Ook Renntech kietelt de Mercedes SLS AMG

Auteur: , 12 Reacties

Als je een luchtvaartanalogie wilt maken kan je de SLS AMG vergelijken met een stewardess en het tunersgilde met een pilotencrew: iedereen is er al eens een keer overheen geweest. Renntech ontbrak nog in het lijstje, trotseert de 'sloppy seconds' en waagt ook een poging.

Op hun website is nog geen fotomateriaal te vinden, maar slechts een prijslijst (schrik niet). Gelukkig waren de heren van Renntech zo aardig om de enthousiastelingen middels het mbworld-forum van wat plaatjes te voorzien, en zodoende hebben we deze ook in ons bezit. Op de plaatjes zijn onder andere een SLS-dubbeldekker te zien, alsook renderings en foto’s van spoilerlipjes en diffusers, uiteraard van carbon.

Wil je de standaard 571 pk een beetje opkrikken, dan maakt Renntech er desgewenst 601, 616 of 642 pk van. De eerste optie is middels een simpele ECU-upgrade, en kost 3.495 dollar. Voor extra pk’s komt er ook wat extra hardware aan te pas, in de vorm van een ‘sound and performance exhaust package with x pipe’. Kosten: respectievelijk 8.990 en 16.995 dollar. Kost wat, maar dan heb wel een extra geil geluidje. Hoe dit klinkt zie je HIERRR.

Het klinkt als heel wat, 17k dollar voor 71 pk extra, en dat is het ook. Maar er zijn vast Amerikanen die bereid zijn de portemonnee te trekken voor deze ingreep. Bekijk de foto’s hieronder.12 reacties

dit kan ik nou waarderen geen gekke spoilers zoals mansory of hamann maar gewoon een subtiele diffusor en spoiler lip en een bloedgeil geluidje
@JH: Helemaal mee eens! Ik ben ook zeker geen fan van overdreven toeters en bellen. Als ik behoefte heb aan een shit-load aan tupperware ga ik wel naar de Marskramer. Maar zoals Renntech hier heeft gedaan, vind ik helemaal te gek. Gewoon een klein beetje pit toevoegen aan een toch al snelle auto.
Overgins vind ik sleutelen aan de binnenkant van een auto alleen maar oke, vooral als dat als gevolg heeft dat het geluid mooier wordt (zoals met deze SLS).
”Hoe dit klinkt zie je HIERRR.”
Beetje raar hè, misschien moet het zijn ”Hoe dit klinkt hoor je HIERRR.”?

OT: subtiel gedaan, zet maar voor de deur
Zoveel is dat niet. 17 000 voor 71pk
De prijs is in de VS iets van 150 000..
150 000/571 = 263
17 000/71= 239
Natuurlijk krijg je voor die eerste 150 000 ook een complete auto erbij :p.
@purplehaze: haha wat een theorie! ;) zo krijg je alles uitgelegd ;)
Mja ik hoef het eigenlijk niet.. Zo’n standaard sls is al leuk genoeg en hoeft voor mij geen andere uitlaten… Klinkt al goed genoeg :-)
lekker bescheiden van de binnenkant en bruut van binnen
het geluid van een standaard sls is al meer dan genoeg vind ik
Bij deze SLS kan je tenminste spreken van een veredeling, bij andere tuners lijkt het meer op verkrachting.

Echt mooi gedaan, al zou ik passen voor de uitlaat. Standaard klinkt ie al lekker genoeg.
gewoon spoilerlipje, diffuser & eventueel laten chippen.

BTW: De diffuser is eigenlijk alleen maar voor de show, want er hangt geen dichte bodemplaat onder de auto.(dat is nodig om vacuum en dus downforce te genereren)
Dus daar komt de term “slettenbak” vandaan!
Geluid is wel leuk maar voor dagelijks gebruik wel erg extreem.
Sjee, ik zou mijn SLS AMG gewoon standaard houden, dan is-tie over een jaar of 10-15 kapitalen waard. Originele exemplaren zijn tegen die tijd ongelofelijk schaars en zeldzaam! :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).