Video: nog even de sneeuw in met een 627pk Scirocco

Auteur: , 25 Reacties

Wintermensen, ze bestaan. Nooit krijgen ze genoeg van lage temperaturen en het witte poeder dat ons land zo plaagde. Ik heb het na een weekje wel gezien, hoewel. Mocht er ooit een 627pk, 4 Motion Volkswagen Scirocco voor de deur staan.

Gaat hier binnenkort een nieuw snelheidsrecord op ijs sneuvelen? Hard gaat het in ieder geval wel. Deze Seat Leon lijkt opeens ook een beetje een ‘laf ding’.

De Volkswagen Scirocco in kwestie is gebouwd door een stel gekke Zweden. Ze (Tommy Kristoffersson) gaan er ‘rallycross’ mee rijden. Om een beetje met de voorsten mee te kunnen komen is de 2.0 viercilinder turbo opgeblazen naar 627pk. Dat vermogen is op de gladde ondergrond natuurlijk pas bruikbaar in de hoogste versnellingen. De onderstaande video’s laten het mooi zien, met nog wat Zweeds bonus-commentaar.
25 reacties

Het is bijna vakantie in Italie, net voor de vakantie hebben ze nog een voordeelactie, kijken HIER!
Geweldig mooie bak altijd! +1
627pk uit een 2 liter turbo?
Die gaat dus max 5000km mee, waarna alle pakkingen en kleppen aan gort zijn.
@OverSoft: Het beestje zal ongetwijfeld uitstekend onderhouden worden. Dus dat gepiel over die duurzaamheid kan ook weer de kast in.

Daarnaast, het is een “purpose built machine”. Dacht je dat een beetje racewagenmotor lang meegaat?

Schei toch uit.
@OverSoft: Alle pakkingen en kleppen zijn natuurlijk allang vervangen door race-duty parts. Maar veel langer zullen ze inderdaad niet meegaan … eb dat hoeft ook niet met zo’n rally-waggie !
Redelijk subtiele ‘single’ (uitlaatpijpj) rechtsachter … (fimpje 2; @1:27). En dat rood-gloeiende metaal duidt op serieuze power :) Al vraag ik me af wat er nog wel orgineel aan die 2.0 is.
@dawwg: Is normaal in de racerij, zo’n enkele uitlaatpijp. Die ‘mooie’ dubbele systemen zijn veel te zwaar en niet nodig voor een 4-lijn. Hoe minder gewicht, hoe beter !
Haha, sta je dan met je bestickerde Leon Cupra met 400+ pk :D
@Jochempie: Met een leon sta je hoe dan ook voor aap. Koop liever een ibiza.
wat is dat vandaag toch met die overpowerde auto’s op ab :p
@bpc: Dan toch meer een “pedal driven sports activity unit” van BMW M?

http://www.autoblog.nl/archive/2011/03/11/eindelijk-een-nieuwe-bmw-m#post-41758
@C220AMG: ik kies voor de overpowered optie :p
Volwaardige AWD in ieder geval zonder HALDEX onzin, zie de in lengterichting geplaatste 2,0L turbo motor! 8)
@AutomotiveDesigner:

Heeft inderdaad niet zo veel meer met de standaard Scirocco te maken… Behalve de in lengterichting geplaatste motor zit er ook nog een sequentiële dog-box met rechte vertanding in. Ze zijn hier duidelijk niet over één nacht ijs gegaan.
Hoort hij nou niet dat er een vogel gevangen zit onder zijn motorkap?
@fejjie: LOL
oke leuk..
Scirocco is een beetje het verknipte vag-jongetje…smoelt niet lekker (behalve met R-kit) en rijdt ook niet al te bloedzuiver. Maar gelukkig zijn er mensen die er wat moois van kunnen maken ;-) !
Altijd leuk als Zweden een overpowered auto gaan bouwen. 600+ pk uit een 2 liter. Way to go!
Volkswagenmensen, ze bestaan. Nooit krijgen ze genoeg van bluemotiontechniek en de saaie designstructuren dat ons land zo plaagde. Ik heb het na een weekje wel gezien, hoewel. Mocht er ooit een 627pk, 4 Motion Volkswagen Scirocco voor de deur staan. ;)
Super! Wat een geweld. Wat een power! Vind het alleen een zielig dun stuurtje… zo’n eng koetswieltje.. zou denken dat zo’n lekker M stuurtje veel beter gript.. (niet dat ze er een M stuur in moeten zetten, maar ik refereer naar die dikte).
Hoezo “ze” gaan er “rallycross” mee rijden. Stelletje cultuurbarbaren. Zoek eens op youtube op “rallycross”, niks bijzonder met dit type van auto en deze vermogens.

Wel mooie uitvoering deze Scirocco, maar na een paar races zal ie er niet zo mooi meer uitzien…
313,5pk per liter… :D Geweldig gewoon.
Ziet er ook nog eens zalig uit. Had dit model nu nog in het blauw geweest, ik was helemaal verkocht. Hoewel, nu ook. Wat klinkt dat leuk en gaat dat hard.
Skelterbandjes eronder!
Is wel eens leuk om te zien… best krachtige wagen zo lijkt….
Leuk ding, ik moet toch eens langs Heinz gaan denk ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).