Help! Is mijn Japanse auto radioactief besmet?

Auteur: , 63 Reacties

Je zal het misschien niet geloven (of juist wel), maar meerdere Amerikanen (in het bezit van een Japanse auto) zijn volledig in paniek geraakt. Ze zijn doodsbang dat hun Japanse auto radioactief besmet is. Alles uit Japan is namelijk met terugwerkende kracht radioactief besmet geraakt. Pas dus maar op met die Hello Kitty vibo knuffel!

Het is geen slechte grap, het is (helaas) echt waar! Amerikanen zijn werkelijk doodsbang dat hun Japanse auto door de problemen in Japan plotseling ook radioactief besmet zijn geraakt. Iemand met een vriend bij een Japans autobedrijf slingerde namelijk de volgende Tweet de wereld in:

Friend who works for Japanese car company is now fielding calls from American idiots who think the cars are radioactive. No words, people.

Gelukkig zijn er altijd weer Amerikanen te vinden die maar wat graag alle vooroordelen willen bevestigen. Meer wil ik er eigenlijk niet over kwijt. (via: jalopnik.com)63 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Waarom verbaast mij dit niets?
@highperformance: Nog even en ze gaan tegen de Japanners hierom ook een rechtzaak beginnen ,zal nog wel een paar yen te halen zijn denken ze .
@norge: Dacht net hetzelfde. Durf wedden dat er nu al een Amerikaanse Toyota-rijder (met een US-made Camry) in het ziekenhuis zit te zeggen dat ie stralingsziekte heeft…
@Esprit_de_Flandre: hahahhaha ja geloof ik best..
@norge: yen van japanners yennen
Haha. Gelukkig hebben ze daar shotguns in overvloed.
@floryn: Over vloedgolven gesproken! :D
@RickB: haha die was gewoon van jou te verwachten he:P
wat een zielig volk.
Och och och, Amerikanen..
IQ -135 ofzo? :D
@vale46: De Toyota iQ raken ze daar ook vast niet kwijt…
@Esprit_de_Flandre: Scion iQ heet die daar… :D
@RickB: Ach, Scion. Voor de jeugd dus. Alsof we daar veel van moeten verwachten, met het fantastische Amerikaanse onderwijs. Ben ik blij dat ik in Vlaanderen geschoold ben…
Hahaha! stelletje idioten
edit: check!

En ja, zoiets kan alleen in Amerika.
Dat die mensen nog in zichzelf geloven? Dit is heel erg,..
Jahoor, komt ‘ie weer!

Only in…

Doet me trouwens denken aan verhaal dat in een of andere grote stad in de US of A ’s avonds ooit de stroom is uit gevallen en dat de bevolking massaal de politie opbelde met de melding dat er allemaal rare witte puntjes in de lucht waren!
“Nederland wordt steeds slimmer”

Iets wat ze in Amerika duidelijk niet kunnen zeggen. Wellicht een goed idee als de LOI een vestiging in Amerika zou openen….
@wuppie: Nederland wordt niet echt slimmer. Ze lijken alleen maar slimmer, als je dit soort dingen er tegenover zet…
Ik heb een Volkswagen Kever gebouwd in 1942.

Ga ik nu goude tanden vinden onder mijn vloerbekleding en is mijn zetel opgevuld met haar?
@SimonMc: Heb jij een Kever gebouwd in ’42? Damn, jij bent oud :P
@Esprit_de_Flandre: Clever hoor, maar 69 is zo oud nog niet! nou, plus 20 jaar misschien want ik kon vlak na m’n geboorte nog geen vw kever bouwen. ca. 89 jaar, gewoon meegaan met de 21ste eeuw, niks mis mee! :D
@C220AMG: Een moderne senior, moet kunnen natuurlijk. Ik vraag me eigenlijk wel af hoe oud de oudste AB’er is. En hoe jong de jongste (8 jaar of zo?).

Misschien een idee voor een poll?
@Esprit_de_Flandre: LOL

“Ik heb een Volkswagen Kever, gebouwd in 1942”
@SimonMc: Once again, it’s a Victory for the Interweb’s Greatest SuperHero… KommaNeuker!!

http://www.quibble.nl/local_resources/image/komma.jpg
Ik heb ook een Dodge Ram staan, ga ik nu plots verliefd worden op mijn zuster?
Ik heb ook nog ergens een Skoda staan van voor 1993, gaat mijn auto zich tijdens het rijden opsplitsen in twee stukken?
@SimonMc: In nog veel meer zelfs, uiteindelijk…
Och die Amerikanen weer. Om alles zeiken en in paniek raken.
Als je toch je auto al had voordat het gebeurde is er toch niets aan de hand. Echt te dom als je serieus denkt dat je auto besmet is. Kijk als je nu een auto krijgt uit Japan oke, dan kan het maar anders is er niks aan de hand.
Ongelofelijk, ik heb het al moeilijk met mensen die iets tegen kernenergie hebben. Maar aan mensen zoals deze krijg je het zelfs niet uitgelegd hoe het werkt en waarom het veilig is.
@Hupke: Veilig? :?

Ik begrijp wat je bedoelt hoor. Onder normale omstandigheden is het idd een zeer veilige energiebron. Veiliger dan gelijk welke andere energiecentrale. Maar die veiligheid is er ook maar omwille van de Potentie. Die Potentie, dat Potentiële Gevaar, dat is juist het Grote Probleem.

Tegen de natuur, die zo enorm krachtig en verwoestend uit de hoek kan komen, zoals we in Japan gezien hebben, is NIETS bestand. Niets dat door de mens gemaakt is heeft het ooit gehaald van de natuur. Het houdt stand, maar altijd maar tijdelijk. Zelfs een elf-en-dertig-voudig veiligheidssysteem zoals kerncentrales hebben zijn geen garantie, dat is nu wel duidelijk.

Kijk, als een gascentrale geraakt wordt door een zware aardbeving + tsunami, dat krijg je een grote ontploffing, er gaan een paar tientallen mensen dood (jammergenoeg), er is een grote vuurzee die een halve stad neerhaalt, en je krijgt een pak vervuiling. End of story. Je ruimt de boel op, je rouwt om de slachtoffer, je veegt het roet van je auto, en het leven gaat door. Met kerncentrales is dat toch heel anders…

En dus ja, ik ben tegen kernenergie, om bovenstaande reden ( + het afvalprobleem). Niet dat ze alles meteen moeten sluiten (onmogelijk), maar er moet wel werk gemaakt worden van alternatieven. En snel. Ik zeg niet dat dat gemakkelijk wordt (wind en zon is niet voldoende), maar de mens is creatief genoeg om oplossingen te vinden…
@Esprit_de_Flandre:

nog even uithouden, het komt allemaal goed ;)

http://www.kernfusie-energie.nl/fusiekort.htm

het heeft nog even nodig, maar hier gaat het wel heen.
@MrSkyline: Nog even? Dat zeiden ze in de jaren ’50 ook al…

1950: “Tegen 2000 is kernfusie economisch haalbaar.”
2000: “Tegen 2050 is kernfusie economisch haalbaar.”
2050: ???
@Esprit_de_Flandre: Economisch haalbaar, nu technisch nog!
@Esprit_de_Flandre:

Kernfusie is heel rendabel en al mogelijk nu, het probleem zit hem erin van de reactoren op gang te houden. Zoek maar eens op Tokamak ofzo.

Op zich hebben we met generatie 3 reactoren en of met de voorlopig denkbeeldige generatie 4 reactoren nog voor 10 000 jaar uranium over en er is geen afval probleem meer want U238 en alle andere brol word omgezet tot stoffen die nog maar een paar 100jaar halfwaardetijd hebben en lood.

Of we kunnen thorium reactoren bouwen is nog goedkoper dan uranium en veiliger (geen extreeme extra veiligheden nodig) en er is geen radioactief afval en de centralles kunnen eenvoudig omgebouwd worden.
Het enige grote nadeel, de groene jongens blokkeren de nest.
@Hupke: Kernenergie is een doodlopende weg. Er is op de wereld niet genoeg uranium om eeuwen kerncentrales draaiende te houden. Het afvalprobleem verpest alles. Kernfusie zou beter zijn. Of gewoon zonnecellen.
@dafmaf:

Met onze huidige verouderde centralles is er idd niet veel uranium meer over. Maar die kunnen we ombouwen naar Thorium wat goedkoper en veiliger is, levert ook niet zo’n afval op als uranium.

Als we centrales bekijken van Generatie 3 dan zouden we nog 10 000 jaar kunnen toekomen met onze huidige voorraad uranium (nu ik neem aan dat het energie verbruik nog enorm gaat stijgen dus neem dat maar met een korreltje zout) aangezien die ook U238 verbruiken.
@dafmaf:


Ohja, heb jij enig idee wat voor een onzin zonne-energie is?
Het is super inefficiënt, je er zijn ondertussen zonnecellen die 300a400% efficiënter zijn dan diegenen die nu op de markt zijn maar zelfs dan is het nog maar peanuts.
Je verliest daarbij nog eens veel vermogen en nuttigheid bij het omzetten van wisselstroom naar gelijkstroom en als je het niet mengt met normale stroom met een normale sinusritme en fase krijg je er nog niet eens een stofzuiger op aan het draaien.

Het is ook nog eens gigantisch duur (maakt niet uit staat betaalt toch denk je dan), dan zijn windmolens of zeewier parken ofwatdanook toch veel interessanter. Nah, zonne-energie zeker hier waar de inclinatie zoveel verschilt doorheen het jaar is onzin, enkel ongeïnformeerde politici en idioten promoten dat.

Het enige alternatief dat we hebben is ofwel half Europa uitmoorden zodat het verbruik daalt ofwel woekerprijzen (leuk voor de economie) ofwel kernenergie² zeker in België waar windmolens en gasturbines geen echte opties zijn.
@Hupke:

Ongelooflijk, ik heb het al moeilijk met vogels die hun eigen nest bevuilen. Maar mensen die de wereld waarin ze leven voor decennia met een afvalprobleem opzadelen, daar heb ik het pas echt moeilijk mee..
@boxster: aan welke boom ga jij je verhangen? Of dacht je dat de huidige energie oplossingen niet voor vele millennia nog voor vervuiling zorgen?
@boxster:

Ooit van generatie 3 en 4 gehoort.
Daarbij wat is er vervuilender aan kernenergie dan aan autolak of alcantara leder voor het milieu?

Ik weet niet of je het beseft maar de spinazie die je eet is ook radioactief, de koolstof in je DNA is zelfs voor een zeker percentage radioactief. Zelfs in je geitenwollen sokken zitten kernen die vervallen. Zij het dat dat veel minder intens is en je best wel ziek kan worden van grote dossisen straling, die zal je nooit tegenkomen.

Daarbij stoppen ze het afval voorlopig onder de grond waar het vandaan komt. Ze halen het radioactief boven verbruiken het en stoppen het terug als het nietmeer nuttig is, is dat zo vies?
En bij de nieuwe generaties centrales kunnen ze het zelfs nog verder doen vervallen tot het nog minder gevaarlijk is.
Ik heb een aantal jaar een Gillet Vertigo gekocht, en ik heb sinds kort ontdekt dat ik een luie motor heb, om nog maar te zwijgen over het feit dat deze auto me al handenvol geld heeft gekost !
@SimonMc: heeft die motor ook geen regeleenheid? :P
-edit: je hebt gelijk-
@Mutina: nee, die “is” is terugwerkend.
En zo verandert de wereldkaart volgens Amerika dus weer een beetje, Japan zal in de Big Hillbilly’s Guide to the Planet verschijnen als ”country that sells radioactive cars”.
Nieuw model van Toyota: de Tsunami, iets groter dan een Golf.
@Tommy2: Ge-wel-dig! :D
@Tommy2: Hahahahaha! Te nice!!

OT: Ach ja… Alle Amerikanen importeren ook rechtstreeks alle Toyota’s uit Japan! :D
Man man man…
En trouwens… wie kan het wat schelen? Dat zou een uitstekend wapen zijn van Japan, om Amerika aan te vallen!
@G-Ammo:
als die aardbeving geen amerikaans wapen was…
http://zaplog.nl/zaplog/article/must_see_benjamin_fulford_haarp_veroorzaakt_aardbevingen_in_japan
wel knap dat de grootste idioten op aarde, die met hun zus trouwen, in staat zijn zo iets te creeren (ik zeg niet dat ze het gebruikt hebben maar hun idiote uitvinding kan het wel)
@six-trey: Ja ik hoor daar ook veel over… ik vind het ook heel opvallend dat de president en de Keizer van Japan nogal heel rustig blijven… terwijl de baas van Toyota staat te huilen bij vasthangende pedalen, terwijl dat ”maar” auto’s zijn.
Klinkt misschien gek… maar ik vind het raar.
Amerikanen….
Wordt een tijd voor een burgeroorlogje daar….beetje uitdunnen die Yankees en de uiteindelijke overlevenden eens kritischer naar zichzelf gaan kijken…ofzo…maar het is toch één groot mislukte europese erfenis daar…
Mensen die serieus met die vraag komen gewoon de auto en het rijbewijs afnemen. Hoe dom ben je dan…..
Meer dan 300 miljoen mensen over één kam scheren vanwege iemand op (het altijd waarachtige) twitter die van iemand iets gehoord zou hebben…

Nee, het is wel duidelijk dat het slimste volk ter wereld hier op autoblog rondhangt! :lol:
@C6_R: ja en die kerel had het waarschijnlijk weer van
de zus van de beste vriend van de oma van de zus van de opa van jan en jan vertelde het aan die gast
ooh zit ik ga maar even naar de huisarts mijn telefoon komt uit japan:P

ohja telefoon geeft natuurlijk echt straling af:P
Mazda komt toch uit Hiroshima? Dat dat merk niet allang een boycot aan zijn broek heeft. *ziet afzet op slag kelderen*
Radioactieve besmette Japanse auto’s bestaan niet, al parkeer je er 1 bij Fukoshima en zet je hem daarna op het vliegtuig naar de USA.

Trouwens ik heb al jaren een horloge om waar radioactief materiaal in verwerkt is en ik reed 9 jaar lang een Japanse auto. Ik ben niet gemuteerd en heb geen kanker. Het ligt eraan hoeveel je bent blootgesteld aan radioactieve straling voor een bepaalde tijd.
Ik heb zelfs eens radioactieve vloeistof in mij gespoten gekregen voor runtgefoto’s in het ziekenhuis. Gaaf om een kernman te zijn.
@tarquesh: Runtgefoto’s?
Toch iets te veel bestraald?
;)
Virale lobby van amerikaanse autofabrikanten onder Amerikanen (waarschijnlijk dames en damesachtigen) die minimaal 300x per dag OMG zeggen!

Ik sweer ut jonghe!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).