New Energy Vehicle: een nieuwe zuinige 5-Serie

Auteur: , 16 Reacties

Over iets meer dan een maand opent de autobeurs in Sjanghai haar deuren, en we weten inmiddels allemaal wat dat betekent: een eerste blik op de (conceptversie, dat wel) nieuwe M5. Maar mocht u meer geïnteresseerd zijn in wat BMW doet om Moeder Natuur te redden van al die #asfaltfundamentalisten: ze zullen daar ook de 'New Energy Vehicle' werldkundig maken. Een verlengde 5-Serie, en ongetwijfeld beladen met hybride- en elektrosnufjes.

Veel is er over deze auto nog niet bekend, toch liet BMW CEO Norbert Reithofer op een persmomentje weten dat deze 5-Serie er definitief komt. En het moet een auto van de Chinezen, vóór de Chinezen worden. (Die zijn namelijk gek op verlengde sedannetjes). De mogelijkheid dat deze auto in Europa de hybridemarkt toucheert is bijzonder klein, wij krijgen namelijk al de 5-serie ActiveHybrid (HIER op spyshot). De kans dat veel technieken onderhuids gelijk zijn aan elkaar is dan wel weer vrij groot.

Naar de overige details blijft het dus nog even gissen, maar met een naam als ‘New Energy Vehicle’ is het wel te voorspellen dat deze auto in het teken zal staan van een gering brandstofverbruik en allerlei gadgets die daarbij zullen helpen.16 reacties

New Energy? Da’s geen elektriek wagentje dus, want die zijn al meer dan 100 jaar oud. Waterstof is ook niet echt nieuw, alhoewel er nu wel een manier gevonden is om het veilig en zonder brandgevaar te vervoeren/tanken en dat de auto nauwelijks aangepast hoeft te worden.
Maar dan blijft het waterstof, niet echt ‘New’.
Lijkt net een 3-serie op het eerste gezicht. (foto)
@philipzuidijk: tot je ze naast elkaar zet
@philipzuidijk:
Komt door de kleur
@philipzuidijk: kom op philip, niet bij ieder artikel over BMW, ik vind Audi ook leuk
Tenminste een leuke hybride… In tegenstelling tot de prius/civic/insight.
@Alpinaa: Prius / Civic zijn ook goed vergelijkbaar met een verlengde 5.
@rotarypowah: Qua wat dan? Qua kwaliteit, rijbeleving, comfort, prestaties en uiterlijk waarschijnlijk niet echt. Hooguit qua prijs.
@Alpinaa: Qua prijs wel? Een 5 met een Prius?
@rotarypowah: Ik heb het een beetje vreemd gezegd. Ik bedoelde dat de prius op alle punten minder goed is dan de 5, behalve qua prijs omdat de prius veeel goedkoper is. Dus een beetje slechte formulering van me… ;)
Leuk.
Wat we inmiddels allemaal weten? Haha… Grappig dat jullie steeds zeggen dat die M5 Concept in Shanghai staat, terwijl jullie dat iedere keer baseren jullie eigen verwachting en het dus helemaal niet bevestigd is door BMW. Zelfs in jullie eigen bron/quote staat er: “De plek waar Beieren sinds de E39 M5 graag hun belangrijkste pre-productie modellen liet zien lijkt plaats te moeten maken voor een expo in een oninteressant dorp in China.”
@CorteX: …weet jij zeker dat de aarde rond is ? Ik bedoel, heb jij het zèlf wel eens van bovenaf bekeken ? Nope, dus ook op basis van een veronderstelling….
@Megakix: Er wordt helemaal niets verondersteld, maar als feit aangenomen. Zie ook deze post van ricardo bijvoorbeeld: http://www.autoblog.nl/archive/2011/03/02/video-bmw-m5-teaser-propaganda#post-41526 – Klopt gewoon niet tot het officieel bevestigd is.
Ehw en Nice

Energy = ehw (klinkt als een stel hippies)
Pic’s = Nice
Verlengde 5.. Een zeven dus..?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).