Japanse aardbeving eist dode bij Honda

Auteur: , 13 Reacties

Helaas is de schade bij het natuurgeweld in Japan vandaag niet louter materieel gebleven, maar zijn er ook doden te betreuren. Bij Honda is ten minste één dode gevallen, en 30 gewonden. Nissan gaf aan vier fabrieken te hebben gesloten, maar heeft gelukkig slechts lichtgewonden onder het personeel.

Het Honda-statement luidt:

Honda can confirm that there has been one fatality at Honda R&D Co. Ltd in Tochigi prefecture. At this time, thirty injuries have also been reported. Saitama factory has suspended production until further notice. Suzuka factory has now resumed production.

De truckdivisie van Volvo , met 10.000 werknemers in Japan, moest de werkzaamheden in zijn grootste fabriek opschorten. Daimlers Mitsubishi Fuso-fabriek kwam er nog goed vanaf, hier werd gewoon doorgeproduceerd. Fuji Heavy Industries (Subaru) heeft vijf fabrieken gesloten. Door Mitsubishi, Daihatsu en Suzuki zijn voor zover bekend geen mededelingen gedaan.

Bij de toeleverancier Autoliv Inc. (gordels, airbags) werd een van de drie fabrieken stilgelegd. Denso Corp, een andere toeleverancier schijnt grote schade te hebben ondervonden aan een fabriek in aanbouw. Als je onderstaande beelden bekijkt van hoe een vliegveld onderloopt begrijp je dat de infrastructuur het er zwaar te verduren heeft.13 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wat een bericht… 1 dode… Niet de andere duizenden vergeten?
@xilver:
Mee eens..
Zo’n fabriek lijkt me toch duidelijk ondergeschikt aan al die mensenlevens, niet zo’n tactische berichtje sir smokert
@dabazz: Nuja, puur autonieuws gericht is hij wel correct gebleven.
@xilver: Dit is autonieuws. Honda en anderen sturen een persbericht over de opgelopen schade, en taak van de media is om dit bericht te verspreiden voor zij die erin geïnteresseerd zijn. Dat er een detail wordt uitgelicht wil niet zeggen dat het grote geheel vergeten wordt. Zeker op een specifiek mediasegment (auto’s) is hier niets mis mee.

Wat de grote landelijke media doen vind ik dan persoonlijk erger.
Hier in Belgique spraken ze op de radio over de aardbeving, en men vond het nodig om erbij te zeggen dat er 700 Belgen een vaste verblijfplaats in Japan hebben, en dat BuZa ze nu probeert te bereiken. Zijn 700 Belgen belangrijk genoeg om te vermelden?

Bij de tsunami in Indonesië (2003?) was er geloof ik één (1) Belgische dode. 1 van de duizenden. En alle verslaggeving in nieuwsuitzendingen, kranten, tijdschriften, … ging voor 80% over die éne dode Belg…

Mijn punt is: de grote, algemene media moet zich breed opstellen en het hele beeld brengen. SegmentSpecifieke Media mag zich richten op een detail van het gebeuren.

Durf wedden dat er ook al berichten staan op gamesites over mogelijke gevolgen voor Sony Playstation, Nintendo Wii, etc. En dat grote investeringsmaatschappijen druk aan het rekenen zijn hoeveel geld ze kunnen verdienen met nieuwe kantoorgebouwen, wegen, shoppingcentra…
@Esprit_de_Flandre: Dat is wat ik ook duidelijk maakte in mijn andere comment ;-)
Tering dat filmpje is niet normaal ik d8 dat het wel wat minder was
@veyronlover: De situatie is daar echt wel uit de hand gelopen. Er zijn nog veel zottere filmpjes dan dat. Waar het vuur gewoon op het water ligt. Ik denk dat Japan hier wel hulp van buitenaf kan gebruiken, het is er gewoon een te grote puinhoop.
elke honda, toyota, nissan, lexus, mitshubishi sony toshiba enz, eigenaar moet zich verplicht voelen om toch wat te doen voor de hard getroffen japanse gemeenschap. oja als ook als je geen eigenaar bent van japanse producten mag je ook een bijdragen doen aan de arme mensen getroffen door deze natuurramp
Erg voor Honda. Ik wens ze veel sterkte toe. Fantastisch merk!
Straks komt er nog een tsunami over het Suzuka circuit. Dat zou wat zijn :'(
@rubenpriest:

ze kunnen maar beter stoppen met f1.

bahrein gaat niet door ivm rondvliegende kogels, japan gaat niet door ivm de tsunami en ik hoorde op de werkvloer het een en andere over hockenheim.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).