Bij welke benzineprijs ga jij minder rijden?

Auteur: , 103 Reacties

Al jaren weigeren we om ons favoriete transportmiddel te laten staan omwille van de steeds hogere brandstofprijzen. Het heeft de zuinige Hollander vooralsnog altijd koud gelaten. De nieuwe recordprijzen lijken toch voor een verandering in het autogebruik te zorgen. Uit een onderzoek door de ING blijkt dat de brandstofprijs van net geen € 1,70 voor bijna de helft van de Nederlanders nu wél een reden is om de auto te laten staan. Smerige tankstations zijn bijvoorbeeld geen goede reden.

We blijven namelijk somber ingesteld over de brandstof- en energieprijzen, en daar is het autogebruik nu misschien wel de dupe van. Is jou niets te veel en hoor je bij de kleiner wordende meerderheid die de auto niet uit te jagen is? Of houd je van overstappen en op de bus wachten? Geef je mening in de poll!103 reacties

49x gestemd op “fuck you, ik tank gewoon door”
Dat zijn of de miljonairs die naar deze site komen OF het volk wat nog helemaal geen auto mag rijden :D
@Donstil: Ik mag auto rijden en ben geen miljonair! Simpelweg geen keus, zoals dit voor vele zal gelden.
@Donstil: Inmiddels 310 , jij niet ? , zwakjes.
Doorgaan en niet stoppen met rijden.
Stoppen is voor watjes.
@Donstil: Je zal toch moeten blijven rijden. Bij te hoge prijzen kunnen wij altijd nog Prius gaan rijden=)
@Donstil: van de anderen weet ik niet, maar ik heb erop gestemd omdat ik met diesel rij :p diesel rules
@mercedesclsfan: diesel rules retards.
Trouwens. “de kleiner wordende meerderheid” leuke zin!
Ik zie autorijden ook als een hobby, en een hobby kost gewoon geld. Elke ochtend naar school rijden in m’n geliefde autootje is ook een stukje ontspannen voor me, waar fietsen dat beslist niet is. Daar heb ik best wat geld voor over. Toch heb ik voor €2 gestemd, gezien de vraag is wanneer je minder gaat tanken en niet wanneer je compleet stopt. Dan zou ik wel meer afwegen of het aangenaam weer is om te fietsen of niet voor ik de auto zou pakken.
Ik ben met de auto in 35 minuten op m’n werk, met het openbaar vervoer doe ik er 2 uur over. Ik ben nog student dus ik kan gratis met het Ov. Maar welke brandstofprijs zal die anderhalf uur extra rechtvaardigen? Ik denk geen..
Als de brandstof echt heel duur wordt neem ik wel zo’n Bluemotion koffiemolen. Het zal weinig rijplezier opleveren, maar alles is beter dan het OV zullen we maar zeggen.
@Initial_D: Dat is dus het jammere: als het mij ook te duur wordt, zou ik ook mijn V8 inruilen voor een dieselbroeder.
Dat is ook het doel van de regering: eenheidsworst creeren: iedereen aan de goedkope zuinige auto’s. Luxe mag niet meer!
@gregorius: Ja idd ik zit nu ook uit te kijken om men W16 te vervangen door een EV.. Grappig hoe je toch even wilt vermelden dat je een V8 hebt. Trouwens mensen die een dikke auto hebben, zoals ik (damn nu doe ik het ook) hebben weinig last van stijgende benzineprijzen volgens mij…
Geen keus rijd 120.000 per jaar zakelijk
@E34M5Touring: Ik hoop niet in een E34 M5 Touring? Dat zou zonde zijn…
@Jochempie: Nee nee diesel werkpaardje
@E34M5Touring: kerel, wat heb jij een RUKbaan…de tering…krijg ik echt een lachziekte van om te constateren dat er nog steeds mensen ‘slaaf zijn’ van een baasje, of van ‘het geld’. Je weet toch dat je maar één kans hebt om ‘te leven’ ? Waarom dan afhankelijk stellen van een schlemielige baan….?
@Megakix: op een werkjaar van 52 weken (!!!) rijd je dus ca. 40 uur per week….DAT is nog eens debiel…krijg je het al door ? :lol:
@Megakix: volgens mij vindt het dat helemaal niet erg. Als ik kijk naar mijn soort werk en verdiensten (vergelijkbaar aantal km op jaarbasis tegen een leuk bedrag boven de 3000e netto per maand) heb ik weinig te stellen tegen de aantallen kilometers die wij afleggen. Daarnaast vind ik, ook al is het erg veel t.o.v. de gemiddelde mens van wat ik afleg in de auto, rijden nog steeds erg leuk.
@JaxDryke: het rijden zèlf is geweldig, ben ik helemaal met je eens. Maar het ‘moeten rijden’ (werk), ofwel het continue in het gedrang vaststaan tussen ander automobielblik…dat is afzien..zelfs een werkpaard had het vroeger dus beter. Kijk, van een trucker kan ik het me goed voorstellen..daar zit een soort inherentie aan vast. Maar een kilometertopper die nog steeds rijdt in een personenauto van klantje-naar-klantje-in-Nederland…nope, dan moet je toch echt meer aan jezelf gaan denken.
@Megakix: Door hard te werken heb ik genoeg geld om mooi te wonen (relaxend)een aantal mooie auto’s te rijden(binnenkort 3,5 week naar de states op zoek naar de volgende)en kan ik dingen doen die ik leuk vind wanneer ik het leuk vind zonder te hoeven nadenken over financieen.
Bovendien doe ik mijn werk met plezier en ben ik geestelijk redelijk in orde dus gelukkig ook geen debiel.
En wanneer je The Fonz als avatar hebt kan je alleen maar een “coole” werkloze zijn dus weinig competition
@E34M5Touring: Lol, ” en ben ik geestelijk redelijk in orde “
@E34M5Touring: dus je meende het óók nog, ik bedoel, die 120.000 km’ers per jaar ? Buwahaha…

Overigens wens ik je alle plezier toe in de states ! Heb je lang genoeg voor op je donutgat gezeten dunkt me :lol:
Ben al gestopt, nu maar ff wachten tot mn belastingvrije golfje 1 cabrio op LPG klaar is met restaureren:p
Ik zit al tegen het randje. Meer dan €1,90 ga ik niet betalen. Ik deed tijdens m’n studie alles met de trein maar wat ben ik blij dat die tijd achter me ligt.

Aan de andere kant, ik compenseer de brandstofprijzenstijging met iets anders: hypermilen. En dan niet zoals de wet dat graag ziet (anticiperen etc) maar gewoon hardcore draften achter een vrachtwagen op max. 10 meter afstand, op de snelweg, in de spits. Best gevaarlijk eigenlijk. En vervelend voor de vrachtwagenchauffeur. Maar ik kan er overheen stappen.
@Jochempie: 10 meter?? Ja dat schiet dus niet op he, daar passen nog 2 auto’s tussen. Echte mannen rijden op < 1 meter van vrachtwagens, voordeel is dan ook dat de chauffeur geen idee heeft dat je achter hem rijdt en dus ook niet pissig kan worden.
@sir_smokalot: Big brother is watching me, moet voorzichtig zijn met m’n uitspraken. En 10 meter is wettelijk toegestaan :)
Zonder auto kom ik bijna niet op m’n werk. Is op veel fronten aantrekkelijker dan OV. Dat kost me 1,5 uur extra en ongeveer 3x zoveel geld.. (tegenwoordig misschien 2,5x ;))
Bij mij is het dus doortanken geblazen, hoewel ik daar echt niet zo blij mee ben…
Ik ben al weer vergeten hoe duur de drank en sigaretten moesten worden zodat ik zou stoppen met roken.

Nog even de tijdloze tip: blijf tanken voor €25, dan wordt de benzine nooit duurder.
@rikkon:
Hopen dan maar dat je straks met 25 euro in de tank het volgende station kunt halen… ;-)
ik heb een tankpas van de zaak. wat interesseert mij dat nou :S ? ik trap gewoon door (+/- 10.000km per maand hehe)
@JaxDryke: okey fijn voor je. Maar wat als je werkgever besluit dat het HEM te gortig word. En dat je tankpas ingenomen word?

Volgens mij is het nu de tijd om aan te geven : Wil je je mensen tevreden houden (minder laten klagen)? Doe een gesture en verwijder de tax op de benzine.

Het probleem is dat we hier nooit iets doen. En idd meeste mensen denk fuck it, maar klagen het hards. De mensen die dit gestemd hebben moeten ook absoluut niet zeuren.
@Melvivio: o dat gaat ie niet zeggen. ik moet voor mijn werk heel nederland doorkrossen om klanten binnen te halen. En die halen we sowieso wel binnen (wij verkopen een aantal producten die 1 op de 7 mensen gebruikt in NL). Dus dat gaat ie absozekerwetenluut niet doen. Heb ook laatst nog een splinternieuwe auto v/d zaak gekregen. Deze week alleen al zit ik al op 2341km :P en we moeten nog 2 dagen.
@JaxDryke: zie mijn reply bij @E34M5Touring….zucht…
@Megakix: zie mijn reply daar achter.
@JaxDryke: :lol:
@Megakix: ik vergeet eigenlijk te melden dat ik dus in een leasebak rijd met tankpas en bijtelling voor privé-gebruik :S .. maar dan nog .. die 60-90e haal ik er wel uit (het is niet helemaal duidelijk wat ik nou betaal. de ene maand is het 60e de andere maand 90 … vreemd).
@JaxDryke: vermoedelijk (dan) de inkomstenbelasting die jou van schijfje 42$ naar schijfje 52% drukt (afhankelijk van je maandbonus)…
7e optie: fuck al deze kutpolls op autoblog
@Spiller: zuurpruim
Als particulier diesel rijder voor de standaard ritten ga je toch wel nadenken …. 3 euro voor een liter diesel kan nog net, dan zal de benzine wel op 4 staan.

Voor de vrijetijdsauto, die op 98 moet,gelden hele andere normen. 2500 pj tegen 1 op 12,5 dus 200 liter. Daar ligt de grens wel op 5 euro. Rij je wat heftiger dan wordt het 1 op 8 …. dat zal dan wel minder worden.
Twee euro vierentwintig.
€1.916734 daarna stop ik. Echt. Serieus. Zonder dollen. No buts!
ik rij mijn prive auto niet meer haha, reed eerst een V6 wat kwa tanken al bijna te doen was, nu maar over gestapt naar een turbo 4 cilinder. in de lease rij ik een diesel waar ik ook gewoon prive mee rijdt nu en me bijtelling natuulijk voor betaal.
De auto is mijn veilige omgeving. Als ik er doorheen zit ga ik 1000km rijden, dat is me wel €2,- waard per liter.
Ik ben al gestopt met woon-werk met de auto. Rijd een Volvo 850 2.5 20V, op benzine ja. Doe/deed er gemiddeld 35dkm mee. Dat ding kost me meer dan 8000 euro per jaar, alles meegenomen. Das een hoop voor een 24jarige in loondienst. Ga nu met de trein naar de zaak. Reistijd is 2x zo lang, maar de prijzen blijven langer gelijk dan de benzineprijs. Zat overigens net wel naar een 940 Estate LPG te kijken, gewoon omdat ik het niet laten kon. Morgen maar eens uitrekenen wat die scheelt tov de 850. Ben benieuwd.
Of anders verlagen we de tax gewoon….. dan kunnen we lekker met z’n allen nog een paar jaar door toeteren!
Voor mij als de baas het genoeg vindt. Het valt me in Duitsland op dat mensen kiezen voor langzamer rijden. 200 ers zijn heel zeldzaam geworden.
Ik woon in Mexico en de benzine is 9 pesos per liter, ongeveer 50 eurocent. En dan lopen de Mexicanen al te zeuren dat het duur is. En dan moet je ze zien als ik vertel hoeveel brandstof in NL kost :P Dus voorlopig geniet ik nog even van m’n benzine V6.
Eind van het jaar ga ik terug naar Nederland en ik denk dat het dan toch wel een diesel of LPG gaat worden ipv een benzine. :(
ik rij naar de supermarkt 500 meter verderop om een blikje energiedrink te halen. Als het kon zou ik met de auto na de wc rijden. Als een liter 2 euro gaat kosten zal ik overwegen iets minder lui te worden.
Ik woon in Australië tank hier voor een (pl)euro per liter, vinden ze zelf al veel te duur. Rijd voorlopig nog lekker met vijf cylinders ;-)
@hknl: T’is cilinders, niet cylinders
Rijd een 8 cylinder met supercharger met een verbruik van ongeveer 1 op 5 en dat dan ook nog op Ron98….

Dus ja sta regelmatig bij de pomp om de 80 liter tank weer te vullen, autorijden zie ik als een hobby, dus gewoon de fuck you aangekruist.

Benzineprijs intereseert me sowieso niet als ik heel eerlijk ben als autorijden te duur voor je is dan moet je niet een auto kopen en vervolgens gaan klagen dat het zo duur is allemaal.
Ik ga door.
Zelfs bij 5 Euro / liter.
Mijn Ford Sierra is gebouwd om door te gaan.
Ik ook.
F*ck Shell en de NL regering.
Nog sterker : Ik ga 131km/uur rijden in de 4e versnelling.
@boygeorge: wel met een grote 3″RVS uitlaat hea? dan krijg je ze over de zeik van uitstoot en je geluid :D
Het komt op neer –> Geen keus voor veel mensen. Den Haag weet dat,vandaar geen ingrepen overheid wat betreft accijns.
ik heb een bloed hekel aan het ov dusmij krijgen ze niet uit mijn heilige koe
Ik maak überhaupt maar een KM of 15.000 per jaar, dus ik rijd vrolijk door!
Dat je nu meer overvallen krijgt is vanzelfsprekend, €2 is al te gek voor worden is F4,40. Vroega was je allang gestopt maar ach, wat is nou €4?
ik fiets aangezien ik pas 17 ben :P
@spykerboy: op je 17de zou je al mogen rijden hoor..
@flutterby: nee dat gaat in november pas in GVD
kan wel zeggen, ik stop bij 4 euro. maar zal toch naar mn werk moeten.
Rijden doe ik toch wel, maar meer dan ooit combineer ik ritten. Meer mensen in een auto proppen werkt ook prima. Voor soloritten pak ik nu de motor, die komt twee keer zo ver op een liter :)
Ik rijd auto wanneer het moet, maar kan gelukkig woon-werk verkeer op de fiets doen. Ik verander mijn patroon verder niet want doe nog geen 10K km per jaar. De turbomotor van mijn kitcar ga ik nu wel vervangen door een stillere en zuinigere motor. Even een dagje erop uit en je tankt je suf. 1 op 10 en een 30l tank is geen goede combinatie. Daar komt gewoon weer een 60pk 1300tje in te zitten. Kan ik weer zonder moeite 1 op 17 rijden.
Ik rijd een Volvo 850R, eerst op benzine, nu op G3.
Toen ik nog op benzine reed gooide ik minimaal E600 per maand benzine in die auto, nu nog ongeveer E175 aan gas, scheelt aanzienlijk.
En toch nog lekker 285pk onder het pedaal!! :D
Dus… LPG FTW
Ik heb idee dat de prijzen weer lichtjes achteruit gaan, ik tank 1x in de 2 dagen, vorige week kon ik absoluut niet onder de 1,60 tanken, en deze week 1,57-1,59
@Garta:
same here tankte 5-maart nog 1.61 en 15 maart 1.58 bij dezelfde shell pomp
maar nog steeds 65 euro gemiddeld
en aangezien mijn zuinigheids wonder van Toyota maar 1 op 10 rijd….
Hoe kan het dat 148 mensen op een autoblog stemmen op: fietsen rules?

Eeeh NEE!
Het is juist de omgekeerde wereld. Ik denk dat als we gedurende 1 week alle auto’s lieten staan en met het ov gingen dat er wel veranderingen zouden komen. Overvolle stations en bussen, een heel land wat vast loopt en de tankstations die het moeten hebben van de verkoop van een snickers.
Ik blijf gewoon tanken. Geweldig zo’n tankpas van de zaak!
Denk dat het ook afhangt van je inkomen…
Ik ben nu nog student, dus tanken kost me met de Mini zo’n 45 euro per tank…
Als ik mn OV kan gebruiken doe ik het wel, scheelt me een hoop pinten ;)
De kale prijs voor een litertje benzine is €0,70.
Dat is overigens al een kunstmatig hoge prijs omdat de OPEC een kartel is en omdat de oliemaatschappijen ook een kartel zijn. De werkelijke prijs voor een liter benzine ligt nog niet op de helft.

Maar het echte probleem is het kartel van overheden die dankzij hun monopoliepositie een euro aan belastingen bovenop de kale prijs gooien. Dat is 170% belasting!

Een pompstation is eigenlijk een ordinair belastingkantoor, powered by Shell, Tamoil(!), Texaco, BP, etc.

Geen probleem als ze dat geld netjes alloceren om infrastructuur voor automobilisten te van bouwen: wegen, knooppunten, parkeermogelijkheden. Maar ook dit geld wordt zo de staatskas in gedumpt. En dan is het niet meer te traceren.

Laten we eens beginnen met pomphouders op te roepen de kale brandstofprijs te adverteren. En dat je eerst de kale prijs moet pinnen en de belastingen apart. Ja, dat is irritant, maar het wijst iedereen er elke keer weer op hoe belachelijk veel geld je betaalt voor wat brandstof:

40 liter getankt?
€28 aftikken bij de Shell dame.
Vervolgens €40 aftikken bij de belastingambtenaar met blauwe pet en een foto van Beatrix op de muur.
@zdev:
wat zijn “werkelijke kosten” volgens jou?
@super: werkelijke kosten zijn de benodigde mankracht en materieel om de olie uit de grond te halen, te vervoeren, er bruikbare brandstof van te maken, op te slaan, verder te distribueren en te verkopen.
@zdev:
ga je mij jouw huis dan ook verkopen voor de prijs van de bakstenen?
@super: nee want je huis is niet alleen de bakstenen waard maar ook de arbeid en materiaal die nodig is geweest om het (af) te bouwen en de grond eronder. Wel goed lezen.
@zdev:
ik dacht dat je de hint wel zou begrijpen. Prijs is iets psychologisch, niet iets rationeels. Bovendien bestaat er nog zoiets als vraag en aanbod. Maar misschien heb je economieles gevolgd in de sovjet unie?
@super: in een markt waar kartels domineren is geen sprake van marktwerking en dus ook geen prijs op basis van vraag en aanbod…
Haha, ik heb diesel.
Gas is zo kk sloom.
@130peeka: toch niet zo sloom als een diesel
@SimonMc: Zal met de motor te maken hebben denk ik?
Ik zal mijn geliefkoosde auto altijd blijven vullen met gasoline :) Dat plaatje is trouwens mijn ultieme natte droom.. (alhoewel, zet jessica alba er naakt langst en het is compleet!)
@NielsGP: Zodat ze mijn auto kan wassen in de carwash natuurlijk en ontdaan is van kleren zodat ze zeker geen krassen maakt ;)
the-budel-guy via Android app
aangezien ik nog geen auto rij heb ik het aan mn ouders gevraagd die zijden allebij nooit.
ze vinden auto rijden zo leuk daar hebben ze wel geld voor over en als het te duur is dan naar 2 in plaats van 3 keer op vakantie.
@the-budel-guy: Ik ben blei voor jau ! Ik vindt dat je groot geleik hebt!Autoreiden is ook mein leven, en niemant pakt me dat af!
ik zal mijn hummer niet snel laten staan!
@ferrari94tr: Gaat dat vooruit een Hummer?Naar het schijnt fietsen de meeste sneller dan een Hummer !
Ik mis de optie ‘minder gaan rijden’. Zakelijk is niet zo’n punt, maar privé ben ik soms iets te makkelijk in het pakken van de auto.
Ach straks rijden we allemaal in een auto die met 1 liter 100 km rijdt.. en dan maakt het toch helemaal niet meer uit, al kost een liter dan 30 euro. Het is tot die tijd alleen nog even afzien :-p
Fietsen rulez als ik niet 68km van het hoofdkantoor had gewoond waar ik toch minstens 2 keer per week heen moet zou ik fietsen gestemd hebben.

Nu heb ik LPG gestemd (hoewel ik nu diesel rij) omdat dat NU een oplossing is voor de emmissieproblemen van vandaag…

88€ per tankbeurt elke anderhalve week is teveel naar mijn zin maar ik moet toch op mijn werk geraken…
Heel simpel om dit aan te pakken.

Pak een oude schooltas en een wekker die je moet opwinden (en dus tikt).

Pak een brief en begin met “Geachte lezer, deze brief is bedoelt voor de minister van financiën. (Jan Kees de J.).

Dit is een protest tegen, te hoge accijnzen op sigaretten en brandstof, achterlijk hoge bpm, flitsboetes met 6 euro administratiekosten en allerlei ander gezeik. Vul bijvoorbeeld in dat je flitsmarges te klein vind en 120km/h te langzaam.

Ga naar CS Amsterdam, ga “bellen” laat de tas staan en die word vanzelf gevonden. Station ontruimd en je komt dik in het nieuws.

LET OP: Ik sta niet in voor de gevolgen.
Ik rijd gewoon door. Firmawagen WTF! PS: waarom kan ik met de iPad niet rechtstreeks stemmen maar moet ik eerst manueel naar de site? Nog niet eens een link naar de pol er bij terwijl die pol in Safari wel gewoon werkt hoor…
@driftkicker: Das omdat Ipad suckt!Koop beter iets dat gemaakt is om op internet te gaan zoals, oh ik weet niet…

Een laptop?Voor het geld van die ripoff Ipad heb je straks 2 laptops…

Oh ja, en bedoel je niet Firmawagen FTW?

WTF betekent Welcome To Facebook :P
De hoogste korting zoeken is altijd leuk ;) ( onder de 11 cent rij ik gewoon door ) dus bij mij moet het zo over de 2,65 gaan wil ik mijn grens van 2,50 halen.

Dan ga ik serieus minderen…
@SimonMc: ik heb al 2 laptops, een pc, een smartphone en een ps3 waar ik mee op internet kan. Maar gek genoeg verkies ik toch de luie zetel met mijn iPad. Ik weet dat het niet de beste hardware is, maar er is zoveel handige software voor beschikbaar… WTF is What The Fuck. (maar ik bedoelde FTW :-s )
@driftkicker: “ik heb al 2 laptops, een pc, een smartphone en een ps3 waar ik mee op internet kan”

Kom je ook nog buiten?

Nee geintje hoor, ik heb thuis een vergelijkbare situatie.

En ik weet wel waarvoor WTF staat, wou gewoon even een grapje uithalen :D

Maareuh, zou zo’n mini laptop dan niets zijn voor jou?Je weet wel?Ik weet niet echt wat de exacte naam is, maar het zit tussen een tablet en een laptop in, maar is toch zeer gunstig geprijsd.En daar kun je gewoon ook randapparatuur op aansluiten omdat die USB heeft en kun je ook geheugenkaarten inproppen enz…
Ik ben al verminderd. Stoppen doe ik niet, want dat gaat gewoonweg niet. Een auto is een harddrug, eenmaal vier wielen onder je gat kan je niet meer zonder. Maar ik vermijd wel onnodige verplaatsingen, probeer zoveel mogelijk te combineren in één rit, doe wat minder dagjestoerisme, enz… Slecht voor de economie dus. Maar dat zullen ze nog wel doorkrijgen (als het te laat is).
Of met zijn allen 1 week het autorijden boycotten. Dan piept onze grote vriend “de overheid” aka de maffia wel anders.
rijd nu 1:9 wordt de benzine 2eu ga ik maar eens kijken voor een auto die 1:12 haalt en gewoon tanken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).