Politie flitst op de verkeerde plekken (voor de poen)

Auteur: , 30 Reacties

De politie blijft altijd volhouden dat het flitsen in de eerste plaats bedoeld is om de verkeersveiligheid te vergroten en dus niet om zoveel mogelijk geld binnen te harken. Wij weten al lang dat het wel degelijk om dat laatste te doen is. Dit blijkt opnieuw uit onderzoek van de VID in opdracht van het RTL Nieuws.

Vorig jaar voerde de politie erg weinig controles uit op de meest gevaarlijke plekken. In slechts 6 procent van het totale aantal flitscontroles, stond men bij één van de 10 locaties waar de meeste ongelukken gebeuren. Op de 10 locaties waar de flitsteams uiteindelijk het meeste controleerde, vond maar 3 procent van alle aanrijdingen plaats.

Charlie Aptroot, VVD woordvoerder Verkeer en Vervoer, is hier niet gelukkig mee:

Snelheidscontroles moet je in ieder geval doen op plekken waar veel ongelukken zijn. Nu doen ze controles op plekken waar ze mensen voor een paar kilometer te hard kunnen pakken. Dat is echt fout.

In het regeerakkoord is afgesproken dat er juist meer gecontroleerd zal worden op verkeersonveilige plekken.

Frans Zuiderhoek, woordvoerder van het KLPD zegt dat men op gevaarlijke plekken probeert te controleren, maar dat het ook belangrijk is om te controleren op de plekken waar door te hard rijden mogelijk geluids- en milieunormen worden overschreden. Wat een zwakke k#tsmoes. Laat mensen zichzelf en elkaar dus maar doodrijden, zolang ze daarbij niet teveel herrie maken.

Uit cijfers van het KLPD blijkt dat er in 2010 minder is gecontroleerd dan in 2009. Dat komt door een tekort aan personeel en het strenge winterweer. Wanneer je flitscapaciteit beperkt is, lijkt mij dat je de beschikbare capaciteit juist inzet daar waar het ’t meeste nut heeft. En dat wordt dan weer bepaald door wat je wilt bereiken. Trek zelf de conclusie wat men met het flitsen wil bereiken. Ik weet het al lang. (via: rtlnieuws)30 reacties

Tsja, niks nieuws :(
Sowieso flitsen op snelwegen vind ik onzinnig. Ga lekker bij scholen staan ofzo!
@mhl6: kan je niet meer gelijk geven :s overheid is echt een corrupte bedrijf met zo een lucratief zaakje :s
Het blijf leuk om te zien in welke bochten de KLPD zich wringt om vol te blijven houden dat het voor de veiligheid is. Net of 17 miljoen Nederlanders gek zijn.

Als heel Nederland zich aan de snelheid zou houden dan zou men niet blij zijn omdat er dan minder doden vallen, men zou een enorm groot financieel probleem hebben door een tekort aan boetes.
Wees eerlijk: je bent zelf een snordragende-vegeterende- flitsende ambtenaar, ga je toch ook op plaatsen staan waar je je flits-installatie constant ziet ‘werken’ ( terwijl jij een beetje zit in te kakken van verveling)
“t gaat hier in dit land alleen maar om de poen- nix meer en nix minder.
Want als er nog minder verkeers deauden vallen, zitten dadelijk al die mensen met die advies bureautjes zonder werk.
Ik vind het onbegrijpelijk dat de politiek de macht van de politie misbruikt om ongegeneerd de staatskas te spekken door dit soort acties. Dan wil minister Schultz ook nog de (toch al lage) marge kleiner maken. Nog meer geld! En de politie maar inboeten aan geloofwaardigheid.
Is in België geheel hetzelfde verhaal hoor … op deze manier wordt de Politie ipv de ordehandhaver het ideale kanaal om het gat in de begroting te dichten. Natuurlijk gebruiken ze het eeuwigdurende smoesje “als je niet te snel rijdt …”. Zelf ben ik een tijd geleden gefitst op de autosnelweg, gecorrigeerde snelheid 121km/u … men stond te flitsen op een lege autosnelweg (richting de kust) waar de autosnelweg lichtjes naar beneden ging. Uiteraard staan ze niet op de vlakke stukken. Het is bekend dat ze daar regelmatig staan omdat vele automobilisten zich laten pakken omdat je lichtjes sneller gaat rijden door de lichte daling van de baan …
Tip voor de veldwachters:
Ga eens bij scholen staan. Kassa!
Of controleer eens op woonerven. Kassa!
Bij speeltuinen. Gegarandeerd raak.

Waarom zie je deze verkapte belastingambtenaren daar nooit?
Ga eens flitsen bij de basisscholen waar ouders 80 rijden op woonerven omdat ze te laat zijn en kind nog weg moeten brengen!!
Kortom, ook hier acht de KLPD zich (door voorbedachte leugentjes) onttrokken aan de opdracht van ‘de overheid en het regeerakkoord’. Yuk, wat een vervelende organisatie is die KLPD toch.
Haha google chrome gaf aan dat dit artikel in het Afrikaans geschreven was. Of ik het wilde vertalen naar het Nederlands (lol).

OT: Ik vind het gewoon zielig allemaal. En het ergste vind ik nog wel dat ze het met een staal gezicht ontkennen. Dat hele KLPD is maar een trieste bedoening. punt.
Ze moeten meer in dorpen flitsen dan op snelwegen is vele malen belangrijker!
Haha. Een goed stuk van Dennis.
En die 3% aanrijdingen op plaatsen waar ze wel flitsen, komen die door het “schrikken” van de flits-camera?
We worden als nog genaaid. Eerst mogen we 130 rijden op snelwegen waar toch geen hond rijdt, maar daarna wel de marges verlagen in het hele land. Je kunt nu tenminste nog 128 echte kilometers rijden zonder geflitst te worden. Als je 128 rijdt gaat er 4 of 5 % vanaf. Dan houd je nog 123 over en voor 3 te hard krijg je geen boete thuis. Als die marges eraf gaan kun je echt niet meer lekker doorrijden. Eerst doen ze net alsof ze voor de automobilist zijn, maar als het erop aan komt wordt je harder genaaid dan ooit.
@mco: wordt moet zonder t natuurlijk. Reageerde emotioneel en dan komt spellen op de 2e plaats.
Flitsen voor het geld…..Yohhh…..ècht?!!!!!
pfft, allemaal onzin in dit land. Heb al lange tijd zin om te emigreren.
Waar of niet, één ding valt me al langer op. Die Charlie Aptroot is een door persoonlijke emotie en smaak gestuurd politicus. De grootste fout die je kan maken!
Ik had gehoopt dat met de VVD en PVV op besluitvormende posities deze ellende een keer zou stoppen of in ieder geval “eerlijk” zou worden. Maar nee, de staatsoplichterij gaat gewoon verder. Driemaal bah! Ik zag gisteren een verontwaardigde VVD-er Aptroot reageren op dit bericht. Nou lul doe er dan wat aan!
Dat hele gefocus op snelheid is juist gevaarlijk! Als je de snelheid gewoon laat afhangen van verkeersomstandigheden, go with the flow, rij je het relaxest end us veiligst. Ik wil een einde van deze gevaarlijke manier van belasting innen! In de plaats mag er w.m.b. een nieuwe belasting worden ingevoerd die de zaken bij de naam noemt, bijv. ‘Autogebruikreductiebelasting’
Ook in Belgenland gaat de poen voor de veiligheid. Mobile controles op alcohol en gordels zijn altijd in de voormiddag. Kwestie van tegen de middag hun quota te hebben en de rest van de dag en … euh verder productief wezen. Controle op fietsverlichting in een land zonder fiestpaden? Toch niet na 17:00. Controle op het gevaarlijkste moment, ’s vrijdags tussen 16:00 & 19:00, na de menige drinks? Toch als ze zelf het einde van de ‘werk’week huldigen.
What a surprise…
we zullen zien wat ‘charlie’ met deze informatie gaat doen…
Dat ze ontkennen dat ze flitsen voor de poen vind ik al dieptriest maar wat ik nog VEEEEL triester vind is dat dat geld aan alles opgaat behalve aan het Nederlandse wegennet. Net als de wegenbelasting trouwens…
@mylvan: Wees gerust, in Belgique is het nog veel erger.

Zopas een factuurtje gekregen van onze Blauwe Vrienden. Parkeren op het voetpad, 100 euro…
“Laat mensen zichzelf en elkaar dus maar doodrijden, zolang ze daarbij niet teveel herrie maken.”

Beter kan je het niet verwoorden, echt een K*T smoes ja:S
Hehe, iedereen maar denken dat het nieuwe kabinet het wel even oplost, maar dat gaat niet van de een op de andere dag… en men is wellicht te afhankelijk van inkomsten uit flits-acties.

mylvan: onzin. Heb je de verbrede A2 tussen Utrecht en Amsterdam nog niet gezien bijvoorbeeld?

Verder wel een beetje raar het kabinet, met die flitsmarges nu… ook raar dat ze wel een betrouwbare overheid willen zijn en dus niet de exorbitante bpm+wegenbelastingkortingen op 14%-auto’s willen afschaffen maar wel studenten die een jaar te laat studeren ook met terugwerkende kracht (als ze nu al in die situatie zitten) 3000 euro boete per jaar willen laten betalen…

Beetje raar zo’n PVV-gedoogkabinet. Laten we hopen dat de korpschefs het uiteindelijk door hebben en dan toch meer gaan flitsen op gevaarlijke plekken.

Oh, en voor wie het nog niet heeft: m.flitsservice.nl in je mobieltje bookmarken en even bekijken voordat je vertrekt!
Tiens, dat wist ik nog niet …
Natuurlijk is het zakkenvullerij.

Maar hard rijden is zo lekker!!!!!
DUH! What else is new. Het zou eens tijd worden dat de overheid dingen voor de veiligheid voor het volk doet. Het is nu vooral een kwestie van geld verzamelen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).