Brabus S-Klasse iBusiness 2.0: nu met de iPad 2

Auteur: , 21 Reacties

Mercedes-knuffelaar Brabus bracht ons augustus vorig jaar de iBusiness. Een S-Klasse met ziekelijk veel vermogen en een interieur vol Apple-parafinalia. Niet lang daarna gaven ze de V12 nog een extra dot vermogen mee en kwamen we dit anti-muurbloempje tegen in Essen. Maar Apple heeft de iPad recentelijk honderd miljoen miljard keer beter gemaakt en sinds kort is de iPad 2 in de VS verkrijgbaar. Dus hoog tijd dat er een 2.0-versie van de iBusiness zou komen. En dit is 'm.

Wat is er nieuw? Nou, eigenlijk is enkel de iPad 1 vervangen door de iPad 2, waardoor video conferencing nu ook mogelijk is dankzij de ingebouwde camera. En net als bij de vorige editie zijn de meegeleverde iPads voorzien van een App waarmee je vanaf de achterbank – of welke plek in de auto dan ook – alle multimedia features kunt bedienen.

De tabletcomputers van Apple kunnen op de twee klaptafels worden ‘gedockt’ waarna ze met de twee toetsenborden (draadloos) in verbinding staan. In de kofferbak van de S-Klasse ligt een Mini Mac die in verbinding met de iPads staat middels een WiFi-netwerk. Even niet in de auto en geen zin om de Apple-meuk in het zicht te laten staan? Dan kun je ze opbergen in de middenarmsteun. Verder aanwezig, iPod touch, twee beeldschermen in de hoofdsteunen en een MacBook die aan het plafond kleeft. Nee, als Apple-freak kom je weinig te kort in de iBusiness 2.0.

Onder de motorkap is vrijwel alles bij het oude gebleven. Nog steeds levert de opgeboorde V12 een indrukwekkende 800 pk en een rubbersmeltend koppel van 1.420 Nm. Sprinten naar de honderd kan in 3,9 tellen (zorg dus dat je Apples zijn vastgesnoerd) en de 200 km/u tik je na 10,3 seconden aan. Prijzen zijn nog even onbekend.21 reacties

Mijn voorkeur gaat toch uit naar de AMG versie, die pakt de modellen subtiel aan, maar Brabus maakt ze te extreem.
Ik zou er ook wel zo een willen. ”Omdat-het-kan”
Deze M-B S-klasse is niet eens zo overdreven getuned, als ik het geld ervoor had zou ik liever deze willen hebben dan een 760Li of een A8 W12. Mooi werk verricht Brabus!!
Ik denk dat als je een keer echt hard moet remmen je iPad zo uit zijn dock breekt, echt heel stevig ziet het er allemaal niet uit…
Mooie S! Niet overdreven betupperwared. Maar sjonge jonge, als je perse een Apple met toetsenbord wilt neem je toch een Macbook?
Spelfouten:
parafinalia moet zijn parafernalia
Mini Mac moet zijn Mac Mini
pff ik heb het niet zo voor als die iApple-dinges, da kost stukken van mensen en wat doe je met zo een IPhone??
toch alleen maar bellen en sms’en !!?? als die andere opties heb je toch niet nodig en al zeker niet als je aan het rijden bent !!!
@Rsimon: maar de auto is qua uiterlijk en motor wel dik in orde hoor, daar niets slechts over :p
@Rsimon: Vanonder welke steen kom jij gekropen? Paar jaartjes gemist??
@Rsimon: Apple maakt de iPad en maakt de iPhone. Net zoals volkswagen de Polo maakt en de Golf.

Dit gaat over de IPAD en niet over de iPhone. Je redenering van “alleen bellen en sms’en” heeft dus werkelijkwaar NIETS met dit artikel te maken. Daarbij komt ook nog kijken dat we in 2000 voornamelijk belde en smsde met onze toestellen maar anno 2011 is daar een hele hoop bij gekomen. Of het nou om een iPhone gaat of welk toestel dan ook, mensen doen er gewoon meer mee dan vroeger.
Dat kost rap 600.000 euro !
@Megakix: de prijs is bekend: 246.491,- euri inclusief belastingen in Duitsland. Komen dan nog wat speledingetjes in en bij, dus dan loopt de prijs al snel naar de 300.000,- euro. Vervolgens naar het Nederlandse belastingparadijs (-1) vervoeren, hetgeen de autoprijs opklopt naar zo’n 450.000,- euro.
man! deze is zo bruut en als apple liefhebber is dit toch echt wel een droomwagen!
Ik blijf dit echt een prachtige wagen vinden..
Is natuurlijk wel voor een Apple liefhebber.. En gelukkig ben ik dat ook :p
Begeerlijke auto zeg! Wat wil je nog meer? Als je echt niet meer weet wat je met je geld moet doen moet je dit kopen.
komt er ook een android versie van deze merc?
Ben benieuwd hoeveel dit slurpt en waar de kilometerteller stopt. De cijfers zijn indrukwekkend, 800 pk en 1420nm zouden een F1 wagen niet misstaan. Uiteraard zijn deze een paar kilootjes lichter, maar de Brabus blijft erg snel.
Even lezen helpt; 350 km begrenst, 1100nm ipv 1420 om de bak te beschermen. Cijfers die nog steeds indruk wekken.
Een business car is pas goed te noemen als er een laptop in de passagiersstoelen langs achter wordt ingebouwd en electronisch/mechanisch tevoorschijnkomt, zoals in de nieuwste Rolls Royce Ghost Extended Wheelbase: http://www.rolls-roycemotorcars.com , en je een extra groot scherm uit het plaffond kan laten omlaag komen op gepaste wijze.

Voor het overige vindt ik Brabus het meest Ultieme voor zowel de gewone Mercedes alsook de Maybach. Ook al is de Brabus S 800 iBusiness geen gewone auto meer te noemen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).