Rijtest en video: Audi RS3 Sportback

Auteur: , 110 Reacties

"Autovakantie" betekent volgens mij niet meer dan: met de auto als reismiddel op vakantie gaan. Maar je kunt het ook anders doen: dat de autorit de vakantie is.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk in de video HIER! ]

Elk jaar probeer ik minstens één keer met één of meer vrienden een autoritje te maken over een noemenswaardige weg niet al te ver van huis. In Nederland is er op een paar circuits na volgens mij niet één leuke ‘rijdersweg’ te vinden, en aangezien je voor leuke wegen toch al snel bergen nodig hebt zitten we al snel ver buiten Nederland, rond de Alpen of de Pyreneeën te plannen.

Google Maps en Street View zijn onontbeerlijke tools om leuke wegen te vinden. De bergketens vind je via de “reliëf” kaart van Maps, en met Street View kun je op een heleboel wegen kijken hoe breed de weg is, hoe bochtig de weg is, en wat de staat van het asfalt is. Je wilt namelijk niet te brede en comfortabele N-wegen, maar met de extreem bochtige weggetjes wil je wel goed asfalt.

Daarnaast moet je het juiste land vinden om in rond te scheuren. Oostenrijk en Zwitserland vallen bij voorbaat af. In de eerste zijn de boetes astronomisch, in de tweede word je standrechtelijk geëxecuteerd als je harder dan 80 rijdt. Frankrijk is ook niet meer wat het geweest is, daar zijn de radar-en-laser-gendarmes nog enthousiaster dan hier in Nederland, en in Italië en Spanje kunnen ze tegenwoordig ook zo hun fatsoensbuien hebben.

Nou lijkt het op rustige tijden op de N-wegen buiten de bebouwde kom in Frankrijk, Italië en Spanje nog wel te doen. Bovendien ligt de snelheidslimiet buiten de bebouwde kom op de bergweggetjes op 90 km/u wat -als de weg maar bochtig genoeg is- bijna nooit wordt overschreden. Desalniettemin is een Stinger met radardetectie en laserjammer geen overbodige luxe…

Wat ook belangrijk is als je zulke ritjes maakt, is dat er geen cowboys in het gezelschap zitten. Het is toch de openbare weg waar je op rijdt, dus achter elke bocht kan een fietser, vrachtauto, wandelaar of een nòg scherpere bocht opdoemen. Dat mag geen van alle een onoverkomelijke verrassing zijn, dus verantwoordelijk rijden en eigen grenzen kennen (en niet overschrijden) is essentieel.

Een bekende route die ik eerder wel eens heb aangehaald is de Route Napoleón van Grenoble naar Grasse. Die route loopt over de N85 langs de voet van de Franse Alpen. Via Street View kun je een virtueel stukje van de route rijden, zoals dit stuk. Geen verkeer + bochten = you do the math.

Rond de Alpen, maar ook de Pyreneeën en andere bergketens, kun je met een beetje speurwerk een hoop van dit soort leuke routes vinden, die buiten het vakantieseizoen en buiten de ‘spitsen’ nagenoeg leeg zijn.

Ik kan je vertellen da na een intensieve rit over zo’n route je toch met andere ogen naar je auto gaat kijken, die je toch echt een beetje dacht te kennen. Onder de wat extremere omstandigheden kom je er pas goed achter wat gewicht precies met het bochtengedrag doet. Hoe, wat en wanneer overstuur en onderstuur de kop op steken. En wanneer de stijfheid van het chassis een voordeel of een nadeel is. En meer van dat soort dingen.

Audi RS3

De introductie van de nieuwe RS3 met vijf-cilinder turbo was door Audi georganiseerd aan de voet van de Franse Alpen. Natuurlijk om de link te leggen met de Audi avonturen in de Rally van Monte Carlo van weleer, maar waarschijnlijk ook om de RS3, wat in essentie gewoon een gooi en smijt auto is, het best tot zijn recht te laten komen. Dat was een goeie zet.

Audi RS3 Sportback interieur

Afgezien van hoe de auto er uitziet ten opzichte van een standaard A3, de kuipstoeltjes en het suède stuur, weet ik er weinig over te vertellen. Ik ben met een schuin oog door het persbericht gegaan waar dingen in staan als “zuiniger”, “quattro”, “soundklep in uitlaat” en “remklauwen met RS logo”. Pas na de eerste dag rijden kwam ik erachter dat de vijf-cilinder motor er 340 pk en 450 Nm uitperst.

E.e.a. is namelijk totaal irrelevant op de bergweggetjes ten zuiden van de Alpen.

Wat ik wel kan vertellen na de testrit is dat de RS3 een uiterst uitgebalanceerde auto is. Ik kwam er vrij snel achter dat ESP, op wat uitzonderingen na, amper ingrijpt. En ik heb mijn best gedaan om de grenzen van tractie te vinden, maar de hoeveelheid vermogen i.c.m. de quattro aandrijving zorgen ervoor dat de auto geen krimp geeft. Noch bij optrekken, noch in de bochten. Hooguit bij een hele stijle haarspeldbocht, als door de stijfheid van het chassis één wiel in de bocht loskomt dan wordt de tractiecontrole wakker. ABS heb ik ook amper ervaren. De 255 brede voorbanden in combinatie met de enorme remmen en het relatief lage gewicht van de RS3 zorgen voor een korte en pijnloze remweg.

Audi RS3 Sportback

ESP heb ik om verschillende redenen niet uitgezet; op die smalle bergweggetjes neem ik geen onnodige risico’s en ESP was zoals beschreven niet hinderlijk aanwezig. Sterker, het leek sowieso niet aanwezig. Let wel dat de weersomstandigheden redelijk optimaal waren: droog, en niet te koud. Maar met sommige niet nader te noemen concurrenten onder dezelfde omstandigheden is de balans vermogen en grip een stuk ongelijker verdeeld.

Overstuur is nagenoeg afwezig. Ik denk dat de combinatie quattro, vermogen met turbogat en gewicht ervoor zorgen dat de achterkant van de auto netjes binnen de lijntjes blijft. Onderstuur komt mondjesmaat voor, en alleen als de snelheid de bocht in toch eigenlijk iets te snel is. Voor zover mijn beoordelingsvermogen in deze reikt, moet je volgens mij echt zeer onverantwoord te werk gaan wil je de RS3 zover krijgen dat ie niet meer precies doet wat je bedoeling is.

RS3 Tellers

Snelheidsgevoel is er echter wel degelijk. Het stuurgevoel is een compromis tussen normale auto en wat je eigenlijk echt zou willen hebben op de bergweggetjes. Maar omdat het natuurlijk een voertuig is waar je ook gewoon straatje mee moet kunnen keren is dat begrijpelijk. Hetzelfde geld voor het onderstel. Stug, maar mag nog wel een beetje meer voor de extreme situaties. Ook dat is een goed en begrijpelijk compromis.

De motor pakt, voor een turbo exemplaar, goed op. Toch mis ik bij dit soort auto’s het volledig directe gaspedaalgevoel. Na verloop van tijd krijg ook ik wel het gevoel om tijdig het gas er weer op, en niet te vroeg het er weer af te halen. Maar goed, om allerlei redenen zijn turbomotoren weer helemaal in in deze tijden, dus daar doen we het dan maar mee.

Audi RS3 Sportback

De S-Tronic bak laat zich in D (truttenmodus) S (automatische funmodus) en M (LOL modus) bedienen. Ik heb voornamelijk in de M modus gereden, die het het leukst doet als je van redline naar redline schakelt. Bij het neerschakelen mis ik opvallend de remkracht op de motor, alsof de bak dan deels ontkoppeld of zo. De S modus is adaptief en leert bijzonder snel. Na een beetje trappen snapt ie al dat ie de toeren hoog moet houden, en moet terugschakelen als er op de rem gedrukt wordt, zo schakel je meestal in de juiste versnelling de bocht door.

De RS3 lijkt al met al een idiot-proof scheurijzer waarbij de rijbeleving geheel niet ontbreekt. Een hele verstandige en uitgebalanceerde auto met voldoende fun factor zodat het toch opwindend is om er in te rijden op bochtige bergweggetjes. Daarbuiten, op de gewone weg, in D is het gewoon een Audi met 19″ velgen en getinte ramen. Leuk, maar je mist wel de fun. Dus als je in de markt bent voor zo’n exemplaar, en je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en je weet waar de grenzen van je rijvaardigheden liggen? Voor onder de €70.000 heb je er eentje, maar ga wel minstens één keer per jaar de bergen in. Filmpje!110 reacties

Nice! Meteen kijken dat filmpje!
geen microfoon?
@v8amg: er waren wat problemen met de apparatuur :/
@v8amg: Overheen gereden met alle Quattro tegelijk…
@v8amg: Camera ging stuk tijdens rijtest:-( Moesten ff een noodoplossing verzinnen.
@robcreactie: Kauwgom+iPhone=Rijtest?! :D
@robcreactie: Das niet de eerste keer, of wel? Gezien de problemen is het toch een leuk filmpje geworden, top! :)
Het blijft een heerlijke kleur, dat Suzuka Grey!
Hahaha dat mannetje aan de kant springen op 4.45!
Zeg Sacha, sinds wanner durf jij je in een Audi te vertonen?
Dacht dat ze jouw alleen uit de verpakking haalde wanneer er weer een Mercedes/AMG/Maybach/McLaren getest moest worden! ;)
Tja een leuk ding. Maar wat die zegt, veilig onderstuur, geen overstuur, mag wat harder geveerdzijn, automaat die te lief is, enz. Tja…………audi??

DAt zijn geloof ik niet dingen waar je warm van wordt. Klinkt wel goed en ziet er lekker uit.
Nieuwe microfoon?
the-budel-guy
@mrbones: nee andere camera voor binnen denk ik
@mrbones: Het was camera of RS3: RS3 won. Moesten ff noodoplossing verzinnen.
@robcreactie: Snap ik helemaal ;)
Zeker een leuke auto. Mooie kleur ook! Hoe heet die kleur? Waar ik niet aan kan wennen is het ‘lego-blokjes-interieur’ van sommige Audi’s… Mag dan allemaal mooi afgewerkt zijn, maar het design van een blokje voor de navi, een blokje voor de airco, een blokje voor de aansteker, etc is natuurlijk een beetje ehmmmm lelijk…
De nieuwe A6 stapt daar (eindelijk!) vanaf gelukkig.

Trouwens, is dit niet een soort uitloopmodelletje? Is al wel langggggg op de markt deze A3!
@Svenska_Aeroplan_AB: Suzuka Grey, is ook pure porno op de TT RS! :D Deze RS3 is idd een soort uitzwaaimodel, waar veel al jaren op gewacht hebben. Gelukkig is het het wachten beloond zoals Audi wel vaker flikt!
Dit kan toch geen echte RS zijn? Geen 2 ovale pijpen, 340PK 5 cilinder… Dat er geen V8 in past ok, maaar op zn minst een V6.
@The360box:

Jij moet nog veel leren, oude rs4 had 2 uitlaten. Het hele snelle audi gebeuren is begonnen met 5 cilinders. Ga jij maar weer heel rap achter je xbox360
@The360box: dan is de TT RS ook geen echte RS omdat ie “maar” 5 cilindertjes heeft?
Zoals “japiekrekel” al zei: Audi heeft wel iets met 5 cilinders…
@tborre: Zoals ik al zei, een V8 zal niet passen maar een 3.2 V6 Turbo zou wel leuk zijn i.p.v een 5,
@The360box:
Als je persé een 6 cilinder in een a3 wil hebben kan je terecht bij de A3 3.2 fsi.
Moet je ‘m wel even langs de tuner brengen.

Verder heeft een V6 behalve het geluid niks positiefs of beters te bieden dan de 5 cilinder die er nu in ligt.
– Hij is zwaarder
– Rijeigenschappen verminderen door extra gewicht
– Meer verbruik
– Geluid? Is dat zoveel beter dan? Die 5 cilinder klinkt veel rauwer.
@JamesBond007: Die 3.2 is sinds de laatste facelift in 2008 niet meer leverbaar. En deze 2.5T chip je zo naar 380~400pk, dat vermogen was met de 3.2 stukken duurder ;)
@The360box:

Ooit al gehoord van de Audi Quattro…
Wouter: “En nee, ik ga er niet mee rijden” (zei hij zo ongeveer). Nu begrijp ik waarom Wouter er niet mee ging rijden. Snap alleen niet dat Sacha een Audi test, zijn we niet zo gewend van hem :P
Zucht, het volgende VAG product. Dan nog liever een test van de slowmotion producten, daar zit nog humor in.


70.000 voor een A3? Koop je daar geen normale auto voor tegenwoordig?
@Benjamin1: Ach, bij Lexpoint staat een A3 3.2 die nieuw 71.000 heeft gekost, dus vind het wel meevallen ;)
@Benjamin1: Nog even wachten en je wordt op je wenken bediend.
Radioman Sacha!, mooi testje en leuk dat jij ‘m weer ’s doet trouwens. Volgende keer weer een dikke Mercedes Tuner ?! ,bitte. met Paulo?!!
Mooi gepresenteerd, mooie auto, maar het geluid is niet top. Dat de microfoon het niet goed doet is niet erg, je kunt de auto nu wel erg goed horen en dat is misschien wel belangrijker dan Sacha. Maar die muziek kan echt niet meer. Waarom moeten autoliefhebbers altijd naar dat soort slechte en achterhaalde trance/eurodance meuk luisteren?
1M of RS3? Sowieso RS3!!!
@ prijs


Nee bedankt, ik neem genoegen met dit tweedehands BMW’ tje.

http://www.autotrack.nl/tweedehands/bmw/3-serie/7637926
Audi A3 of een CLS63 AMG * denkt heel hard na*

http://www.autotrack.nl/tweedehands/mercedes-benz/cls-klasse/7511565
@Benjamin1: Sta je toch veul eerder mee aan de pomp, doe mij maar een RS3 :)
Of toch een leuk cabriootje?

http://www.autotrack.nl/tweedehands/jaguar/xkr/7418073

Misschien nog wel leuker in de bergen in Zuid Frankrijk :D
Nee voor 70k zou ik dit kopen!

http://www.autotrack.nl/tweedehands/aston_martin/vantage/7716823
@Benjamin1:

Was je in 2008 ook bezig om de M3 af te zeiken door met een hele lijst te komen wat je allemaal voor € 120.000,- aan tweedehands auto’s kon kopen?
@Benjamin1: Toen je zei dat je voor dat geld dit zou kopen dacht ik ook aan een V8 Vantage
@Benjamin1:
Nou je het zegt. Die V8 vantage is wel errug gaaf!
Alleen jammer dat je minder plaats hebt voor bagage, mensen en dat hij meer verbruikt.

Als ik 70k had liggen dan was het lastig geweest. Maar toch de aston genomen omdat er al een grote redelijk Audi voor de deur staat die genoeg mensen kan vervoeren.
@Benjamin1: beste man, een auto is meer dan alleen de aankoop. Je moet er ook nog mee kunnen rijden. En dat kost. En dan houdt de vergelijking ineens hélemaal op.
Ze blijven geweldig klinken die 5-clinders met turbo. De flippers op het stuur lijken moeilijk bereikbaar? Ook vind ik de velgen niet zo geslaagd, lijkt op een uitgepoepte aftermarket set. Al met al een toffe bak hoor maar toch een paar puntjes.
He gaaf man! Die stuurhendels zitten ook in mijn Skoda Fabia Greenline.
@noir8: +1
@benjamin1 heb je niets te doen?
OT kwa uiterlijk in mijn ogen beter dan de 1M, kwa prijs ook de RS3, kwa verbruik: RS3, kwa prestaties: RS3, kwa praktische bedoelingen: RS3, kwa geluid? heb wel eens een 35i motor gehoord, natuurlijk mooi en bruut, maar komt niet in de buurt van deze 5 cilinder, kwa hardcore: miss toch 1 puntje voor de 1M
dat weinig remvermogen op de motor bij terugschakelen, is dat niet gewoon automatisch tussengas? en dat is dan weer gunstig om te ‘racen’, geen schok door de aandrijving, geen tractieverlies enz bij ingaan bocht
Lekker! M’n pa heeft A3 SP 2.0T. Dat is al leuk! Kan me inbeelden dat dit nog veel lekkerder is!
Oud modelleke….dus voor de historici ? Geluid is prima overigens, maar daarmee houdt alles op.
Hele goede rijtest, leuk gefilmd + goed verhaal! Heerlijke auto ook trouwens met een mooie soundtrack. Bovendien leuk om Sacha weer een keer te zien presenteren. Nou… nu is de positiviteit wel weer op ;)
onze mercedes man rijd een audi :)

voor 70k op zoek naar een snelle auto waar je met vier man in kan, ik zou toch nog eens op zomoto gaan kijken, want dit gaat het dan toch niet worden
liefde is………………. een hot hatchback!!
Onwijs vette wagen! Serieus, deze motor, geluid, helemaal goed! Echt weer is een Audi!
Leuk bommetje op wielen. Ben alleen totaal geen fan van het interieur. Vind het ronduit simplistisch en lelijk om eerlijk te zijn. Stoelen en cockpit en handrem plus pook is niks mis mee maar de rest vind ik helemaal niks.
Alcantara Is zo goed als altijd het mooiste wat er is.
pook en handrek zijn daardoor ook mooi maar dat Stuur slaat toch voledig de plank mis. voornamelijk door het off center design. De holy-fuck-handgrepen net als in een lambo was een uitstekend idee, maar hier zijn het gewoon 2 stukken plastic zonder leder. sowieso redelijk hoog plastic gevoel overal. Sommige details zijn dan wel weer mooi. voornameijk de alu delen. al met al een leuk bakkie maar het intereur overtuigd mij totaal niet.
Leuke test, lijkt me zeker ook de ideale omgeving om zo’n auto te testen.
Mooi geluid komt er uit die vijfcilinder en een mooie auto, alleen de velgen vind ik niet zo. Gaaf stuur ook met dat alcantara(?).
Wel een beetje prijzig voor een Audi A3, ook al is het een gepeperde versie.
Leuke test! Alleen 70000 EURO WOOOT
ehmm, slechter als een 1serieM en stukken duurder als een Focus RS. hmmmm, leuke auto maar wie geeft 70k uit voor een A3 die binnenkort vernieuwd gaat worden??
Dit is zo’n vervloekt geile auto, serieus. Echt weer een Audi! En dan zeggen sommigen dat Audi saai is, haha.
Had ik toch gelijk haha. Jullie zeiden: we houden het nog eventjes geheim, maar van de twitter van Sacha kon je al aflezen dat hij de Audi rs3 ging testen
“Ik ben er geen fan van, maar het is wel lekker..” en dat tot 2 keer toe.. misschien is overwegen om er wel fan van te worden. Anders moet je stoppen met jezelf tegenspreken.
DIT zou de auto zijn die ik meteen zou bestelen als ik een keer de lotto win, of als manager eindig na mn studie:P
@benjamin1. Wees is eerlijk man, deze auto is gewoon bom!
@philipzuidijk: Niet idereen is zon diehard audi fanboy als jij.
Wil ik echt hebbe.Ne droom voor op skireis me te gaan
Het is weer zover! Error: unknown login key.
@Jochempie:
Google Chrome gebruiker?
@JamesBond007: Ja. Maar wat is de oplossing, met behoud van Google Chrome?
@Jochempie:
Niet, gewoon autoblog opnieuw in je bladwijzer balk zetten. En als het weer gebeurt gewoon op de link blijven drukken.
F5 heeft geen nut.

Heb nu al een maandje ervaring ermee. Ben het al gewend.
Maar blijft irritant.
@Jochempie:
En op site’s of pagina’s die niet in je bladwijzer balk staan moet je gewoon ff de link zelf kopieren zonder extra toevoegingen en op enter blijven drukken.

bijvoorbeeld:
http://www.autojunk.nl/2011/03/audi-s8-293/login/keyunknown698q9%o2w02/error

naar:
http://www.autojunk.nl/2011/03/audi-s8-293
leuk gooi en smijt bakkie
Hehe eindelijk de video waar ik op heb gewacht! Dit is mijn droomauto!
@Jochempie:
En anders bij gebruik van een site of pagina link die niet in je bladwijzer balk staat:

www[punt]autojunk[punt]/2011/03/audi-s8-293 /error/6262/loginkey2626unknown of iets dergelijks veranderen naar het vetgedrukte ( Weet niet of dat vetgedrukte lukt hier, anders het volgende dat gedeelte van ”error login key bla bla” weghalen en op enter blijven drukken. )
Het klinkt wel erg geforceerd Sacha. Wouter kon écht, écht niet, dus jij moest je in een VAG-product vertonen? En dan ook nog het ‘zoveel pret heb ik nog nooit gehad voor zo weinig geld.’ Ik geloof er geen snars van. Jij kan tientallen AMG’s verzinnen die je liever zou hebben. Moest je positief zijn om je reiskosten terug te krijgen of zo? :|
Nu is de vraag, wanneer komt de rijtest van de 1M coupe?
Of een duotest? :D
Toffe auto, maar hij lijkt wel wat saai eerlijk gezegd, net iets “te” veilig… :twisted:
Filmpje nu gezien. Absoluut een goed filmpje! Leuk dat begin, met ‘alleen het geluid’. En buiten de auto beginnen vind ik ook altijd sterk. Alleen volgens mij komt dhr. Prins wel uit Leiden! Behoorlijk accent ;)

De Audi: tja, nogmaals: op de afwerking van het interieur na weinig mis mee… Maar dat lego-blokjes design, plastic schakelpaddles, cheap plastic ‘stangen bij de middentunnel’… Toch net niet allemaal!
@Svenska_Aeroplan_AB: “cheap plastic, afwerking toch net niet allemaal..” Wie doet het beter dan in die klasse? 1 serie niet echt, Golf is nagenoeg gelijk, en vanaf de Astra wordt het allemaal minder.
@Ferdinand1: Mini Countryman?
@Jochempie: twijfel geval. Is dat wel die klasse?? Meer quasquai klasse toch. Maar heb nog niet in de country-man gezeten, dus zou niet weten hoe die is afgewerkt.
@Ferdinand1: kan allemaal wel zo zijn, maar kost wél ff 70 mille…
@Svenska_Aeroplan_AB: en die 70 mille is nog in de basis! Dus (Audi kennende…) als ik hem samenstel zoals ik wil, kost ‘ie dik een ton
@Svenska_Aeroplan_AB: Maar dit afwerkingsniveau vind je ook in een 2 liter diesel van €35.000. Maakt geen verschil. Alleen de échte kale basisversie kan van die lompe stukken plastic hebben om gaten op te vullen.
@Ferdinand1: 1M doet het wat mij betref toch wel een stukkie beter hoor. Misschien wat minder bling bling maar algeheel een veel harmonieuser en volwassener design.
Bij de audi heb ik een heel kaal en hoekig gevoel.
Die paar glimmende accentjes verdoezelen het voor een groot deel maar lang niet genoeg.
Oh! Laat ik eens inhoudelijk ingaan op het filmpje. De RS3 is precies de auto die ik had verwacht. Een warme hatch met een veel te hete motor. Het is een opgewaardeerde Golf, een auto die in de basis nooit bedoeld was als performance model. Hij zal dus ook aanvoelen als een auto met geforceerde sportiviteit. 1M voor mij, geen twijfel mogelijk.
@Jochempie: nee die 1-serie was natuurlijk wel bedoeld als performance model :D Je doelt waarschijnlijk op rwd?
@Ferdinand1: De 1-serie is vanuit de basis opgezet als een sportieve auto. In standaard trim echter zo verhullend mogelijk verkocht. Nog steeds rijdt ie veel beter dan een A3. Nu komt de echte kracht van het platform tevoorschijn.
In de basis voelt het platvorm van de 1-serie idd beter dan die van de A3. Maar als je het over performance hebt moet je quattro aandrijving niet onderschatten tov rwd. Moet je wel weten hoe je het optimale uit quattro aandrijving haalt. Niet alle leuke wegen zijn van asfalt en droog ;)
@Ferdinand1: @Jochempie natuurlijk!
@Ferdinand1: Ik onderschat de Quattro aandrijving helemaal niet. Ik onderschat wel het fake-ass haldex systeem waar ze de naam “Quattro” aan hebben durven plakken.
Wat loopt hij raar weg op 0:54?
jaren 90 muziekje vond ik 3 x niks (alsof je een aflevering van Flodder zit te kijken). Muziek van de Audi daarintegen heerlijk…:)!!!
Laat die “muziek” de volgende keer zitten en 70k voor een hatchbak is veel, voor minder heb je een nieuwe amerikaan full options met een V8, een challenger bijvoorbeeld
70 000 euri’s in ruil voor wat rijplezier?

Nee bedankt. Als ik plezier wil hebben ga ik wel voor caterham. En als het 4wd moet zijn ga ik wel voor een RS2 of een Subaru/mitshubishi.
De RS3 is gewoon gigantisch te duur, ik zeg niet dat hij overgeprijst is maar wel veel te duur.
Misschien zuur maar het geluid was erg slecht.
Ik zeg gewoon doen!
BMW 1M all the way for me! maar dit klinkt toch ontzettend bruut. laat trouwens de RS3 bodykitjes maar komen voor de sjonnies.
Sacha!!
HOE slaag je erin een auto zo geil als deze te laten klinken ( de motor lijkt wel het kleine broertje van een of andere V10 ! ), en er zo klinisch te laten uitzien?

Ik heb er zo een beetje het “telefoonsex” gevoel bij :
Ze zit je de hele tijd op te geilen, met je te spelen, je te verleiden met haar zwoele stem…en in werkelijkheid zit er een volslanke vrouw van middelbare leeftijd aan de andere kant van de lijn, ondertussen bezig met de strijk…

En kom op, konden we écht geen creatievere kleur bedenken dan “bestelwagen wit”?Waar is het heerlijke RS-blauw gebleven?
@Svenska_Aeroplan_AB met deze rs3 ben je voor 80 klaar met alles erop en eraan, en als je 70k veel vindt, snap ik niet dat je die saab 9-3 cabrio van een paar weken geleden niet duur vindt. was ook 70k.
@jeanclaude: in mijn perceptie zou de Saab Cabrio minstens 2x zo duur moeten zijn dan deze Audi… Maar da’s weer een ander verhaal. En trouwens, die oplage van de Saab Cabrio Independence Edition was binnen 2 dagen uitverkocht. Dus blijkbaar denken er nog genoeg mensen zo over!
An sich een leuke auto, maar de A3 gaat natuurlijk al een tijdje mee, dus zo bevordelijk vind ik die RS zo laat in de levenscyclus niet. Daarnaast vind ik dat die RS3 nogal tam oogt door de twee uitlaatjes links. Ze hadden toch links en rechts uitlaten moeten monteren om ook die achterkant dat sportieve mee te geven.
@Edge: Gezien de 5 cilinder zouden uitlaatpijpen links en rechts puur cosmetisch zijn en niet functioneel. Als je dan toch een serieus scheurijzer wilt positioneren, dan zijn cosmetische pijpjes een beetje schraal…
@sacha: Maar waarom hebben ze dat bij de tt-rs dan wel gedaan?

Ontopic: Echt super bakkie! Als ik het geld had….
Dit is echt een Golf GTi, maar dan goed!
Echt wel leuke wagen… Ik kan net als bij de 1M Coupé niet verstaan waarom ze zo lang gewacht hebben om zo’n ding te maken…
En dat kleur gaat ‘m ook wel goed af hoor…
Tja de zoveelste Audi getest door AB.. conclusie is toch altijd hetzelfde. Mooie auto maar nog altijd wat braafjes. Beetje jammer van het muziekje en voor iemand met geld ziet Sasha er wel een beetje boerig uit
@Atenza: LOL! Ik ben ook maar een eenvoudige jongen.
@Svenska_Aeroplan_AB ik snap je even niet, je zegt dat tie binnen 2 dagen uitverkocht was en dat er dus genoeg mensen hetzelfde over denken? maar waar over denken ze hetzelfde?, dat tie 2 keer zo duur moest zijn ahha?, of …? en daarnaast in jou percecptie? leg me uit hoezo die saab dan 2 keer zoveel had moeten/kunnen kosten?
er zit een prijs bij deze topic en ineens kan iedereen reageren hahah
of zou VAG nu een perfecte a3 hebben en dat iedereen daarom reageert?
doet er verder niet toe, maar deze is iig erg vet!

@prijs die kleintjes zien er erg cool uit!

http://twitpic.com/4a3790 heb je je rs3 sportback, en deze kost enkel een goede opmerking! HOW CHEAP!! haha
Heerlijk ding, alleen het stuur is fout, erg fout. :D
De plek waar Sacha staat, de beelden in het begin met geluid maar zonder auto en dat heerlijke muziekje? Geweldig begin van een review! Mijn complimenten. Het geluid van Sacha daarna is we belabberd… De auto zelf ziet er echt goed uit, en het interieur al helemaal! Vooral dat suede stuur staat me wel aan. Ik zou hem bestellen in Solar Orange!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).