Te koop: Exclusieve BMW e34 M5 Touring

Auteur: , 46 Reacties

BMW heeft slechts 891 exemplaren van de e34 M5 Touring geproduceerd, en nu staat er zo'n fabrieks M5 Touring bij onze oosterburen te koop. Negentien lentes jong, en slechts 19.900 kilometers op de klok.

BMW heeft andere leuke experimenten niet in productie genomen, zoals deze M5 cabriolet bewijst. Ook deze e39 Touring heeft BMW helaas nooit in productie genomen. Het schijnt dat de Beierse mannen toen ter tijd nog niet tevreden waren over de wegligging. Zou er nu wel weer een M5 Touring komen?

De sedan uitvoering van het laatste met de hand gebouwde M model is voorzien van een zescilinder met 340 pk en 400 Nm. Daarmee ging de sedan in 5,9 tellen naar de honderd en stopte bij 250 kilometer per uur. Bij deze Touring zullen de cijfers ietsjes minder potent zijn, maar wat maakt dat uit. De auto ziet er dankzij de lage kilometerstand piekfijn uit en is voorzien van alle luxe die in die tijd leverbaar was, inclusief enorm open dak.

Gaat er nu hebbehebbehebben! door je hoofd, dan moet je € 41.999,- meenemen naar de Duitse verkoper. Vervolgens kan je zonder al te veel bijtelling te moeten betalen rondscheuren in deze M5 die nu al als klassieker bestempeld kan worden.

PS: Als je hem te duur vind kan je ook gas verstoken in een verder leuke Alpina B10 Touring kopen, te verkrijgen voor slechts € 14.950,- via Marktplaats.

Met dank aan fuus voor de tip!46 reacties

e34 in de titel en e39 in het artikel zelf? wat moet het zijn?
edit: e34 uiteraard, is inmiddels aangepast!

OT: gaaf :)
@getl4id: Dit is een e34. Zal wel een foutje zijn.

OT: Er zal vast wel weer een m5 touring komen. Alleen jammer dat die geblazen wordt en een automaat(al is dat tegenwoordig geen straf meer).
@Burdy: die hoogtoerige V10 was zo veel mooier als gewoon weer de zoveelste v8 turbo
Hele nette wagen.Zelfs de originele velgen zitten eronder.Zo hoort het!
@mbman: De originele turbine wielen zijn nog veel mooier (bijzonderder vooral)

Deze auto wil ik zo graaaaag:) Mijn droom(A)
wauw! ik snap niet waarom ze hem niet in productie hebben genomen, met de kennis van bmw konden ze die wegliggingproblemen toch makkelijk oplossen!?
ben het met ‘gel4id ‘ eens, er zit ergens ’n tikfoutje, vind overigens die alpine vele male mooier dan de m5 touring die hier te zien is ( mijn mening )
CORRECTIE! De E34 M5 touring is er wel deglijk geweest. Weliswaar in een kleine oplage maar desalniettemin was er zeker wel een officiële M5 touring
edit: dank u, is inmiddels aangepast
die telefoon er in is echt oldsCOOL
Mooier dan de nieuwe, maar zo’n bak geld is hij nou ook niet waard.
The E34 M5 Touring was the world’s fastest wagon when it was introduced. It was BMW M Division’s first wagon, but at the same time the last hand built M car made
Wat een PRACHTIGE auto. Alleen jammer van het grote stuur (ze hadden destijds zo’n mooi driespaaks) en de smackspiegels. Horen deze er niet op:
http://images.drive.com.au/drive_images/Editorial/2007/01/15/15UsedBMWm_m.jpg
@Rick-dos: Ik wou al zeggen inderdaad, een kennis van me heeft nml een e34 M5 touring. Dus ze zijn wel degelijk gemaakt.
@teds: klopt, ik heb weer een stukje autogeschiedenis bijgeleerd vandaag ;)
ik wil nu niet moeilijk doen he maar 41k voor een negen jaar oude bmw … ik wil niet de lastpost zijn ofzo maar dat is wel erg veel daarvoor heb je e60 voor occasie en nog geld over dan weet ik wel welke kiezen … desalniettemin mooie wagen ! maar dan heb je inderdaadook nog alphina …
@bpc: amen !
@bpc: Niet 9 jaar oud, 19 jaar oud !
@SimonMc: dat maakt het voorstel nog aanlokkelijker …
-edit: bedankt!-
Dit stuur dus:


Die Alpina ziet er trouwens ook keurig uit!
@Autobog FAIL II; het gaat om een E34 Touring. Sorry jongens, maar het moet er wel goed staan natuurlijk. Dus geen E39.
@zesinlijn: Waar lees je dat het om een e39 gaat? Ik zie het alleen een keer in de tekst staan, bij een verwijzing naar een e39 Touring…
-edit: het is aangepast, bedankt!-
-edit: rustig maar, het is inmiddels gefixed!-
Yep, nu is het goed! Met een beetje hulp komen we er wel. Super!
Is dit geen repost? Dat ding staat al tijden te koop. Volgens mij heeft iedere occassionspeurder ‘m al langs zien komen.
@Jochempie: Idd, zeker al 1,5 jaar.
En echte BMW dit hoort bij en echte liefhebber.
Grappig, de B10 in de PS is bekender dan je zou denken. Huidige eigenaar van Femme Taken, de oprichter van tweakers.net. Auto is ook te zien op http://modgarage.net/ (leuke site over de Alpina Roadster S die hij oa. van een turbo heeft voorzien)
42000 Euro is ludiek veel geld voor zo’n oude auto, maar het is wel een prachtexemplaartje.
Wat een prachtige wagen..Ik vind sowieso oude bmw’s briljant… ook die alpina is niet mis..
Prima auto. De prijs is zo hoog door de zeldzaamheid in combinatie met een lage kilometerstand en een mooie uitrusting. Er zijn veel goekopere exemplaren te vinden, maar dit is een parel.
Opzich is het veel geld, maar voor een 20 jaar oude liefhebbers auto in zon staat met zo weinig km is het een redelijk normale prijs. Heb E30 M3 2.5 Sport Evo’s voor bijna het 3 voudige van eigenaar zien verwisselen. Of een Verroest Bugatti schroothoopje die 73 jaar op de bodem van een meer heeft gelegen voor 260 duizend euro. of een Verroest onderstel van een Ferrari waar de oudijzerboer zelfs niks meer mee kon voor meer als een ton.
Zijn altijd liefhebbers met geld die de goeie ouwe tijd weer willen herbeleven.


De E34 M5 is nooit echt mijn ding geweest.
De E39 M5 is daarintegen 1 van de mooiste BMW’s ooit.
Doe mij dus maar de Alpina.
Heey die heb ik ook eindelijk is op autoblog en hij is niet begrenst heb mijn op 275 gehad teller uit
@E34M5Touring: een Daytona Violett paarse 18-hzz-7 voor de liefhebbers
@E34M5Touring: Daytona Violett mmmm heerlijke kleur.
Heb je er foto’s van? ben zeer benieuwd.
@GOD: Ja heb ik wel maar geen idee hoe je ze hierop zet
geen held met computer
Hahaha die telefoon, wat een koelkast!Heb je niks meer aan in dit handsfree-tijdsperk. Verder een hele toffe kar, prijs is wel wat aan de hoge kant vind ik. Maar het is dan ook wat bijzonderS!
@RALM: telefoon werkt gewoon handsfree die van ons wordt dagelijks gebruikt werkt perfect super geluid
@E34M5Touring: zit er dan een aparte sim in je auto met het zelfde nummer? Gave auto! Ik zie er wel eens een bij Amsterdam RAI. Hou m op de weg en veel plezier.
een hele mooie auto!
en ik moet zeggen, de B10 op marktplaats is ook echt beeldschoon! ziet er allemaal hartstikke netjes uit, goed bijgehouden. hou ik wel van!

mja, student hè… dat word ‘m niet haha
Netjes, ziet er strak uit..
Het is wel een mooie auto, alleen is die kilometerstand niet erg laag?
“Zou er nu wel weer een M5 Touring komen?” Waarom niet van de E60 M5 was er toch ook een touring, kwam zelfs in Top Gear:
http://www.youtube.com/watch?v=CpjkpuPFaKQ
Prachtig ding
Jeeej mijne net weer uit de stalling gehaald i’ve missed you baby

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).