Ron Dennis regelt 6 maanden rijverbod

Auteur: , 13 Reacties

Voormalig McLaren teambaas Ron Dennis heeft een probleempje. Hij mag namelijk zes maanden lang geen auto besturen. Wat heeft hij dan gedaan? Een peuter geplet? 300km/u op de snelweg? Een oud vrouwtje van de sokken gereden? Een agent voor rotte vis uitgemaakt? Met 5 promille in zijn bloed Bernie Ecclestone proberen te rammen? Nope, hij heeft door rood gereden.

En die actie was net de druppel die de emmer deed overlopen. In Engeland werken ze namelijk met een puntensysteem, en hij had al negen punten staan voor vorige overtredingen (3 snelheidsovertredingen sinds april 2008), waarmee het totaal op 12 punten uitkomt, hetgeen in Engeland kennelijk automagisch betekent dat je je zes maanden met de benenwagen of als passagier mag verplaatsen.

Hij zou natuurlijk zijn vriendjes Lewis en Jenson kunnen bellen als veredelde taxiservice, maar Hamilton is ook niet zo’n lieverdje in het verkeer en Button schijnt een simpleton te zijn, en bij dat soort mensen stap je natuurlijk liever niet in.

Dus wat nu? Helikopteren misschien? Het lijkt me een aardig alternatief. En anders huurt ‘ie toch een prive-chauffeur in? Dat kan er ongetwijfeld nog wel van af. (via Daily Mail)

Foto credit: owlhere, via Flickr13 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Automagisch? Vergeef me als ik deze term niet ken. Maar deze klinkt mij raar in de oren.
@rvssax: Toch is het een vrij bekende (en clichématige) woordspeling, het betreft hier een contaminatie van automatisch en magisch.
Haha die Dennis
Oi, had toch stiekem een beetje gehoopt dat ie een gloednieuwe McLaren MP4-12C ergens belachelijk hard over een Britse snelweg was gevlogen ofzo..!
Kan me moeilijk inbeelden dat hij geen chauffeur zou kunnen regelen.
Misschien iets voor Wurz of De La Rossa? Of zouden ze häkkinen hiervoor van onder het stof halen.

off-topic: Eigenlijk boeit dit niet. Ok Ron heeft zowat evenveel met auto’s te maken als Enzo en Bernie maar op zich is het kwijtraken van een rijbewijs nu niet echt het vermelden waard vind ik.
Als hij het nu gedaan had tegen 300 km/h in een mp4-12c of laat het nog een F1 geweest zijn dan mss wel. Maar nu?
@Hupke: Ik vind het wel grappig om te lezen ,waar anders heb je de autoblog voor ,rein automotief informatie kan je ook bij de dealer in foldertje lezen (niet echt spannend).
Geloof mij nou maar, die gaat gewoon rijden hoor, interesseert hem dat nou, toch geld zat.
Hoezo ‘regelt 6 maanden rijverbod’, Alsof hij voor heeft gezorgd dat iemand anders 6 maande heeft gekregen :S
Dat is nog eens een drive trough penalty.
de f1 taxi in streetlegal trim.
Jammer Ronnie, deze emmer zit vol. Maar nu helaas geen powerboost voor jou…
dus daar had Hamilton het in canada 2008 van afgekeken, dat krijg je ervan als je teambaas niet het goede voorbeeld geeft, gelukkig heeft Withmarsh nu de leiding :D
Rood is trouwens ook nooit zijn beste vriend geweest :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).