing zoveel beter zijn t.o.v. mijn eigen Ford Focus C-Max.
ik kan geen slijm verhaaltje verzinnen, maar als ik mee doe winnen we sowieso:P
Wouter kan toch zelf ook wel beetje sturen?! Tenminste als ik zo die video’s bekijk van het afgelopen jaar, lijkt het erop dat meneer zelf ook wel wat kunstjes kan. Zou het zelf wel graag willen, maar geen race ervaring (behalve GT5, maar dat telt niet echt) dus gaat het helaas over.. Ben wel benieuwd naar de video die daar uit gaat rollen.. Keep us posted!
Kijk maar:

http://www.youtube.com/watch?v=u5sg-EZZo0g

ps. OPC weekend was TOP
ik houd niet van Ford!
heb alleen Taunus,Escort en Focus gereden en bezit een Mondeo 2.5T
dus als niet Ford adept vind ik dat dit des te meer een reden is om mee te mogen doen.
Waarom ik zou mogen racen onder de vlag van autoblog?? Nouja… waarom eigelijk niet, een echte petrolhead:) en werkzaam bij een ford dealer dus het zou tof zijn als ik nou als ford man en voor autoblog kan winnen… en omdat ik in het dorp van nederland woon wat ookwel het Ford dorp genoemt wordt… vooral door het hoge aantal oltimer ford wat hier rond rijdt, de dikke granada’s een taunusen… en de club…fordfreaks…
Wie mag er nou meedoen dan?
@Northwestern: uiteindelijk zijn de volgende personen gekozen: AutomotiveDesigner, Megakix en lexschwier
@autoblogger: Dan wens ik ze bij deze veel succes!
bij deze geef ik mij op.
waarom
ik ben autofreak in hart en nieren en voor autoblog uitkomen is een droom die uitkomt.

specs.
21 jaar
licht gewicht dus snelle tijden:P
rally ervaring
race ervaring
en heel veel inzettingsvermogen en heb er vertrouwen in dat dit een groot suc6 wordt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).