Tesla plakt (Amerikaanse) prijssticker op de Model S

Auteur: , 34 Reacties

En hoeveel kost dat nou, zo'n vierdeurs Tesla?

Dat is natuurlijk afhankelijk van hoe ver je er mee wilt komen. In de aankondiging van het model geeft Tesla aan dat de Model S een bereik van maximaal 480 km heeft. Dan moet je echter wel voor het duurste model gaan, de 300M. In de VS krijg je er een als je 77.400 dollar ophoest. De andere 2 varianten, de 230M (300 km bereik) en de 160M (250 km bereik) kosten je respectievelijk 66.400 en 55.400 dollar. Ter vergelijking: de Roadster doet in de basis 109.000 dollar.

U begrijpt dat de accu’s die in de Tesla’s liggen nogal prijzig zijn, vandaar dat je 20 mille extra mag ophoesten voor een dubbel bereik. En voor degenen die het nog niet door hadden, de typenaam geeft het bereik in mijlen aan. We hebben het per slot van rekening over een Amerikaans product, en Amerikanen vertikken het om het (veel logischere) metrische stelsel in te voeren.

Let wel: de prijzen zijn nog indicatief, want het duurt nog tot de tweede helft van 2012 voordat de eerste modellen hun weg naar de kopers vinden. Het kan dus maar zo zijn dat Tesla in de tussentijd een Fiskertje doet en de prijs een stukje optrekt. Daar tegenover staat dat de overheid graag financieel bijspringt als het om elektrisch rijden gaat, dus de klant kan uit die richting nog aardig wat subsidie verwachten.

Wat krijgt de klant voor zijn dollars? Een stille wagen met een 42kWu lithium-ion batterij die de elektrische motor van sap voorziet. Bij volgas gaat de 0-100 in 5,6 seconden, en is een topsnelheid van 200 km/u haalbaar. Uiteraard heeft een gretige rechtervoet nadelige gevolgen voor je bereik, dus als je de betreffende dag iets verder weg moet is een gematigde rijstijl of het telefoonnummer van de plaatselijke taxicentrale gewenst.

Tesla is van plan in 2012 5.000 Model S’en te bouwen, en dit aantal moet in 2013 verviervoudigd zijn. Dankzij de samenwerking met graphics-grootheid Nvidia is de elektrische sedan voorzien van een modern display in de middenconsole, ideaal voor de gadgetfreaks. Een uitgebreide post (inclusief video’s) over de Model S kan je HIERR vinden.

Met dank aan Wido voor de tip!34 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
42 kWh, dan ben je zo’n 12 uur aan het laden met een stopcontact.
@laurensje: Zal het je sterker vertellen, de 480km heeft waarschijnlijk een 90kWh accu-pack. Dat ga je ook niet opladen op je 16A thuis. Laadpalen hebben allemaal 3-fase (minimaal 16A) waarmee je dan de 480km in 8 uur vol hebt.

Zelf heb ik een Model S besteld en heb al 3x40A laten aanleggen om altijd binnen 4 uur die auto weer vol te hebben.
@widodh: Netjes! Het is lang wachten, maar het zal absoluut de moeite waard zijn (wacht zelf al 3 jaar op de Fisker Karma)
@widodh: Alvast gefeliciteerd! Nooit de kans dat je benzinemotor aan hoeft te slaan, heerlijk. Hoewel ik de Fisker mooier vind siert het een kleine autobouwer als ze de concurrentie technologisch voorblijven door gewoon 100% elektrische auto’s op de weg te zetten.
Wat een mooie auto zeg! Veel mooier dan een Jaguar XJ! Niet echt zijn concurrent maar dat daar gelaten. Ik zag gisteren nog een Tesla rijden, zo’n klein sportwagentje, ook helemaal niet onaangenaam om naar te kijken! Zo word electrisch rijden tenminste gestimuleerd, niet dat nederlanders naar het uiterlijk kijken, alleen naar hun portemonee… Hoeveel procent bijtelling zou deze krijgen hier in Nederland?
@straatpiraat: Elektrisch heeft op dit moment 0% bijtelling, dat maakt het zakelijk gezien érg interessant.
zeer fraai
lol 55000 dollar voor het goedkoopste model is een kleine 40.000 euro (komt nog 19% btw bij, zit je op 48000)

vergelijk dat met zo’n c-zero mitsubishi of citroen, die zijn 34.000.

hoewel je in mijn ogen wel redelijk dom bent als je van deze auto niet de versie met de grootste range koopt
@hanswiermans: + 10% importheffing + invoerkosten (ofwel de dealer, die de prijs daarmee verhoogd, ofwel zelf doen, zodat je 1 jaar bezig bent de formulieren op orde te krijgen). Vervolgens moet je nog wat extra laadpaalcapaciteit inkopen, en de flink gestegen energierekening betalen….
In Nederland kost de Roadster minder dan een ton, dus de S zal denk ik net onder de 50k beginnen.
@Citrofiel: Reken daar maar niet te hard op…
@Svensson: Waarom niet dan?
@Citrofiel:

Kan het niet echt staven, maar ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat ie een stuk duurder dan dat gaat zijn. Als je ziet dat een auto als de Chevy Volt al €42k kost, dan denk ik niet dat Tesla de Model S voor een paar duizend meer op de markt gaan zetten. Dit is toch een heel ander segment auto.
@Svensson: ik denk dat je gelijk hebt. Als ze er 70.000 voor vragen en het als Audi A7 concurrent in de markt zetten, raken ze er ook wel vanaf.
@Svensson: Die Volt is ook gewoon belachelijk duur. ;) Ik vergelijk slechts de USA en NL prijzen en daaruit lijkt toch echt een lagere NL prijs te komen…
@Svensson: Een vriend van mij krijgt volgende week zijn Roadster (non-sport), deze kost na diverse opties EUR 99.000, de basisprijs was iets van 80.000.

Ik verwacht daarom wel dat de Model S onder de 50k basisprijs gaat zitten in NL, eerder tussen de 40 en 45. Met 480km accu kom je dan op zo’n 60.000 en dan de opties nog :)
@widodh: Op internet zie ik toch echt overal als vanafprijs van de Roadster het bedrag €99.960 staan… Maar fijn om een medestander te hebben. ;)
Mooie wagen hoor!
ahhaha meestal is het deze heeft een 4.2 (ofso) dus deze kost iets duurder, en hier deze gaat maar 480 km ver, dus deze kost meer:P
Als de prijs goed is komt deze als leaseauto voor de deur. Die 250 km is ruimschoots voldoende voor 90% van de ritten en voor die andere ritten pak ik wel de privé auto.
Heel sterke range voor deze wagen. Ziet er ook goed uit. Qua prijs vind ik het al bij al nog meevallen. Mits goeie steun van de overheid maakt dit zeker een aardige kans op goeie verkopen!
Ik zou er best een willen hebben, maar dan wel met garantie voor het bereik. Die 480KM haal je natuurlijk nooit als je een beetje lekker wil doorrijden.
@zdev: Dus je wilt iets waar je zelf al van zegt dat het niet kan? Bij benzine wil je toch ook geen garantie dat je de maximale reikwijdte gaat halen. Je gebruikt het apparaat naar eigen inzicht.
Dikke auto!
Als iedereen dit jaar nou even snel overstapt op elektrisch rijden dan zal de diesel weer lekker goedkoop worden.. oh wacht maar dan kost een kwartiertje autoblog lezen weer 20 euro.. :-/
ik vind het weinig geld voor zo’n auto!
maar het zijn wel prijzen in VS natuurlijk…hier komt er nog wat bij
Klopt niks van die berekeningen.. Jullie zeggen dat er tussen elke versie 70 mile verschil zit (160M, 230M
Doe mij die 250km versie maar… Ik doe max 140km/d als ik op vakantie ga die ik het wel in kleinere etapes.

Retevet vind ik deze auto.
In onze garage voorzie ik een 3x400V 16A aansluiting, dan
laadt de batterij vlotjes op 4u. Das in mijn ogen een acceptabele tijd.
Wouw mooie voor kant! Doet me denken aan Masarati!
tis wel echt een mooie auto!
De Roadster kost € 84000,= ex BTW in Nederland en dat is een € 4000,= meer dan de omgerekende dollarprijs.

Dit zou betekenen dat de Model S ($57000 / 1,38*1,05)bij gelijke toeslag € 43369,= ex BTW zou gaan kosten.

De grotere accu’s zouden ($10000 / 1,38 * 1,05) € 7600,= en € 15200,= ex BTW extra kosten

Een Tesla Model S kost met 480km accupakket dan € 58569,= ex BTW
Een BMW 535i kost € 56546,= ex BTW

Tesla Model S: Geen wegenbelasting
BMW 535i: € 1164,= per jaar

Tesla Model S: Geen bijtelling (tot einde 2014, daarna 7%)
BMW 535i: 25% bijtelling

Tesla Model S: € 0.05 “brandstof” per km
BMW 535i: € 0.14 brandstof per km
@advandermeer: met een benzine auto hoef je niet steeds te wachten lol…
en je kan lekker 250km/h gaan rijden zonder zorgen te maken dat je ergens moet herladen :)
vergelijk dit met een 520D .. (die 0-100 tijd zal je niet vaak doen anders is je accu snel leeg!)
@KaCh1ng: Ik rij per dag gemiddeld 100km. Al trek ik bij ieder stoplicht de stenen uit de straat (en met deze auto kan dat), dan red ik het nog met gemak om 2-3 dagen te rijden zonder “bij te tanken”. Nu kan ik dat thuis en op de zaak en rij dus (als dat nodig is) altijd met een “volle tank” weg zonder dat ik een tankstation zie.

Overigens BMW 520D: € 2028,= wegenbelasting
Vet mooie bak, toch blijf ik over dat dak vallen. Zal wel door de prius komen;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).