De BAC Mono gaat in productie!

Auteur: , 12 Reacties

Toen enkele dagen geleden renderings vrijkwamen van de BAC Mono, de rappe lichtgewicht racewagen zonder ruimte voor je vriendin, hield ik nog een beetje een slag om de arm. Hoe vaak gebeurt het per slot van rekening niet dat er een vette auto wordt aangekondigd waar je nooit meer wat van hoort? Echter de Mono komt er gewoon, aldus een persbericht van de maker, BAC.

Hieruit leren we onder andere dat de mannen achter Briggs Automotive Company (BAC) twee broers zijn: Neil en Ian Briggs. Deze broertjes hebben 15 jaar ervaring onder de riem, zij het als design- en engineering consultants. De Mono is een afkorting voor ‘monoposto’ (single seat) en levert via zijn Cosworth-blok 520 pk per ton, een betere ratio dan de Bugatti Veyron, een auto die hij met een sprinttijd van 2,8 seconden tot de 96 km/u precies kan bijhouden (en misschien zelfs voorblijven). 0-160 gaat in een ook niet verkeerde 6,7 seconden.

De heren zijn van plan tussen de 50 en 100 exemplaren per jaar te bouwen. Hier hangt dan wel een prijskaartje van bijna 80.000 pond (incl. belastingen) aan. Mocht je er dus een kunnen bemachtigen, ga dan uit van een Nederlandse prijs die (zeer) royaal over de 100k aan euro’s gaat.

Wat krijg je voor dat geld? Het volgende:

The vehicle is constructed in carbon fibre with a tubular steel driver safety cell, complete with FIA-compliant roll over protection system – similar in concept to a DTM race car. Power comes from a 280 bhp, normally-aspirated 2.3-litre Cosworth unit mounted longitudinally and mated to an electronically-controlled, paddle-shift, six-speed sequential Hewland transmission with limited-slip differential. The rose-jointed, aero profiled pushrod suspension features adjustable Sachs Racing dampers derived from the heat of competition. The braking is by AP Racing, the bespokeHRT alloy wheels by OZ Racing, the purpose-developed, street-legal track tyres by Kumho, and the vehicle electronics and instrumentation by GEMS.

The driver is secured by a full six-point racing harness by Willans and there is a secure locker in which to store a helmet and the detachable steering wheel when parked. The seat is fixed for safety and optimum weight distribution (48/52 front to rear), and drivers of varying shapes and sizes can be readily accommodated thanks to the fully adjustable pedal box and steering column that can be altered for both height and rake. There is even the option of an F1-style fully-profiled seat.

Tot slot hebben de heren enkele nieuwe foto’s vrijgegeven. Hierop zien we niet veel meer dan op de eerdere renderings, met het enige verschil dat dit een concrete auto is, en niet iets uit een computer.12 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
vettt zou ik ook wel willen een bugatti bij een stoplicht rook geven over een lamborgini daar zullen ze van opkijken
over =of
waar kan ik de bestelling plaatsen?!?!
wij blij.
mooie auto helaas te jong te weinig geld te weinig amibitie om hem te kopen doe mij voor dat geld maar een 2e hands maserati of bentley
Gaaf machientje ,in plaats van een motorfiets is het een niet te versmaden speeltje .
Wel prijzig :(
Vete bac! ;)
En zo te lezen nog ‘praktisch’ ook (koffer voor helm & stuur)

& Stukken mooier dan die lelijke KTM X-bow (zelfs de naam is lelijk)
Qua vermogen scheelt het niet zo veel denk ik? Maar deze BAC zal wel duurder zijn.

er kan nu tenminste niemand in je oor zitten schreeuwen op circuit.
dat vermogen zal voor een paar 1000 wel te verhogen zijn naar 500 of zelfs 600+ pk. als die 280 niet genoeg blijk te zijn ( waar ik niet over twijfel )
Heerlijk, gewoon een hoogtoerig atmosferisch blok met roller barrel throttle bodies, moet weer geweldig klinken! In feite een extra gepeperde versie van het blok (Ford Duratec) in de Caterham CSR 260, dat eigenlijk sowieso al behoorlijk getuned is.

Gaat dus ongeveer zo klinken:

http://www.youtube.com/watch?v=oEg6NAmu06A
http://www.youtube.com/watch?v=W1N6EI0hlnw
Het is toch wel vaag dat er nu een auto bestaat die mijn achternaam heeft.. Gaaf ding trouwens!
@TimoBac: mono ? :lol:
Voor dat geld koop ik liever een X-Bow of een Atom, en dan vooral omdat ik daarin iets of iemand mee kan nemen! En dat is toch wel een must bij zo’n plezier apparaatje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).