Zoekplaatje: verschillen interieur Thema vs 300C

Auteur: , 58 Reacties

Vrijdagavond zoekplaatje: hoeveel verschillen kan jij vinden tussen het interieur van de Chrysler 300C en diens schaamteloze kloon, de Lancia Thema?

Het is de meest schaamteloze, luie auto uit de automotive historie wat mij betreft: de Lancia Thema. Met de kopie van de 300C wordt veegt men wat mij betreft de bips af met het werk van de Lancia designers die tot voor kort unieke auto’s mochten tekenen voor hun mooie merk. Het was één van de weinige merken die nog iets aparts durfde te doen -wat wellicht mede de oorzaak was van de tegenvallende verkoopcijfers- maar een Thema op basis van de lompe 300C is net zoiets als proberen Bud Light te verkopen met “Prosecco” op het blik geschreven.

Chrysler Thema Interieur
Lancia 300C interieur

Klik op de bovenstaande plaatjes voor grotere versies. Degene die de meeste verschillen weet te vinden wint eeuwige roem en een zelf toe te dienen schouderklopje. Elk glas alcohol dat je vandaag al op hebt (maltbier telt dus niet) is één bonuspunt, dus noem alle verschillen en drink! Het is immers vrijdagavond. Succes!
58 reacties

1. Tellerunit ( lancia logo )
2. Stuur/airbag/claxon rubber logo )

Dat was het op een paar interieur kleuren na :D
@Okkii: En wat dacht je van de achtergrond!
er zit leder op het dashboard bij de lancia..en er liggen geen matten in de lancia en een mooier stuur in de lancia?

dat waren ze wel.. en wat een slechte rebadge!
@kevinc3: Helaas, matten zitten er toch echt in de lancia!
@cpw: nou dan zien ze er beter uit ^^
Een luxer klokje
@Spykerracing: Lijkt wel eentje van de autoshop, die je er opplakt.
In ieder geval veel van dat typisch amerikaanse plastic verwijderd.
@basplankgas: waar dan? Ik heb in Geneve in de Thema gezeten en daar viel het interieur van ellende al bijna uit elkaar.
@robbie: ik erger me vaak groen en geel aan wat je zegt, maar hier moet ik het toch met je eens zijn ax
integralechubasco
@robbie: je kletst maar wat of je hebt foto’s van de zogenaamd uit elkaar vallende dashboard.

ik denk het eerste.
@integralechubasco: uitelkaarvallen is wellicht een beetje overdreven, maar bijvoorbeeld het klepje van het “bakje” tussen de middenarmsteun en de pook was bij beide exemplaren af gescheurd/gebroken.

Ook was de afwerking rondom de pook zeer slecht. Je keek zo dwars door het ‘rooster’ heen en zag allerlei dingen zitten waarvan het niet de bedoeling was dat je ze zag. En zo zijn er nog wel meer zaken op te noemen.

Wel hebben ze heel slim het dashboard voorzien van een laagje (nep?) leer om de indruk van ‘luxe’ te wekken.
@robbie: Nep lijkt me niet, aangezien Poltrona Frau het leer van het dashboard stikt.
@robbie: Hm, op dat kleine plaatje zag het er beter uit, maar daar heb ik me blijkbaar in vergist. Valt me best tegen, aangezien lancia toch wel een beetje een soort ‘luxe’ uitstraling wilt hebben. Die buitenkant valt daarin best mee, want de 300c is een mooie wagen, maar het interieur hadden ze wel beter kunnen on-amerikaniseren o.i.d. .
de kleur
Dat is gewoon dezelfde wagen…
Die Lancia heeft geen gaspedaal :D
1. ik zie geen start knop bij de chrysler andere kleur eigenlijk nik sik zeur gwn…:D
@ferrarikiller09: ja die zit egt het stuur:P
d8 ik ook al idd dat ie er nie in zat
De logo’s… en misschien… een ander kleur van interieur? ;-)
Moet zeggen dat het bij de Lancia het allemaal wel luxer oogt, kan misschien door de kleur komen, maar toch vind ik de auto echt geen Lancia. Lancia heeft mijn hart verloren. De Delta en Ypsilon waren nog mooi, totdat ze er een Chrysler badge op gingen plakken..
@jzaero: Op de Delta bedoel ik.
@jzaero: I feel you, man. Het is echt belachelijk dat iemand als Marchionne überhaupt zijn fiat geeft aan het verkwanselen van een prachtig merk als Lancia dat een rijke historie kent. Dit gedoe is ook meer reden voor mij om toch voor een verkoop van Alfa Romeo aan de VW-groep te zijn. Ik weet het, VAG is eenheidsworst, maar ze hebben wel goede techniek in huis, terwijl Fiat/Chysler op de Multiair niet na eigenlijk achterligt. Maar wat gebeurt er na de 4C? Maakt Alfa (onder de vleugels van Fiat) dan ook nog fatsoenlijke auto’s of worden het afgeleide van de Lancia modellen, ander neusje erop en klaar? Mijn hart heeft altijd bij de Italiaanse merken als Ferrari, Maserati, Fiat, Alfa en Lancia gelegen, maar ik walg steeds meer van wat er binnen de Fiat groep (Ferrari/Maserati uitgezonderd, die opereren zowat zelfstandig in vergelijking met de rest) gebeurt.
@Edge: ghi…’zijn Fiat geeft aan…” :lol:
Yaaaa gevondeee een andere kleur sfeer verlichting :D (H)
Bah, nu heb ik zin in bonuspunten. :D Nog een uurtje wachten, dan ben ik thuis… Eerst nog trein-bus ellende. Maar ik heb vandaag uit verveling genoeg zoek-de-verschillen gespeeld, dus ik moet verder komen, ook zonder bonus.

Logo stuur, logo tellerunit, kleur (ga ik niet 100x apart noemen), stand van de ventilatieroosters, bovenkant stuur, dashboardbekleding, huidige afbeelding op het navigatiescherm, omgeving (zichtbaar door de ruiten), de Chrysler heeft losse vloermatten met rubber en de Lancia vaste bekleding, en toen had ik geen zin meer.

Gewonnen? ;)
het ene stuur nog lelijker dan het andere, dat is het verschil wat ik zie.
andere voorbumpers
Schiet mij maar lek…

Maar deze schaamteloze kloon is een verbetering voor Lancia.
Want god wat waren de Lancia’s van de laatste jaren toch SPUUUUUUG lelijk, dat is geen mening, dat is een feit :P.
@Grimmie: Ik geef je gelijk. Een ding is nog het zelfde, ik lach je recht in je bek uit als je Lancia rijdt. En je bent een smakeloos figuur. Zeg ik ook gewoon. Doe ik gewoon.
tja ik ken auto’s met minder verschillen. Alleen alfisten kunnen zich hier druk om maken dat een US car een lancia badge opgeplakt krijgt.
@Laue: lol! Alfist ben ik niet, maar dit is echt té erg. Bij welke rebadge zit er nog minder verschil in dan? Behalve de volledige range van Audi dan natuurlijk hè ;)
@CasperH: audis zijn geen rebadged vw’s lol .. (vroeger miss) maar nu echt niet :)
@KaCh1ng: “audis zijn geen rebadged vw’s lol .. (vroeger miss) maar nu echt niet”

Nee inderdaad het zijn rebadged Skoda’s.
@Prutsor: och rij jij maar lekker verder met je fiets , wat weet jij toch :)
wel dé manier om flink te besparen in R&D en design kosten.
maar wel zeer schaamteloos :P
De 300C is mijn schatje. Dus niet afkraken!
het linker ventilatie rooster naast het stuur in de thema is anders van vorm
JA, JA, ik weet er één;
De kleur is anders :D
the-budel-guy via Android app
het kofferbak knopje vlak achter het handvat dat zit 0.00000000000000001 centimeter verder naar links
Ik hoop serieus dat een Amerikanen-fanaat zoals ik(op autogebied) een bomaanslag pleegt op Lancia en Fiat voor het compleet verneuken van een paar van mijn favorieten auto’s –> 300C, Dodge Caliber
mijn fout Fiat verneukt de Dodge Journey niet de Caliber(komt nog wel), Maar het blijft een schande dat de 300C zo verkracht wordt door een vierderangs europees kk merk!!!
volgens mij zit je er best fijn in!
maar goed, ik zou ‘m het liefst hebben als lancia dan als chrysler. het is meer een fiat dan een amerikaan…
De goedkoopste rebadge ter wereld, Lancia onwaardig en ook het niveau van Chrysler wordt niet gehaald. Bad shit can happen. Gelukkig hebben we een keuze het niet te kopen.
Zou van deze Thema wel eens een 8.32 zien naast de Hemi. Kijken wie dan het beste is.
Ik ga voor de Chrysler 300 C 2011 interieur, ik hou van Zwart!
stuur, logos, tellers, kleur

voor de rest niet
een zonde , die lancia logo …
zou ze beide niet doen.
Chrysler was al een mooie auto maar met plastic interieur. Dat is nu wel wat beter. Gaatjes leer is erg mooi. Ben wel blij dat thema iets groter is geworden, was altijd net iets te klein. Volgend model wordt denk ik helemaal goed en wat meer onderscheidend.
Dat patroon van die pook ziet er niet uit, net figuurzaag knutseling.
Wat een rail, die Chrysler heeft ongetwijfeld grote beker houders
Die chroomring over het stuur is zo ontzettend kitch. Er zullen ontwerpers bij BMW en Audi zijn die nu zitten te huilen dat zij dat niet bedacht hebben.
Zal Lancia ooit nog zoiets moois maken als de Thesis, om al helemaal niet te spreken van de nog oudere Lancia’s.
de Thesis was een kunstwerk op wielen maar word zoals meestal met kunst veel later pas gewaardeerd.
Thema, Kappa niet bijzonder.
Vind ik toch dat wij er nu op vooruit gaan met een rebatch van de 300c.
Het verschil? De kleur! En dat snappen ze bij Lancia blijkbaar niet, want die ziet er walgelijk uit en de Crysler ziet er behoorlijk strak uit. Blijven oefenen!
De Kappa en Thesissen waren volbloed Lancia,s maar werden ook niet of nagenoeg slecht verkocht in Nederlander[s] zijn nu eenmaal eenheidsworsten..Duitsers zijn meer geiintresseerd in Lancia dan de gem. Nederlander, misschien dat het aan de prijs ligt weet ik niet..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).