BMW M5 (F10) krijgt 575 pk? [incl nieuwe video]

Auteur: , 48 Reacties

Zoals het een goed marketing-apparaat betaamt worden we langzaam maar zeker klaargestoomd voor de nieuwste versie van de M5 door middel van teaserts, webspecials, the works. Over het vermogen houdt BMW zijn kaken nog stijf op elkaar, er zijn echter al mensen die het denken te weten. Inside information of natte-vingerwerk?

De laatste geruchten gaan van 550 tot 580 pk, onder andere afkomstig van Duitsers die al met de auto gereden hebben. Er zou ook informatie verschenen zijn waarin wordt vermeld dat de nieuwe M5 een slordige 578 pk uit zijn twinturbo 4,4 liter V8 haalt, 23 pk meer dan in de X5/6M. Deze 578 Europese paarden stemmen mooi overeen met 570 Amerikaanse hp, niet heel vreemd want de E60 M5 had immers 507 pk, wat omgerekend uitkwam op 500 hp, wederom een mooi rond getal. De VS is verreweg de belangrijkste markt voor de M-divisie (ongeveer 4 keer zo veel verkopen als de nummer 2, Duitsland), dus wellicht gebruiken ze daarom Ameriaanse pk’s als maatstaf. Aan de andere kant gebeurt dit met andere M-modellen (M3, 1M) niet, dus als leidraad kan het niet genomen worden. Zelf gokken we op maximaal 575 pk, waarschijnlijk nog wat minder…

Op die manier kan er ondanks de lagere inhoud leuk geconcurreerd wordt met de AMG 63-modellen (557 pk met performance package), en natuurlijk de Audi RS6 (580 pk). Over ruim een maand weten we waarschijnlijk meer, want we gokken dat de M5 zijn primeur beleeft op de New York Auto Show, aangezien Shanghai al de New Energy Vehicle als primeur heeft. Bovendien werden de X5/6 M ook in New York onthuld, dus wat dat betreft past het mooi in het rijtje.

Tot die tijd kunnen we ons vermaken met de video’s, waarvan BMW er wederom eentje heeft vrijgegeven. Hierin wordt ons een eerste blik op het interieur van de rappe 5 gegund. Bekijk hem HIER.48 reacties

Ik zeg DOEN.
Ik hoop dat die noodstop op t dashboard ook blijft! Ziet er gaaf en gevaarlijk uit!
Wat is de acceleratie tijd van die M5 ?
@majinstar: Ik schat 3.9 met alle tierelatijntjes ingeschakeld, en 4.1 zonder.
Nice, hoop alleen heel erg dat ze nog wat aan het geluid gaan doen…
Mooi, kan niet wachten! Hoop wel dat dat geluidje bij het starten verdwijnt “Tadaaa” :P
Een V8 zoals hier in ligt past veel beter bij een M5 dan een V10. In die paar shots waarin die gecamoufleerde M5 langs komt hobbelen, kreeg ik het gevoel dat het klopt. Een V10 was vet geweest natuurlijk, maar het had niet zo geklopt als dat het nu doet. Het geluid past beter bij het soort auto.
En ’t klinkt goed!
@rotarypowah: Klinkt goed?? Ik weet niet wat voor fimpje jij gekeken hebt, maar het was vast niet deze…
@Burdy: Nee, jouw auto zal vast veel beter klinken!
wat is het koppel van deze motor en nog belangrijker dan het aantal peekaas (die je vrijwel nooit allemaal aanspreekt en voor het volk nietszeggend zijn) hoe klinkt ie straks?!
@Den: Het volk rijdt ook geen M5. Waarom zouden ze dan willen dat hun het snappen?
De nieuwe M5 (F10) wordt 13 april op de AutoRAI geïntroduceerd, net als de originele M5 (E28) in 1984.

http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M5
@marcsuyck: Huh, een grote primeur in Amsterdam. Dat kan ik me niet meer heugen! Nuja, het zou mooi/leuk zijn natuurlijk!
@C220AMG: Zou inderdaad supervet zijn
OT hebbe hebbe hebbe
@marcsuyck: Dat lijkt me toch heel sterk, vanwaar haal je die informatie? Volgens dit recente (13 maart) artikel van autocar wordt het gereleased op het autosalon van Frankfurt (al veronderstel ik dat ze de Europese lancering bedoelen), en niet op de AutoRAI.
@marcsuyck: Echt waar? Dan ga ik de 13e naar de RAI! Da’s op een woensdag. Dat breekt mooi de week. Dan ben ik er bij! :)

@Autoblog: hebben jullie ook een “stand” of “kraampje” op de RAI? Dan loop ik ook zeker even aan voor een bakkie. Laat effe wat weten?
@trigger565: http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/244587/
@trigger565: laat maar, blijkbaar is Wikipedia ook niet altijd helder met haar bronnenvermelding, dit artikel dateert namelijk van eind 2009…
De 507 Pk heeft tevens de verwijzing naar de bmw 507…dacht dat dit de enige reden was ?

OT: minder dan de 580 Pk van de RS6, met dien verstande dat de Pk’s die op de weg worden overgebracht bij BMW altijd fors hoger ligt.
@Megakix: Denk het niet, met achterwielaandrijving heb je nog altijd minder grip dan vierwielaandrijving. Hoe dan ook deze M5 zal sneller zijn dan de RS6 die trouwens alweer een tijdje uit productie is (logisch).
Wat mij betreft hadden ze hem met X-Drive moeten uitbrengen. 575pk op de achterwielen is een beetje te veel van het goede imo. X-drive is geen permanente 4WD en kan dus als het niet nodig is alleen de achterwielen aandrijven. Heb je als nog 575pk tot je beschikking.
En als het nodig is worden de voorwielen ook aangedreven. Heb je alsnog iets van ongeveer 480pk op alle wielen bij 50%-50% split. Leuk bij droogweer en veiliger bij glad.
@GOD: Hoezo, supersporters als de SLR en Ferrari Enzo hebben toch ook 600pk+ op de achterwielen?
@jzaero: Je geeft het zelf al aan: “supersporters als de SLR en Ferrari Enzo”. Wat veel mensen vaak vergeten is dat een M3 of een M5 personen auto’s zijn. Ook na een M kuurtje blijven ze dat. Een Enzo is speciaal ontworpen en gebouwd om een tering snelle auto te zijn.
@GOD: Het gaat hier niet om de topsnelheid, maar het kwijt kunnen van dit vermogen. Die techniek kan ook in een normale sedan geplaatst worden. Wat ik wil zeggen is dat 575pk niet onmogelijk is.
@jzaero: Tuurlijk kan het wel. Mega wielkasten inclusief maatje 345 sloffen achter, pushrod suspension, picknicktafel achterop en je bent klaar. Maar praten we dan nog over een snelle saloon of een racewagen?
hoe hard zal ie gaan zonder begrenzer e60 m5 ging al 330
@axel: ja, 330 km per uur, bergaf als het winstil was op fietsbanden.
@trigger565: Ja nu ben ik helemaal overtuigd!!!!!

Ten eerste, op die snelheid moet je er zeker al 10-15 per uur aftrekken omdat dat nu eenmaal zo is bij elke auto.

Ten tweede, ik wil graag die snelheid zien op een GPS-toestel,

Ten derde, al beweren velen dat het een “standaard” M5 is, al snel “vergeten” ze dan wel te zeggen dat hij gechipt is, of dat hij een andere uitlaat heeft enz…Hoe ga je bewijzen dat het een standaard model is?

Sorry dit voldoet absoluut niet als ultiem bewijs, verre van zelfs.
@trigger565: BMW zegt van niet….
@GOD: 50%-50% split is niet echt optimaal lijkt me. als je dan 4wd pakt, eerder richting 70%-30%.
@rvssax: Dat snap ik. had het ook over uiterste waarden. 0%-100% en 50%-50%, alles daar tussen in is natuurlijk ook mogelijk.
@GOD: met X-drive?Het is al geen heiligschennis genoeg dat er een turbogeblazen motor in zit?

En dat er zoiets bestaat als een X5M en een X6M?

Waarom maken we er ineens geen diesel van?
@SimonMc: Nieuwe M5 is een aan de lopende band gemaakte zware saloon zonder M blok inclusief turbo’s, efficient dynamics, etc. etc. 4WD kan er nog wel bij ;)
@Tommy2:

Megakix doelt erop dat je in je aandrijflijn minder weerstand hebt dan bij een 4WD wagen en daardoor dus meer pk’s op de wielen hebt.
@Megakix: Iemand die weet waar hij over praat. Rechtdoor zal de M5 zowieso sneller zijn. Droog circuit denk ik ook (blijft toch BMW). Alles met vocht… + Audi.

@Tommy: Tuurlijk heb je meer grip met quattro. 0 – 100 is de RS6 ook sneller in praktijk, tenzij..
Pff hoelang moet dit nog duren
Weekje of 4 a 5. Ga je dat redden?
hoop dat er tuners komen die er een beter geluid van maken want dit klinkt niet als een V8..:S
bmw moet een xdrive knop in de m5 gooien. dan hebben ze op droog nat rechtdoor en sneeuw de concurrentie te pakken. waarom trouwens dat ge emmer over geluid. toen ferrari`s nog mooi waren schreeuwden de motoren en het uiterlijk bravoure. Een m5 is toch een auto in de categorie cool? Dat moet toch blazen zonder moeite ?
De teasermachine is weer op gang getrokken… 2-3 teasers zijn nog leuk… daarna begint het te vervelen…
volgens mij word dit alleen maar gefluit…echt jammer. als ze die v10 motor toch hielden hadden ze makkelijk 730 pk aan kunnen tikken en dan was het het gefluit wel waard
Het is inderdaad jammer dat ze de v10 hebben weg gedaan. Maar het wordt wel echt een hele dikke wagen kan ik je vertellen. BMW heeft het met hun nieuwe serie goed voor elkaar en zullen naar mijn idee de andere merken achter hun laten en hun voorsprong nog verder uitbouwen.
Ben benieuwd, als Audi nu opschiet met de S6 RS6 is de strijd weer los!
Inderdaad een Audi RS6 zie ik beter zitten. Mooie en discrete lijn en toch al de power, “slechts” 4l V8 en maar meer pk’s
Best eens verfrissend, dit soort teasers. Leggen ze eens wat uit, krijg je vanalles te zien. Ik sta te springen voor de eerst test. Prachtige setting waar ze testen overigens.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).