Video: Walter Rohrl in een Porsche Carrera GTS

Auteur: , 36 Reacties

Een Carrera GTS?! Hebben ze een nieuwe supercar gebouwd dan? Nee, de Porsche '904' Carrera GTS is zelfs ongeveer de oudste Porsche die rondrijdt met middenmotor. Walter Rohrl, altijd goed voor spektakel, mocht er even de hooligan in uithangen.

De man die op zijn oude dag nog steeds graag nieuwe GT3’s en GT2’s over het circuit jaagt moet flink aan het werk in de klassieker. Standaard voorzien van vier cilinders, Rohrl rijdt met de boxer-6 uit een 911. Geen stuurbekrachtiging en een totaalgewicht van rondt de 750kg (incl. Rohrl, brandstof). In racetrim wogen de 904’s zelfs maar 655kg.

Met 200pk uit de 2.0 (1966cc viercilinder of 1991cc zescilinder) boxermotor kon de Porsche 904 in om en nabij 6 seconden naar de 100km/u accelereren. Het gewicht werd laag gehouden door de fiberglass body maar het productieproces was vrij onnauwkeurig. De daaruit volgende variatie in materiaal dikte had nogal wat verschillen in gewicht tot gevolg.

Porsche bouwde de 904 of Carrera GTS in 1964 en 1965. Door een kleine vete met Peugeot mochten zij de naam “904” officieel niet gebruiken. Zilvergrijs was de officiele racekleur voor de auto. Bekijk de #driftvideo op autojunk.nl.

Klassiekers rijden is leukerrr36 reacties

Ik meen ergens gelezen te hebben dat dit zijn droomauto was. Het was hem alleen te duur of zoiets.
4 cilinders en 6 kelken??? Mis ik iets?
@Alwyn:
Ik heb ‘m al… dit is de 904/6;

“To satisfy demand, twenty 1965 models were produced, some featuring a variant of the 911’s flat six.”
@Alwyn: verrek, nu snap ik het ook niet meer… lijkt net of er links 2 kabels zitten maar rechts dan wel 3? Ook wel erg compact voor een zescilinder maar je zal gelijk hebben…
@Alwood:
Ik ga voor de 904/6… Het is dus nog wel een speciale ook die op z’n staart getrapt wordt!
@Alwood: Kijk nog eens goed naar de linkerkant, die 3e zit er stiekem wel ;)
@Alwyn: zat er ook een tijd naar te turen maar het klopt, namelijk 4 kabels naar de bougies. Zullen ze wel een beter mengsel mee hebben willen verkrijgen ofzo…
@Alwood:
Zitten toch echt 3 bougiekabels aan beide zijden, op 8 seconden zie je aan de linkerkant 3 bougie-kabels (eentje zit achter de brandstoftoevoersalng verstopt). Op 10 seconden zie je de rechterkant met 3 bougie-kabels.

Leuk rijden kan die Walter Rohrl!
Porsche direct een replica van dit model op de markt brengen!
Why the hell kunnen deze boxers wel zo klinken, en klinken zelfs de heetste Porsches van tegenwoordig alsof ze een vod in hun mond hebben gewurmd?
@SimonMc: De waterkoeling is de vod, ze konden niet meer meer vermogen uit hun motoren krijgen zonder deze te introduceren
Hehe die raam op 2:33. Wat een serieuze kop trekt die man er ook bij
@560pkferrari: die raam?

U niet oorspronkelijk Nederlands spreek?

Geintje hoor.
kijk dat is pas sturen!!
Ge-wel-dig toch? Dass war einmal….Dat dit soort auto’s worden gemaakt maken wij niet meer mee. Jammer. Rohl idem.
-edit: nutteloze bijdrage-
Nog nooit van deze auto gehoord! En vind hem nu al geweldig! Walter is gewoon een held :D
De man laat het toch iedere keer zo simpel lijken. Hij rijdt daar rondjes alsof hij de zondag ochtend naar de bakker rijdt. Held!
Waarom bouwen ze zo’n dingen nu nietmeer?
Behalve dat ze niet duurzaam, betrouwbaar en veilig zijn?


Zou de motor van deze trouwens eens van Dichterbij willen zien. Heeft 4 cilinders maar wel 6 kelkjes. Het exemplaar dat ik ooit gezien heb had maar 4 luchtinlaten en 2 luchtfilters.
@Hupke:
Het is een 6-cilinder….
Zitten toch echt 3 bougiekabels aan beide zijden, op 8 seconden zie je aan de linkerkant 3 bougie-kabels (eentje zit achter de brandstoftoevoersalng verstopt). Op 10 seconden zie je de rechterkant met 3 bougie-kabels.
@Kyanite:

Daar twijfelde ik aan of het wel een bougie-kabel is. Ik dacht dat het allemaal 4 cilinders waren. Blijkt dat er idd 6 cilinders gebouwd zijn.

Ik leer iedere dag bij.
Maakt de wagen alleen nog geweldiger, een 4 cilinder lijkt me wat te min soepel.
Wat is dat moooooooi! Echte techniek, echt geluid (niet van de sound-engineers), echte coureur. Hier is die man voor geboren. Hier is die wagen voor gebouwd. Liever zo’n filmpje, dan een uur naar de wagen gapen in een museum. Zien jullie hoe perfect die Fuchs-velgjes passen?
Op 911jes van na 1995 zijn ze retro of zo.
bloedmooie auto, en dat voor een auto die bijna 50 jaar oud is
er staat er eentje te koop… wel een replica, maar volgens de officiele plannen gebouwd…
http://www.stolzeclassiccars.nl/
@Stratos: staat er al jaren. De reden is namelijk dat je hem niet op kenteken krijgt! Ow en omdat stolze de grootste afzetter/ dief/ oplichter in de klassiekerwereld is!
De motor in het filmpje is compleet anders dan op onderstaande link:
http://members.rennlist.com/roadtest/64_904_03.JPG
Deze is ook brutaal… Onboard met Rohrl in een 911 Carrera RS 3.0:

http://www.youtube.com/watch?v=tzx3zxW-5So
6 ITB’s op een 4 cilinder? Nu al Autoblog Fail van 2011. Wat een blunder van Alwood zeg. Ik hoop dat ie ontslagen word LOL loop maar te ouwehoeren hoor haha :lol:
En “ongeveer de oudste middenmotor” van Porsche klopt ook helemaal niet. De eerste 356 was een middenmotor, de 550 Spyder (10 jaar ouder) was dat ook, net als de 718 RSK…

Enja de 904 was er met 4-,6- en 8-cilinder…
Een van de mooiste Porsches ooit gebouwd. Persoonlijk vind ik de vierpitter op staalvelgen nog nét even mooier dan dit exemplaar met Fuchs velgen.
-=edit: nutteloze opmerking=-
“Een Carrera GTS?! Hebben ze een nieuwe supercar gebouwd dan? Nee,”

Euh jawel… Kijk misschien eens op jullie eigen website voor er iets gepost wordt?

http://www.autoblog.nl/archive/2011/02/14/rijtest-en-video-porsche-911-carrera-gts-pdk
@mardec: Euh, SUPERCAR

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).