Nieuw in supercar-land: de Shayton Equilibrium

Auteur: , 46 Reacties

Hoi Lamborghini, Koenigsegg, Pagani en aanverwante merken. Hebben jullie al kennis gemaakt met Shayton? Een Sloveense firma met hoge ambities en en een nieuwe supercar (of is het hypercar?) genaamd Equilibrium in de planning. Tijd om even kennis te maken met dit bizarre denkbeeldige apparaat.

Voorlopig bestaat deze auto alleen nog maar op digitaal papier. Dus de bedenker van dit voertuig, designer Andrej Stanta, kon helemaal losgaan qua specificaties. Laten we beginnen met het vermogen. Dat komt uit op 1.084 pk, en de V12 die hiervoor moet zorgen gooi er een koppel uit van 930 Nm. Kijk, dat is een lekker begin. En wat doet deze auto qua gewicht? Dankzij veelvuldig gebruik van aluminium en koolstofvezel komt het aantal kilo’s uit op een geringe 1.200 stuks. Ah, daar horen natuurlijk spetterende acceleratiecijfers bij. De sprint van 0 naar 100 hoeft dan ook niet langer dan 3,1 seconden te duren. Naar de 200 km/u gaat in 8,9 tellen en de Vmax is pas bij een optimistische 400+ km/u bereikt.

Shayton Equilibrium toont booty

Verder heeft deze bolide een remsysteem van Brembo en staat hij op 21 inch velgen met daaromheen rubber dat 365 mm breed is. De ‘cockpit’ is naar eigen zeggen op de bestuurder gericht en het interieur is verder aangekleed met leder, alcantara en hier en daar wat koolstofvezel. Muziek wordt uit een audiosysteem van B&O gepompt. Shayton (wat ‘valk’ betekent) heeft de hoop om jaarlijks 20 stuks van de Equilibrium te bouwen. En wie zijn wij om ze daarin niet te geloven.

Het is de vraag of we hierna ooit nog iets van dit ambitieuze project horen, of dat het net zo onrealistisch blijft als, bijvoorbeeld, de Dagger GT. Desalniettemin, de bewerkte foto’s die ze hebben vrijgegeven zijn best aardig.46 reacties

Kicke karretje! Ben wel benieuwd naar de prestaties op de weg!
mooi bakkie
Ziet er mooi uit !!!
hmmm, ik zie een Ferrari/Lamborghini neus, Veyron cockpit, Ferrari deuren, ferrari kont…

Erg orgineel, jammer dat ik de combinatie niet mooi vind.
gedwongenleaser
@Archiebald: Hey… Jij moet eens gaan praten met Sciurida, jullie hebben het allebei over waanzinnige kopieerdrift en toch zien jullie beide een andere neus, cockpit en deuren… hmm… das apart?
@gedwongenleaser: Wat ben jij toch een droogkloot =P, maar ik kan me niet voorstellen dat je niet bij de eerste blik op deze auto zoiets hebt van: Dat heb ik eerder gezien! Maar van mij mag hij er ook komen hoor, dan ben ik de eerste die hem gaat bekijken of hij in het echt ook als een plakboek overkomt…
gedwongenleaser
@Sciurida: Liever een droogkloot dan natte ballen, dat zit zo vervelend :)
best netjes!.. doen ze mooi met die spiegels.. die zijn bij lambo lelijk.. pagani doet dat wel mooi btw..

zo. spiegel gezeik ^^
Hmm even samenvatten wat er hier wordt gepresenteerd:
– Spiegels van een Pagani
– Neusje van de Maserati MC12
– ‘Rug’ van een Lamborghini
– Uitpuilende achterlichten van Ferrari
– Zijkant van de Saleen concept van vorig jaar
– Interieur mix van Jaguar en Aston Martin

Heel originele auto voor de rest, wat een kopieerdrift toch bij die ‘nieuwe’ supercar fabrikanten…
gedwongenleaser
@Sciurida: Proficiat, je ben de eerste! Knappe jongen dat jij dat allemaal ziet.
@Sciurida: Waarom moeten alle goede aerodynamische eigenschappen altijd gekopieerd zijn..
@Sciurida: Als jij het voor elkaar krijgt een auto te tekenen waarin niets op iets van een andere auto lijkt, plus dat ie ook nog mooi is, dan vind ik je knap.


OT: Ziet er erg gaaf uit, ik ben benieuwd of ie er echt komt etc!
@Vanquish: True, maar het viel me bij deze auto heel erg op, zeker als het hun eerste auto is, het totaal plaatje is zeker fraai, maar goed zo raar is dat niet als je alle beste design elementen kopieert van enkele topmodellen…
@Sciurida: Het is beetje kort door de bocht om alles maar te vergelijken. Ongewild tekenen mensen tóch wel dezelfde vormen of basis lijnen. Zo lijken auto’s weer veel op elkaar, tenzij je het over futuristische designstudies hebt, maar deze zullen nooit over de weg rijden. Ik vind het knap dat er toch nog mensen zijn die vanaf niets een supercar op de weg durven te zetten, of in ieder geval het idee er naartoe al vast hebben staan. Daarnaast, is dit een gebalanceerd en veilig design, dat kan je van veel supercar renderingen niet zeggen.
@Sciurida: Wat wil je hiermee duidelijk maken dan? Dat alle Oost Europeanen dieven zijn?
@Northwestern: is tog ook zo:P
mischien wel gekopieerd maar ziet er wel super dik uit!
@Northwestern: Haha, nee dat wilde ik niet meteen zeggen, kijk maar naar Skoda, die maken redelijk originele modellen, wat ik bedoelde te zeggen is dat ik deze ‘hypercar’ niet echt uniek vind, omdat hij zoveel elementen heeft van andere wagens, een Pagani is gewoon meteen herkenbaar uniek, een Lambo ook, een Koenigsegg ook, maar deze is het gewoon niet…
@Sciurida: De meeste hypercars hebben sowieso dezelfde basisvorm, dus dat ze op elkaar lijken is niet zo raar.
*gaap*

Nog zo’n nietszeggend bedrijfje dat opeens een supercar de wereld in wil stampen. Er zijn onderhand meer supercar merken dan er supercars verkocht worden.
gedwongenleaser
OK ik doe ook mee… Ik zie een platgeslagen walvisneus, de zijkant van een auto en de achterkant van de driewieler trap-uitvoering van de Veyron van mijn buurjongetje aan de overkant van de straat…
OT: Helemaal geen verkeerd pakketje, achterkant kan mij alleen niet bekoren. En dergelijke prestaties hebben we vaker gehoord, eerst zien dan geloven.
ach weet je, ik herken ook wel bepaalde kenmerken van andere auto’s in deze, maar als je naar de auto in het geheel kijkt is het geen Chinese copycat, dus wat dat betreft is het een pluspunt. En daarbij, hoe digitaal dit ding ook is, ik vind het een prachtige wagen, schuif maar op m’n oprit.
Daar zien we dus vast niets meer van terug…
Zag er meteen een Maserati MC12 in. Zulke onzin allemaal…
Maken ! Enne…laat het 1300kg worden qua gewicht, als er 4WD inzit komtie beter van z’n plekkie…
Persoonlijk zeg ik ziet er goed uit.. Goed gekeken naar de andere merken en daar een mooie mix van gemaakt. Niks mis mee want dat doen de andere merken tenslotte ook. Wel vind ik de specs tegenvallen, voor het genoemde vermogen. Een Veyron heeft minder vermogen en weegt 800 kg zwaarder.. maar doet wel 0-100 in 2.5 en 0-200 in 7.6 sec. De 0-100 door zijn 4wd kan ik nog inkomen maar daarna zou je verwachten dat hij inloopt maar het verschil met de Veyron tijd wordt alleen maar groter… Daar zouden ze dus nog heel veel moeten kunnen halen…
@tvr1974: dat is theoretisch er is nog nooit iemand geweest dat die waarden ook echt heeft gehaald in de praktijk
@ricardo:
paragraaf 2, regel 4: gooi er een koppel uit => gooit er een koppel uit
Paragraaf 3, regel 4: muziek word… => muziek wordt…

OT: ziet er vet uit! Maar ben ik de enige die vindt dat daar een enorme spoiler op moet vanachter? :D Ik ben zeker fan van dit ding. Laat maar komen en zet maar naast de koenigsegg en de pagani’s!
Maserti MC12 met een snufje Ferrari Enzo ?
lijkt zo uit het spel van burnout te komen!
Vetter dan een mc12 èn weet ik veel wat jullie zeggen waarvan dit gejat is, ik vind em nog wel origineel, je móet een supercar een bepaalde vorm geven wat betreft aerodynamica, dus in dat opzicht zijn alle supercars niet origineel
1) Sloveens
2) suffe naam die nergens op slaat

Dat kan niet werken. Het is niet Italiaans, Duits of Brits. Of überhaupt West-Europees. Ik heb niets tegen Slovenië en dat definieert niet of een auto goed is of niet, maar de markt wilt een Italiaan. ‘Dat hoort.’ En het is al helemaal verkorven als je je Sloveens merk een angelsaksische naam wilt geven. Investeer er niks in, meneer Slovenen, dat is mijn advies.
@Apache: Eh? Shayton? Equilibrium? Angelsaksisch?

Guess again…
Wat een bende zielepoten hierboven. Mochten jullie nog 10 zijn, waarvan ik sommigen verdenk, dat hangde er al snel een poster van deze boven jullie bed.

Heb al heel wat lelijkere concepts/studies/designs gezien, en zelfs van dat soort die daadwerkelijk in productie zijn gegaan…
wow hij is prachtig ! als hij nu ng wat leuk stuurt en voldoende snel is word ditecht wel een nieuwe topper
Heel lekker, alleen verkeerde combinatie in het interieur, dat logo op het stuur en het klokwerk vind ik maar een beetje weghebben van een speelgoed auto..
Ik zie ‘m graag komen, het is alleen te hopen dat ie in ’n ander kleurtje komt, zoiets als matwit bijv. :oops:. De neus heeft wel een beetje MC12-gehalte, maar hoe kers? Die auto is gewoon schitterend.
Deze doet mij aan de zenvo denken, die deense hypercar. Anyone?
Humanspectrum
Bouwen! Bouwen! Maak me gek!
Ziet er erg mooi en strak uit.
Alleen zien de specs er een beetje optimistisch uit.
Je kan wel wat op papier zetten, maar of het realistisch is??
Als hij echt komt word hij vast een hype.
Bij de foto’s krijg ik de Pagani zonda weer voor me.
Want die auto heeft net zo een mooi design.
En pagani is het gelukt, dus waarom Shayton niet?
Onzettend Enzo-jatwerk.
@Flamouschka: Enzo heeft toch een leukere kont?
@norge: jazeker, kijk maar naar mijn billen op Autoweek!
@Flamouschka: Alweer? 8)
@norge: I know you love them :lol:
Wat was de naam ? Eh ,GAYTOWN DELERIUM, oh ja :D
Maar verder wel een leuk ding .
Denk dat er nog een paar miljoen mensen zijn die dit kunnen bedenken/tekenen.
Vette bak hoor.

Ik zie wat elementen erin van:
Een Maserati MC12 Corsa
Een Ford GT90
Een Mosler M90
Een Ascari KZ1
En een Noble

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).