Van de PlayStation naar de 24 uur van Le Mans

Auteur: , 42 Reacties

Laten we het eens over je doorgroeimogelijkheden hebben. Je begint met gamen op een PlayStation en drie jaar later doe je mee aan de 24 uur van Le Mans. Hoe klinkt dat? Het kan!

Het “overkwam” de nu 25-jarige Spanjaard Lucas Ordoñez. In 2008 deed hij mee aan de Nissan and PlayStation GT Academy. Nissan en PlayStation (lees: Sony) vroegen zich af of een gamer met uitmuntende race-skills het ook in zich heeft om een echte coureur te worden. Lucas was de snelste van totaal 25.000 deelnemers en mocht zijn (virtuele) racetalent in de praktijk brengen.

Hij heeft drie jaar getraind en zal op 19 maart achter het stuur van een levensechte Signatech Nissan LMP2 bolide kruipen tijdens de 12 Hours of Sebring in Florida. Als climax de 24 uur van Le Mans die op 11 en 12 juni zal worden gereden. Dit is de derde race (uit zeven) van de Intercontinental Le Mans Cup series.

In 2010 ging de GT Academy voor de tweede maal van start. Toen schreven in Europa 1,2 miljoen miljoen gamers zich in. Vorige week is de competitie voor de derde keer gestart. Er worden 6 weken lang time-trials gereden met Gran Turismo 5 om te bepalen wie de snelste is en door mag voor het echte werk.42 reacties

Dikke respect. Je moet dan wel godsvet kunnen sturen wil je op een playstation EN in het echt goed kunnen rijden.
wow dat is gewoon een droom die uitkomt.
Op de playstation iets kunnen is leuk, maar om het ook in het echt te kunnen is wat anders. Dik verdient, en nu maar hopen dat hij ook nog een beetje goed finishen. Misschien dat er dan nog een vervolg in zit.
Maar niet vergeten dat er geen pauze knop in zo’n racewagen zit.
@norge: Of nog belangrijker: De Restart knop…
bof ik even
ben in het bezit van een ps3 en gt5, nu alleen nog ff een granturismo accountje aanmaken
@JH: Nou nog skills ;)
ik heb geen PS3, maar ik wil wel een potje racen!
@NLBUURMAN: Ga je een PS3 kopen hè met GT5 erbij. En binnenkort komt Shift 2 ook nog uit :)
Als parallel… sommige kids die jaren gevechtssimulatie omzetten in een drama, ‘scoren’ in het echt pakken beter dan elite troepen in gelijkaardige situaties.

Een goed resultaat zit er zeker in voor de top der gamers.
@linkador:

Jij kijkt te veel films, in het echt kan je niet gelijk een mongool rondlopen en springen om kogels te ontwijken.. In real life zijn er geen glitches, cheats, hacks en vooral geen REPLAYS.
*Heel Jaloers!* Ik wens hem veel succes. Ik denk dat hij hiermee een flinke boterham kan verdienen. Careerlaunch!
Woow dat zou ik ook wel willen! maarja hij is denk ik wel beter in gamen.. najaa k ben blij voor hem!
gelukzak!
Nee hè, nou denken al die nono’s hier op de site dat ze kunnen rijden als ze een rondje op de playstation kunnen maken…….
@wolf: Veel talent voor gaming en dan nog drie jaar trainen om het in het echt te mogen doen. Lijkt me genoeg zeggen, die virtuele helden hier bakken er niks van. ;)
@Citrofiel:

3 jaar training is ook wat overdreven, hij heeft namelijk al eerder mee gedaan aan kleinere races na het winnen van de GT5 competitie.
Ik sta 30ste dit jaar, met nog 5 weken te gaan!
@vali1992nl:

Succes!! Zet hem op zou ik zeggen
Jammer genoeg doet Fifa dit niet met haar voetbalspellen:”)
@balkanlul: Denk dat het zoeken naar voetbaltalent toch wat anders is dan naar racetalent :?
HELD! het enigste wat ik er op kan zeggen.

Toch een bewijsje dat gamers niet lui en dik zijn. Aangezien hij aan de start staat van 2 van de grootste events in endurance racing. Ik kan een redelijk potje sturen maar top 1000 tijden houdt het bij op. Ik wens hem heel veel succes tijdens de races en mag hopen op een mooie finish voor hem.
@citrofiel. Amen..
Wat een dikke BS is dit, op een game heb je NULKOMMANUL gevoel qua dieptezicht (tenzij 3D) en qua G-krachten. Bijgevolg kan de beste gamer nog altijd de grootste suckass racepiloot zijn. Het gevoel en de benodigde skills zijn totaal anders en die twee zijn niet te vergelijken!

En ja ik ben jaloers!! Maar dat maakt mijn bovenstaande statement niet minder waar.
@mardec: Bullshit? Jij hebt blijkbaar het verhaal niet gelezen? Hij rijdt er toch echt dit jaar.
@smokin:

Jij hebt het verhaal blijkbaar niet gelezen, hij mag enkel en alleen racen omdat hij een spelletje heeft gewonnen. Of hij al dan niet in staat is een echte wagen te besturen staat er helemaal los van.

Oke, hij heeft drie jaar training gehad, maar wat is dan het nut van te testen of een gamer het effectief kan? Na drie jaar intensieve training kan iedereen op dit forum ook wel een degelijke poging in Le Mans neerzetten.
@mardec: Check ff zijn web-pagina en zet daarna je jaloezie opzij.
Ik heb een aantal van de tv-uitzendingen van de Playstation GT Academy gezien en die jongen heeft de afgelopen 3 jaar echt niet stil gezeten.
Hij is zelfs overall 2e geworden in de Europese GT4 Cup geworden, for crying out loud!? Ik ben ’t eens dat je virtuele raceskills niet kunt verglijken met de real-deal, maar hoewel hij al een kart achtegrond had, laat hij het tegendeel zien…
@mardec: De skillset blijkt dus vrijwel identiek. Bij de vorige twee academies begonnen de winnaars direct met een racetraining en de professionele coureurs waren verbijsterd over het niveau van deze mensen, die allemaal nog nooit in een racewagen gezeten hadden.
Alleen om een volle race te rijden is er behoorlijk veel fysieke conditie nodig, dus daar moest nog wel aan gewerkt worden. En uiteraard is in het ‘echt’ races weldegelijk anders, maar het blijkt dus dat talent in virtueel racen weldegelijk vertaalt naar racetalent in echte auto’s.
@mardec: volgens mij kregen de winnaars van de eerste virtuele GT-Academy een aardige training met echte Nissan 350Z race spec auto’s.
En daar uit werd een winnaar gekozen om mee te doen met echte races.
Dus ze hebben eerst met goede trainers op race banen gereden en weet ik veel allemaal.
GT5 realistisch noemen kan gewoon niet, de game rijdt voor geen meter, de graphics zuigen en de handling die zogenaamd goed moet zijn komt niet eens in de buurt, GT is gewoon geflopt.
@The360box: Misschien is het niet de handling in het spel waar het aan schort, maar de vaardigheid van de bestuurder…

Enneh qua uiterlijk, dit is een screenshot van mijn Miura die ik als wallpaper gebruik, ik ben benieuwd naar een Forza plaatje.
http://www.neon-wonderland.com/zooi/gt5miura.jpg
@Mairsil:

Ja laat is ff een mooi plaatje van forza zien dan:p
@besaram:
ik bedoelde eigenlijk @ Xbox360
@besaram: Alle 512 auto’s van Forza hebben cockpit view en zijn in high res, details etc. In gt5 zijn maar ongeveer 200 auto’s met cokcpit view en in hd, de rest is getaped van de PSP,
@The360box: idd gewoon op bokken met je ps3 gran turismo 1 en 2 waren leuk en daarna gewoon flops egt mensen spelen forza 3
@Mairsil: Leef je uit…
http://forzamotorsport.net/en-us/game/gallery/browse/default.htm?sort=4
@The360box: Wauw dat zegt inderdaad genoeg, er is nog een hoop werk te doen voor de volgende Forza.
@Mairsil: ja idd ze moeten de mensen van GT zich nog meer laten schamen voor het feit dat zet 36 jaar bezig zijn met een game en het dan een flop is!!!!
Zegt iemand doe Xbox360 in z’n naam heeft. Ga lekker Forza spelen jonge. Lutser
@rubenpriest: Lulhoofd, ik heb een X360 en een PS3 dus ik weet het wel.
1,2 miljoen miljoen gamers? Volgens mij moet dat zijn 100 miljoen miljard :P
Ik denk dat race games spelen (en dan natuurlijk geen NFS Hot Pursuit, maar als Forza of GT5) best kunnen helpen met het leren begrijpen van het aanremmen voor en nemen van een bocht. De G-krachten en gevoel van het circuit zelf missen natuurlijk volledig, maar het leren begrijpen van racen kan natuurlijk wel met die spellen.

Er is eens een onderzoek geweest van een universiteit die bewees dat bestuurders die race games spelen in het echt daadwerkelijk beter rijden. Ook is uit onderzoek gebleken dat de hand-oog coördinatie en reactievermogen van gamers vaak beter en hoger is. Dit helpt natuurlijk ook bij racen.
En wanneer komt dit met een computer? Want dan wil ik ook wel meedoen! Wie verslaat me met Trackmania?:p

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).