Porsche GT3 R Hybrid versie 2.0 naar de Nürburgring

Auteur: , 26 Reacties

Porsche zal op 25 juni weer deelnemen aan de jaarlijkse 24 uur van de Nürburgring. De Duitse sportwagenfabrikant zal aan de start verschijnen met versie 2.0 van de Porsche 911 GT3 R Hybrid.

Ondertussen zijn we er wel achter dat de begrippen hybride en tamme prestaties zeker niet per definitie hand in hand hoeven te gaan. Porsche onderstreept dat nogmaals met hun doorontwikkeling van de 911 GT3 R Hybrid.

Het vernieuwde model is gebaseerd op het model van vorig jaar. Een 470 pk sterke 4.0 liter boxermotor drijft de achterwielen aan, terwijl twee elektromotoren de voorwielen voor hun rekening nemen. Het vermogen van de elektromotoren is met een kwart verhoogd van 60 naar 75 kW. Een vliegwiel zorgt voor elektriciteit waardoor de coureur gedurende korte periodes tot 200 pk extra power tot zijn beschikking heeft. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt tijdens een inhaalactie.

De ingenieurs van Porsche zijn erin geslaagd om het gewicht van de auto met nog eens 50 kilo te reduceren, waardoor deze nu totaal 1.300 kg weegt. De auto is tevens zuiniger geworden, maar levert nog altijd minimaal dezelfde prestaties als het 2010 model. Tijdens een race als de 24 uur van de Nürburgring zal er dus minder getankt hoeven worden. Verder is de cockpit stevig onder handen genomen. Bijna alle displays en knoppen zijn geïntegreerd in het stuurwiel.

Porsche 911 GT3 R Hybrid Cockpit26 reacties

Echt een geweldig mooie stoere toffe auto, jammer dat ik geen (goede) coureur ben :-(
nog liever een dieselmotor dan dit!!!!!!!!!!!
@ferrari94tr: Verklaar je nader? Wat is hier dan zo uncool aan? Wat mij betreft is dit de perfecte toepassing voor een hybride techniek.
@ferrari94tr: Volgens mij snap je het niet helemaal als je hier nu om diesel roept…heb je de Le Mans diesels wel eens gehoord…dat klinkt nergens naar…letterlijk nergens…heb liever wat kleinere benzines met hoge toeren en een extra elektrische aandrijving…
@ferrari94tr: nog liever een werkende hybryde dan een brandende benzine motor ;)
@911GT2: Dat doet zeer:P
En inderdaad.. dit overtreft diesels.. 200pk extra voor een inhaal maneuvre.. menig doorsneel auto heeft nog geen 200pk:P
@ferrari94tr: Ow net als in een Ferarri natuurlijk…. Sorry maar wat je zegt slaat echt nergens op. Je leest het woord hybride en keurt het per defenitie af en dat vind ik niet terrecht! Vraag ik me toch af, reageer je ook zo als Ferrari met Hybride techniek komt voor de commerciele toepassingen??
Wanneer komt dit in straat porsches?
@Den:
Zodra mensen geen noodzaak meer hebben om iemand mee te nemen in hun porsche gezien het feit dat het systeem de volledige zitplaats van je bijrijder inneemt :p
Echt bruut!

zo’n vliegwielsysteem is echt perfect voor stadsverkeer. Maar in plaats van dat hij je motor bijstaat bij acceleratie neemt hij het even tijdelijk over. Waardoor je kan remmen en optrekken wat je wilt! Althans, ligt aan het rendement.
Is al dat gewicht uit het dashboard gekomen dat ze daarom zo’n stuurwiel hebben? Dit lijkt me toch niet handig, denkend aan JC met de Ferrari 458. Verder vind ik dit echt een stoer ding, echt heel slim bedacht om je remenergie te gebruiken voor beter acceleratie.
@mrB: JC had het over dingen voor straatgebruik, richtingaanwijzers, ruitenwissers, toeter etc. meeste dingen op een raceauto zijn hiervoor niet van toepassing ;)
Tsja, leuk. Toyota deed dit een paar jaar geleden al met de Supra, maar voor Porsche is het waarschijnlijk heel innovatief.
Gele koplampen roeleren trouwens.
geniale auto en all die mensen die zeggen doe mij maar een benzinemotor , wat is belangrijker? de prestaties of het geluid? Hoe vaak heeft een Diesel 24h Le Mans gewonnen? Deze GT3 R Hybrid gaat het zeker heel goed doen op de 24h Nürburgring
@SuperVeloce: Euh, dit is nog steeds met een benzinemotor?
Lijkt me apart, zo`n groot vlak voor je dat meedraaid met het stuur en dan al die knoppen er zo op.
Als deze auto officieel 2.0 heet vind ik dat officieel grappig. Het stuur is ook al zo nerdy. De computerisatie van de autos is nog maar net begonnen zo te zien.
Mooie auto
Gok dr op dat hij weer onder de manthey vlag gaat rijden
@MrSkyline: ze kunnen hem toch ook wel voorin plaatsen.
zoveel mensen nemen toch geen bagage mee ;)
of op de achterbank van een carrera

Tip voor Audi zet dit soort opstellingen in jullie diesel.
Weet iemand of er nog een officieel BMW team meerijdt? Zal dan wel weer een overwinning voor BMW of Porsche worden. Audi had vorig jaar wel erg veel problemen.
Ziet er goed uit.. En best wel chapeau voor dit project..
Enkel dat stuur.. Hoeveel knopjes kan je nu op een stuur plaatsen?
Prachtige auto wel spijtig van dat stuur, zou dat nu echt handig zijn?
Heel knap hoe ze het nog beter hebben gemaakt.
En dat stuurwiel is ook wel vet.
Mooi stukje techniek. Respect!
Wat? Geen cruisecontrol?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).