Om te hebben: ondergrondse testbaan

Auteur: , 14 Reacties

Goedemorgen! Stel je voor wakker te worden met een tunnel in je tuin. Toevallig staat er op het pad een BMW M3, Ferrari 250 GTO of gewoon een NASCAR wagen geparkeerd. Jij stapt in en kan minuten, uren, etmalen ongestoord heel veel geluid maken. Werkt toch wat beter dan de zoveelste suffe radio ochtendshow?

Helaas bestaan er maar weinig achtertuinen met een ‘vergeten’ treintunnel. Toch een belangrijk onderdeel van een ondergrondse dragstrip. Soms kom je een oude verlaten tunnel tegen, zelden is die meer dan een kilometer lang.

Mocht er in de nabije toekomst een tunnel-project in de buurt falen dan neemt Autoblog graag een kijkje. In de VS heeft er een raceteam besloten al haar tests in een verlaten oude afgesloten treintunnel te doen. De buis is 1384m lang en werkt ongeveer hetzelfde als een windtunnel. In plaats van alleen hard suizen heb je in dit geval ook een denderende soundtrack.

Het klimaat in de tunnel is geregeld en er ligt tegenwoordig een zijdezacht wegdek. De maximaal gereden snelheid bedraagt in verband met de lengte ongeveer 210km/u. Lees meer details bij racecar-engineering.com.

Zo ga je naar binnen

Zo ziet het er uit14 reacties

oehh… hebbe :D zal wel goed veel kosten…
Doet u mij maar gewoon een brok asfalt of circuit in me tuin in plaats van een tunnel
@mightymike: juist precies wat ik dacht
Ik wacht vrij ongeduldig op een filmpje van een race in die tunnel!
Lijkt me vrij nutteloos.
Je kunt een stukkie rechtuit rijden, als je mazzel hebt kun je aan het eind keren en vervolgens weer rechtuit terug….
Als je hier je kicks uit moet halen.
Maar als zij denken dat dit helpt bij hun ontwikkeling van auto’s, prima.
Ik had mijn twijfels over het nut van de tunnel, echter denk ik dat het wel degelijk een toegevoegde waarde kan hebben, aangezien het in een gecontroleerde omgeving is en er geen weersinvloeden van buitenaf zijn denk ik zeker dat hier nuttige tests gedaan kunnen worden. Misschien moet ik het zien als een volgende stap na het ontwerpen en perfectioneren van een auto in de windtunnel?
“en werkt ongeveer hetzelfde als een windtunnel.”

???

Het nuttige van een windtunnel is net dat je ‘snelheid’ in je auto steekt, terwijl hij stilstaan. Wat een pak makkelijker is om testen te doen en zo…
Leuk, hier in A’pen zijn bestaat er minstens 1 ongebruikte tunnel
@4991: idd, het hele pre-metro tunnelnetwerk zouden ze kunnen gebruiken, net zoals in die Top Gear aflevering waar ze in die tunnels onder dat paleis racen.
@Jantje_555: Ze hebben hier geen verstand ervoor, ze denken alleen aan flitsen
ligt er onder het groene hart niet een hele lange tunnel waar nog steeds geen treinen doorheen rijden?
@youri509: doe een goed bod! ;)
Hmm leuke tuin idee!
Liever een circuit, ik hou niet van crashen tegen tunnelwanden en bochten maken het toch ietsje spannender. Het geluid is dan wel weer erg gaaf in zo’n tunnel!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).