Honda Accord heeft ook last van spinnen

Auteur: , 8 Reacties

Gaspedalen die blijven hangen, dat is zoooo 2010. Je bent in 2011 pas hot wanneer je last hebt van spinnennesten in de ontluchtingsslang van je benzinetank.

In de Verenigde Staten werd de Mazda 6 hiervoor onlangs teruggeroepen naar de garage. Er wordt dan een speciaal veertje gemonteerd dat moet voorkomen dat de spinnen zich kunnen nestelen. Maar Mazda blijkt niet de enige. Bij 2008 en 2009 modellen van de Honda Accord is het beestje ook aangetroffen. Het web van de spinnen veroorzaakt een verstopping van de ontluchtingsslang, waardoor grote drukverschillen in de brandstoftank kunnen ontstaan. Dit kan vervolgens lekkage in de tank tot gevolg hebben.

Anders dan Mazda vindt Honda het niet zo urgent om hiervoor de modellen terug naar de garage te halen. De dealers hebben wel een instructie gekregen om bij de onderhoudsbeurt eventuele nestjes te verwijderen en een vergelijkbaar veertje te installeren dat de spinnen buiten houdt. In ons land hoeven mensen met arachnofobie zich geen zorgen te maken. (via: cnn)8 reacties

Weten ze zeker dat die spinnen(web) niet van die oude lullen af komen die in zo’n Accord rijden?
@d15b2: Oude lullen in een Accord??? Pardon?? (Rij Accord, maar weet nog niet waar Abraham de mosterd haalt zeg maar….)
@406_v6: Sorry. Ik weet wel zeker dat het een hele degelijke auto is, maar Honda doet er alles aan om het zo goed mogelijk anoniem te blijven bij het jonge publiek. Zowel qua design als reclame voor de auto.
Het gaat hier dus over de Noord-amerikaanse versies van de Accord… die worden ook in de US of A geproduceerd.

De europese Accords komen uit Japan.
Hoe krijgen wij mensen weer in de Showroom… Only in the USA…
Waarschijnlijk teveel vermogen…anders gaat een auto niet ‘spinnen’ hoor ! ;-)
Van die diertjes die webben maken. Ik maak ze niet dood, ik wil wat wildlife in een Accord.
Kom op er rijden niet louter oude mannen een Accord. Wel lease rijders die de kluts kwijt zijn en het vinkje eens niet bij een Passat Variant gezet hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).